Reklama

Reklama

Zbožňovaný

  • Česko Božský děda (pracovní název) (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Uznávaný a všemi oblíbený pediatr Zdeněk (Jiří Bartoška) jde do důchodu. Celý život byl vyhlášeným lékařem nemocnice a nyní se těší na zasloužený odpočinek. Ještě víc se však těší jeho rodina – manželka Olga (Zuzana Kronerová), která se už nemůže dočkat až o něj bude pečovat, stejně tak jako jeho dcera Zuzana, jejíž manželství s Karlem (Jiří Langmajer) se nedávno rozpadlo. Nejvíc nadšená je však Zdeňkova vnučka Aneta (Martina Czyžová), která dědu vždy považovala za svůj velký vzor a píše o něm seminárku do školy. Jenže Zdeněk není tak dokonalý, jak se zdá. Má jedno velké tajemství. Už téměř 40 let udržuje milenecký poměr s ortopedkou Danou (Ivana Chýlková). A Dana samozřejmě očekává, že na ni Zdeněk teď bude mít konečně víc času. Na Zdeňka tak čekají pěkně horké chvilky a rozhodně ne bezstarostná pohoda, kterou si plánoval... (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (144)

Primavera 

všechny recenze uživatele

Komédia? Tak pousmiala som sa len raz, keď ex-zať, s ktorým bol Zdeněk na nože volal záchranku, kedže deda Zdeněk "dostal mrtvici a zaslouženou" po tom, čo prišla jeho milenka urobiť hysterickú scénku pred jeho rodinou zoradenou v peknej záhradke. Inak humor nula bodov. Neustále generalizovanie, ako všetci muži robia rovnaké chyby, čiže všetci chlapci sú neverníci a my ženské im môžeme akurát tak nie odrezať gule ale piecť kefírky, čo je primitívny hrnčekový koláč zodpovedajúci úrovni scenára. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

No castingově je film našlapanej až na půdu, samé české herecké hvězdy. Bohužel vnitřně film už tak našláplý není. Jistě parkrát jsem se zasmál, parkrát jsem si říkal, zda se nejedná o bráchu Teorie tygra. Asi bych řekl, že film je vhodný pro zvednutí nálady, ale určitě se stane, že někomu náladu spíše sníží. Já zůstal někdy v mezipatře. ()

Reklama

Filumena 

všechny recenze uživatele

Klasicky nízké hodnocení českého počinu. Já než bych koukala na emerickou romanťárnu raději zkouknu toto. Příběh trošku sladkobolný ale vychutnala jsem si výběr herců, mile mne překvapila i Martina Czyžová. Pokud chceme raději akčňák nebo horor tak nekoukejme na kolečkovu tvorbu. Jediné co bych změnila ve scénáři je to že kdyby nějaká vyzobaná slunečnice dala facku mojí dceři tak by jí nezůstal chlup na hlavě. Myslím že příběh je pro mnohé nepochopitelný, vždyť rodinná soudržnost už není moderní. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Scénárista Petr Kolečko to má hodně nahoru dolů. Mnohé jeho látky (včetně seriálových) jsou na palec nahoru, jindy nic spletitého nevymýšlí, nikam hluboko se nepouští. U jeho režijního debutu Přes prsty to nakonec stačilo, tentokrát už je to ale křeč s celou řadou přešlapů, kdy nespočet scén vyšumí do ztracena a celý příběh je zoufale zoufalý. Jiří Bartoška je tu za dokonalý vzor. Uznávaný lékař, moudrý otec, zodpovědný manžel, takže nepřekvapí, že o něm hodlá jeho vnučka napsat obdivnou slohovou práci. Nikdo z rodiny nicméně netuší, že už pár dekád udržuje milenecký vztah s kolegyní Ivanou Chýlkovou. Není třeba „odhalovat“ podrobnosti, milenka to při rodinné sešlosti jednoduše přede všemi vyklopí, s pediatrem to sekne a důchodová bezstarostná pohoda je tatam. Zbytek je o množství postav, o množství situací (ze života určitě odkoukané nejsou, ač inspiraci prý tvůrce našel u svého dědy), které si zasloužily mnohem větší péči. Humor je nijaký, postavy jednorozměrné, vztahově je to uhozené a k samotnému ději? No, i můj ranní čaj je o poznání silnější. Výsledek je nevyrovnaný, utahaný, doslovný a celkově smutný. ()

Jonatána 

všechny recenze uživatele

Tak...blbost od začátku do konce. Ženská (předpokládám ne úplně hloubá, když vystudovala medicínu) je 38 let milenkou ženatého chlapa a najednou jí prdne v kebuli a chce být něco víc? OMG. Chlap po mrtvici, který má ochrnutou levou stranu, skoro nemluví, ochrnutý obličej, je na vozíku a on se sám zvedne z postele, doleze k autu, odřídí to, pak si vytáhne vozík a sedne na něj? Co tam bylo zábavné? Langmajer a Štěpán Kozub rozdávající lásku. Ten mě bavil. :-D Dost málo na takhle kvalitními herci našlapaný film. Ale tak, když si člověk potřebuje zacvičit a nechce se mu moc myslet, je to akorát. Dvě hvězdičky až až. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (7)

  • „Od začátku jsem myslel na to, že by pediatra Zdeňka měl hrát Jiří Bartoška a sbíral jsem odvahu ho oslovit. Nakonec je to jediný herec, kterého jsme pro roli oslovili, a jsem rád, že to vzal,“ prohlásil režisér Petr Kolečko. (Duoscop)
  • Jiří Bartoška původně ve filmu hrát nechtěl, ale po přečtení scénáře změnil názor. (SONY_)

Reklama

Reklama