Reklama

Reklama

Zbožňovaný

  • Česko Božský děda (pracovní název) (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Uznávaný a všemi oblíbený pediatr Zdeněk (Jiří Bartoška) jde do důchodu. Celý život byl vyhlášeným lékařem nemocnice a nyní se těší na zasloužený odpočinek. Ještě víc se však těší jeho rodina – manželka Olga (Zuzana Kronerová), která se už nemůže dočkat až o něj bude pečovat, stejně tak jako jeho dcera Zuzana, jejíž manželství s Karlem (Jiří Langmajer) se nedávno rozpadlo. Nejvíc nadšená je však Zdeňkova vnučka Aneta (Martina Czyžová), která dědu vždy považovala za svůj velký vzor a píše o něm seminárku do školy. Jenže Zdeněk není tak dokonalý, jak se zdá. Má jedno velké tajemství. Už téměř 40 let udržuje milenecký poměr s ortopedkou Danou (Ivana Chýlková). A Dana samozřejmě očekává, že na ni Zdeněk teď bude mít konečně víc času. Na Zdeňka tak čekají pěkně horké chvilky a rozhodně ne bezstarostná pohoda, kterou si plánoval... (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (143)

hanca.uh odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl vážně průser aneb člověk míní, režie mění:-)). Ostatně tak jako v životě - občas ty plány a těšení se na něco/někoho milého prostě nevyjdou :-)). Já po čase zase zkusila jít do kina na český film, abych podpořila českou kinematografii........jsem si tak říkala, že podle prvotních anotací by tento snímek mohl být něco jako Teorie tygra, který se mi líbil. Bohužel Zbožňovaný se absolutně nepovedl, a to v ničem, děj byl veskrze plytký, nemastný, neslaný, nezáživný, nevtipný, ani ti herečtí "tahouni", kteří mě na tento film přilákali, mě neoslovili. Komedie??? - to ani náhodou, za celou dobu promítání se v kině nikdo nezasmál! Prostě nuda a palec dolů:-( ()

MartyFeldman

všechny recenze uživatele

Nápad nakrútiť film o takmer štyridsať rokov trvajúcom paralelnom mileneckom vzťahu je dobrý a uveriteľný, pretože také veci sa v živote dejú. Čo už je menej uveriteľné, je slohová práca na dvanásť strán, navyše písaná cez prázdniny a náhle zázračné vzchopenie sa Bartošku (ako keby absolvoval Lurdy) a jeho schopnosť utiecť od milenky paralyzovaný na ľavú stranu tela a ešte v takom stave aj šoférovať auto. Napriek tomu, film dáva aký-taký podnet na zamyslenie a poskytuje aj zopár vtipných miest. Scenár však zachraňujú najmä herci v hviezdnom obsadení, kde už tradične je vynikajúca Krónerová. A aspoň desaťsekúndový záber so Zdeňkom Godlom sa asi stáva pravidelnou zárukou komerčného úspechu každého filmu. ()

Reklama

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Nápad dobrej. Co se děje s lidmi, když praskne po desítkách let taková věc? Blbý je, ze film tradičně neví, jestli je crazy komedie, kde se lidi chovají šíleně, nebo přiměřená komedie, nebo tak trochu drama. Potom je každou chvíli něco jiného a chybí mu konzistence. Vlastně je to spíš sled tu vtipných, tu trapných scének. Myslel jsem, ze mě sere Langmajer, ale asi ne. Zato mě sere Hrebickova a hlavně úplně zbytečný Kozub. Celkově hodtnotim jako další česky film, který kdyby nevznikl, nikomu by nechyběl. Aspoň lidi ví, kam tečou poplatky pro ČT. ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Bartoška by ve svém věku už neměl být obsazován do rolí milovníků. Bartoškovi role dementa velice slušela. Kolečko dal námět i režii a čekal bych od něj víc. Od filmu jsem už předem čekal méně než málo, ale souhrou náhod jsem na něj "musel" jít. Den před tím jsem byl na "Deníčku moderního fotra", který byl horší, než to málo, které jsem čekal. Můj dojem z těchto dvou filmů byl tedy opačný, než očekávání, ale i než všeobecné hodnocení. "Zbožňovaný" není tak špatný film, jak je tu prezentováno. Komedie to je a humor je tu průběžně a víc než párkrát. Na druhou stranu to mohlo být lepší, kdyby Kolečko zvolil lepší podání, vhodné pro komedii. Mě osobně třeba vadila vážná hudba (převážně housle) v jakoby dramatických, ale k humoru patřících, pasážích. Rozbíjelo to celek a pohodový dojem. Je to humorné (i když jsou lepší české filmy), ale chtělo to víc a jinak. ()

pan_Bily 

všechny recenze uživatele

Něco trochu na princip Teorie tygra, mi to přišlo (možná díky spojitosti Jiřím Bartoškou), ale tohle za ním hoooodně zaostává. Jediné, co na tom je dost dobrý, je Jiří Langmajer a jeho postava. Toho má rád, od doby kouče Hrouzka přímo žeru, a při vtipných scénách a hláškách ho v tom vidím (i když tady jich nebylo tolik). Ale kvůli němu jsem chvíli i myslel na 3*, ale v kontextu hodnocení jiných filmů to ne, to si to nezaslouží ani s dobrým Langmajerem. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (7)

  • Jiří Bartoška původně ve filmu hrát nechtěl, ale po přečtení scénáře změnil názor. (SONY_)
  • „Od začátku jsem myslel na to, že by pediatra Zdeňka měl hrát Jiří Bartoška a sbíral jsem odvahu ho oslovit. Nakonec je to jediný herec, kterého jsme pro roli oslovili, a jsem rád, že to vzal,“ prohlásil režisér Petr Kolečko. (Duoscop)

Reklama

Reklama