Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Léta panoval mezi lidmi a Cylony zdánlivý klid. Před 40 lety vyhlásili tito lidmi stvoření roboti lidstvu válku, ale během ní záhadně zmizeli. Teď se vracejí. Silnější, vyvinutější, s modely schopnými imitace člověka a s jediným cílem. 12 lidských vesmírných kolonií čelí drtivému a dopředu připravenému útoku, ve kterém se lidstvo brzy ocitne na pokraji zkázy. Pilotní minisérie k stejnojmennému seriálu. (berg.12)

(více)

Recenze (255)

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Fakt, že se jedná o pro mně velmi blízkou tématiku, nemá s napálením pěti hvězd moc co dělat. BSG totiž začíná naprosto epickým, tří hodinovým pilotem, který rozdupává veškeré obavy ze seriálu ve vteřině na prach. Počáteční rozpaky opadají a hutná atmosféra drásavě nastiňuje o co tu půjde. Za mě bez okolků jeden z nejlepších pilotních dílů vůbec. Uvidíme co připraví seriál. ( Tento názor je napsán jako zhodnocení vůbec prvního setkání s tímto univerzem ) ()

JimmyII 

všechny recenze uživatele

Špičkově natočené nadupané sci-fi mě hodně nažhavilo na seriál, tak doufám, že se to celé vyvine stejným směrem, jako úvodní film. Ten má všechno, co má správná sci-fi mít - je akční a napínavý, promyšlený, zároveň dramatický a emotivní, vše namícháno v ideálním poměru a servírováno v atraktivním moderním balení. ()

Reklama

ivan bohatyr 

všechny recenze uživatele

Kdyby se to natlačilo do těch dvou hodin tak dám 4*, ale 3 hodiny, to už bylo moc. Zbytečně roztáhany, takže sem se místy až nudil, tímto to ztratilo dost na kvalitě. Nechápu proč tak dlouhé, když k tomu očividně není důvod - klidně šlo vypustit nudné scény, film by na obsahu neztratil a získal na poutavosti. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Nadupanej úvod do BSG, každopádně si ale zatím nechávám trochu rezervy a to nejen proto, že věřím, že v seriálu se to opravdu rozjede na ty pověstný plný koule, ale taky proto, že v mých očích tahle série na plný počet prostě nedosahuje, Ale v porovnání s jinými pilotními díly (třeba teda sci-fi), se ale plně a velmi dobře seznámíme se všemi hlavními postavami a dostatečně se seznámíme i s hlavní dějovou linií, za což filmu patří veliké plus které nemá konkurenci, co se pilotů týče. Olmos je fajn, hrabě Baltar a prezidentka taky, Cyloni jsou naprosto úžasní a úvodní scéna s komentářem je nezapomenutelná... Zápletka je skvělá a i když tam sem tam nějaký ten slabší moment naleznete (tři hodiny, no) tak rozhodně nehrozí, že byste se snad nudili. BSG rozhodně plní účel inteligentní sci-fi zábavy a věřím, že to bude brutální. Pilot navnadil neskutečně, něco takového se opravdu vidí jen málokdy. Říkám si u toho, že se na původní sérii opravdu vybodnu (původně jsem s ní chtěl začít jako s první), ale tohle mi bude ke štěstí stačit. Vím to. Jsem o tom přesvědčen. 87%. Nával emocí je velký, husí kůži jsem měl občas taky a hudba je skvělá... ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Místy trochu složité uvození do rozsáhlého světa. Zvláštně natočené, protože z těch bojů nebo silných momentů, šlo určitě vytěžit víc, ale bylo cítit, že to neždímání je záměrné. Na to, že to má 3 hodiny, je pár scén tak narychlo podaných (až rychle ustřihlých), že nijak zvlášť nevyzní, a naopak některé kecací nebo jen zahleděné scény jsou hodně natahované. Jinak to ale ani nenudí a ač jsem o tom pochyboval, na seriál jsem se začal docela dost těšit. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (7)

  • Během FTL skoku Galaktiky k Ragnaru jsou vysunuté hangáry, přestože je v předchozí scéně zasunuli. (Pepy)
  • Na začátku filmu, kdy se Laura Roslin (Mary McDonnell) dozví výsledky testů na rakovinu, je krátký záběr na oblohu, na níž je několik prolétávajících lodí. Jedna z nich má původ v seriálu Firefly (od r. 2002). (Jan_K)

Související novinky

Z Iron Mana je sirotek

Z Iron Mana je sirotek

18.12.2010

Třetí díl totiž přišel o režiséra. Dvojka byla sice úspěšná, ale sklidila spíš kritické reakce, takže je možná opravdu čas na změnu. Jon Favreau skutečně odchází. On tvrdí, že už jej nebaví být… (více)

Reklama

Reklama