Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Léta panoval mezi lidmi a Cylony zdánlivý klid. Před 40 lety vyhlásili tito lidmi stvoření roboti lidstvu válku, ale během ní záhadně zmizeli. Teď se vracejí. Silnější, vyvinutější, s modely schopnými imitace člověka a s jediným cílem. 12 lidských vesmírných kolonií čelí drtivému a dopředu připravenému útoku, ve kterém se lidstvo brzy ocitne na pokraji zkázy. Pilotní minisérie k stejnojmennému seriálu. (berg.12)

(více)

Recenze (255)

JimmyII 

všechny recenze uživatele

Špičkově natočené nadupané sci-fi mě hodně nažhavilo na seriál, tak doufám, že se to celé vyvine stejným směrem, jako úvodní film. Ten má všechno, co má správná sci-fi mít - je akční a napínavý, promyšlený, zároveň dramatický a emotivní, vše namícháno v ideálním poměru a servírováno v atraktivním moderním balení. ()

VojinRyan 

všechny recenze uživatele

Úvodný "dvojfilm" čo má cez 180 minút dokázal veľmi dobre vtiahnuť do deja Battlestar Galactici. Je to viac temnejšie a surovejšie ako jeho príbuzný zo sveta Sci-fi seriálov a to je práve na tom to dobre. Cyloni sa s ničím nepárajú a dokážu si podmaniť každého. I tých čo o tom nemajú ani páru. Veľmi dobrý úvod do seriálu. Škoda len horších vizuálnych efektov ale na rok 2003 je to normálne. 86% - 4*. ()

Reklama

liskam 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se Battlestar podvědomě bránil, přestože jsem veliký fanda sci-fi. Teď už vím, že to byla chyba. Jako první ze všech filmových počinů na toto téma jsem si vybral tenhle snímek a zjevně jsem neudělal chybu. Časem se vrhnu na seriál, a doufám, že mě bude bavit alespoň tak, jako tento film. Za mě 4 hvězdy a 77% ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Prolog, který funguje skutečně pouze jako prolog a nikoli i jako „samostatná jednotka“. Prolog, který v tří hodinové stopáži nabízí dvě hodiny kvalitního materiálu a hodinu vaty. Prolog, který se i přes zajímavá a kontroverzní témata příliš bojí zabrousit i pod povrch. Prolog, ve kterém je nejzajímavější a nejlépe napsaná postava zcela zabita hercem, který ji svým „hereckým“ výkonem spíše karikuje. Prolog, ze kterého nesálá beznaděj zachycující cca čtyřiadvacet hodin během zániku lidstva a všeho co civilizaci jako takovou definuje; naopak to působí jako by se to vlastně nikoho ani netýkalo, jako když si v novinách u snídaně přečtete o hrůzách páchaných kdesi v Africe... I přesto všechno především prolog ke sci-fi, která svým „anti space operovým“ potenciálem a aktuálními tématy rozhodně navnazuje na hlavní chod; a tedy svůj účel ve výsledku plní. ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Napínavý tříhodinový film, který byl vysílaný i jako čtyřdílná minisérie, je skvělým úvodem do světa Battlestar Galactica. Cyloni napadnou lidstvo a díky souhře náhod je Battlestar Galactica jedinou bitevní lodí schopnou odporu. Stará bitevní loď má být v den útoku vyřazena z provozu, přesto se stane jedinou nadějí lidstva. Skvělá hudba jenom umocňuje zážitek z perfektního příběhu, který je nejen napínavý ale i velmi chytrý. postavy jsou jako živé, hned si je zapamatujete, a finále navnadí na pokračování. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (7)

  • Na začátku filmu, kdy se Laura Roslin (Mary McDonnell) dozví výsledky testů na rakovinu, je krátký záběr na oblohu, na níž je několik prolétávajících lodí. Jedna z nich má původ v seriálu Firefly (od r. 2002). (Jan_K)
  • Během FTL skoku Galaktiky k Ragnaru jsou vysunuté hangáry, přestože je v předchozí scéně zasunuli. (Pepy)

Související novinky

Z Iron Mana je sirotek

Z Iron Mana je sirotek

18.12.2010

Třetí díl totiž přišel o režiséra. Dvojka byla sice úspěšná, ale sklidila spíš kritické reakce, takže je možná opravdu čas na změnu. Jon Favreau skutečně odchází. On tvrdí, že už jej nebaví být… (více)

Reklama

Reklama