Reklama

Reklama

Poslední výstřel

  • USA The Marksman (více)
Trailer 1

Bývalý odstřelovač americké námořní pěchoty a veterán války ve Vietnamu Jim Hanson, žije poblíž arizonsko-mexické hranice se svým psem Jacksonem. Je vdovec, žena mu zemřela nedávno a on se s tím ještě nedokázal vyrovnat. Stará se o svůj ranč, který je v dluzích a který chce banka prodat v aukci. Když zjistí, že hranici překročili nelegální migranti, nahlásí to pohraniční hlídce Spojených států, u které pracuje jeho nevlastní dcera Sarah. Jim opět projíždí kolem hranice a narazí na Rosu a jejího syna Miguela, Mexičany prchající před mexickou mafií − drogovým kartelem. Když volá pohraniční hlídku, přiblíží se muži z gangu vedení Mauriciem a dochází k přestřelce, při které Hanson zastřelí Mauriciova bratra. I Rosa je smrtelně zraněna. Před smrtí dá Hansonovi adresu své rodiny v Chicagu a pytel peněz, který zřejmě patří kartelu. Prosí ho, aby tam Miguela odvezl a peníze prý si může nechat. Hanson to umírající neochotně slíbí. Když se objeví pohraniční hlídka, Miguela si odveze. Jeden z členů kartelu přichází na policii a tvrdí, že je Miguelův příbuzný. Hanson zatím přemýšlí, co s dítětem bude, a rozhodne se, že splní slib, který dal jeho matce… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (154)

mzss1 

všechny recenze uživatele

[37%] Tak já nevím, ale mě tento film moc nesedl. Je v podstatě o ničem. Liam Neeson mě v posledních dvou filmech (Mrazivá pomsta a Pro balík prachů) zklamal nebo respektive ty filmy. Odpad a 1 hvězda. Haha, zde se polepšil, dávám aspoň tu druhou, slabou … Což je ironie asi … No nic, nemám toho moc, co bych zde rozpitvával. Prostě x krát ohraný příběh, někdo tu píše, že je to taková laciná verze na pátého Ramba (ano, myslím tebe Laco :D ), ale to bych moc nesrovnával. To prostředí tomu trochu odpovídá, to jo, jinak nic. Já se nudil, ale až do konce. Neeson byl zde ale docela dobrý, takže alespoň kvůli němu se to dalo dodívat bez úhony. Nějaké ty menší přestřelky a zabití – toho tu moc nebylo, ale nenadchlo mě z toho nic. Prostě zbytečný film. ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Po Honest Thief další Neesonovka, kterou nám americká produkce během covidu dopřála. Tentokrát je to spíš komornější příběh o tom, jak se bývalý mariňák připlete do cesty kartelu. Film je hlavně road movie, kdy sledujeme Neesona a mexického kluka na útěku před kartelem. Stejně jako u Cold Pursuit nebo Honest Thief akce ubylo a ve filmu je spíš pár skromnějších přestřelek nebo pěstních soubojů, takže kdo čeká akční jízdu ala Taken, ten bude zklamán. Mně sedlo to prostředí arizonské pouště a road movie prvek. 3* ()

Reklama

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Absolútny základ príbehu síce reálny (situácia na hranici, vykoľajený život staršieho muža po strate manželky), ostatné však zabalené do jasného B-čkového obalu. Liam Neeson starne decentne. Škoda, že to isté sa nedá povedať o jeho posledných vybraných filmových projektoch. Záverečná scéna je „voľne“ interpretovateľná. Osobné hodnotenie: 69% (**) ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Liam Neeson veze mexického smrada (za to co řekl na začátku bych ho tomu kartelu předhodil hned a ještě si připlatil, aby ho mučily a mohl to vidět možná se i přidat) do Chicaga za náhradními rodiči (otce mu zabil kartel a matka to taky schytala nedivím se jí taky mět takové děcko radši bych bral kulku). Je to nízkorozpočtové a největší akce je na začátku a na konci jinak většinou vidíme Liama a toho smrada jak jezdí po Americe a ten kartel (zhruba 6 členů) je nahání vždy Liam někam dojede zaplatí kartou (proč jí platil, když měl celý pytel peněz nebo proč volal tomu realitákovi, že má peníze, když věděl, že má vypálený ranč nevím taky) oni ho vystopují přijedou tam někoho zabijou (nikdy to neukážou) Liam ujede a tak to pokračuje až do konce. Koukat se na to dá a není zde až na to pálení peněz moc wtf momentů. 60 procent díky za titulky titulkomat. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Neesonovi tie vrásky naviac pristanú. Nejako sa tej nálepky akčnej hviezdy za posledných 10-20 rokov nevie zbaviť, ale mne to nevadí. Že sme podobných filmov videli mraky? Zase nevadí, Neesona mám rád. Pre filmy , ktoré sa odohrávajú v blízkosti mexických hraníc mám slabosť. Mám rád ten kontrast bohatstvo-chudoba, téma drog či imigrantov, celkovo to americko-mexické trenie. Moc akčných scén tu nie je, ale ak sú, tak je akcia v pohode. Niečo veľmi podobné tu nedávno predviedol Clint Eastwood s Cry machom, ale tiež to nevydalo na viac ako priemer. Ani Marksman Oskara nikdy nedostane, ale na príjemný večer mi to stačilo. 60%. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (4)

  • Před příjezdem do Chicaga Jim (Liam Neeson) nakupuje na čerpací stanici a z pultu vytáhne láhev rumu Kraken. Je to odkaz na jeho slavnou repliku v roli Dia ve filmu Souboj Titánů (2010): „Vypusťte Krakena!“ (DJMaroko)
  • Keď Jim (Liam Neeson) telefonuje so Sarah (Katheryn Winnick), tá mu hovorí o členovi kartelu, ktorý po ňom ide. V súvislosti s tým mu povie: "Nájde ťa a zabije ťa." Je to pocta slávnej Neesonovej replike na adresu únoscov jeho dcéry vo filme 96 hodín (2008). (m.a.t.o.)
  • Filmovalo sa v amerických štátoch Ohio a Nové Mexiko. (MikaelSVK)

Související novinky

Liam Neeson odchází do akčního důchodu

Liam Neeson odchází do akčního důchodu

18.01.2021

Herec Liam Neeson (96 hodin, Schindlerův seznam) minulý týden oznámil, že se nadobro loučí s akčními rolemi. 68letý herec má před sebou údajně ještě asi dva akční snímky, a posléze si prý hodlá dát… (více)

Reklama

Reklama