Reklama

Reklama

Poslední výstřel

  • USA The Marksman (více)
Trailer 1

Bývalý odstřelovač americké námořní pěchoty a veterán války ve Vietnamu Jim Hanson, žije poblíž arizonsko-mexické hranice se svým psem Jacksonem. Je vdovec, žena mu zemřela nedávno a on se s tím ještě nedokázal vyrovnat. Stará se o svůj ranč, který je v dluzích a který chce banka prodat v aukci. Když zjistí, že hranici překročili nelegální migranti, nahlásí to pohraniční hlídce Spojených států, u které pracuje jeho nevlastní dcera Sarah. Jim opět projíždí kolem hranice a narazí na Rosu a jejího syna Miguela, Mexičany prchající před mexickou mafií − drogovým kartelem. Když volá pohraniční hlídku, přiblíží se muži z gangu vedení Mauriciem a dochází k přestřelce, při které Hanson zastřelí Mauriciova bratra. I Rosa je smrtelně zraněna. Před smrtí dá Hansonovi adresu své rodiny v Chicagu a pytel peněz, který zřejmě patří kartelu. Prosí ho, aby tam Miguela odvezl a peníze prý si může nechat. Hanson to umírající neochotně slíbí. Když se objeví pohraniční hlídka, Miguela si odveze. Jeden z členů kartelu přichází na policii a tvrdí, že je Miguelův příbuzný. Hanson zatím přemýšlí, co s dítětem bude, a rozhodne se, že splní slib, který dal jeho matce… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (153)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

standardní Neesonovka o tom jak se postarší,osamělý,bývalý voják připlete k něčemu k čemu neměl,aby následně na vlastní pěst chránil bezbrannou oběť (tentokrát malého kluka),protože po něm jde zlý drogový kartel a policie by ho samozřejmě nezachránila.Marksman se mi líbil víc než předchozí Neesonův kousek o čestném zloději,ale opět je to film na jedno podívání a víc nic.Tempo je pomalé,akce málo a v rámci příběhu tu není nic co by překvapilo.Snad jen ten kartel tu je tentokrát až překvapivě neschopný vzhledem k tomu jaké má možnosti a je skoro až vševědoucí...60% ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Liam Neeson jako zkrachovalý farmář, který prchá s malým mexickým migrantem před partou Juana Pabla Raba ( aka bratranec Escobara z Narcosu). Mám rád akčňáky s Liamem, ale tohle prvoplánový neoriginální nicmoc zrovna velká hitparáda není. Chyběla tomu nějaká výživná akce,, ale asi je to i tím, že je jaksi filmově tematicky překartelováno ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele

Neslané, nemastné drama s akčními náznaky. Koukat se to dá, ale celou dobu jsem měl nutkání dát jen dvě hvězdy, což jsem nakonec také udělal. Jelikož je to celé takové o ničem a Neeson není příliš zajímavý ani sympatický. V podstatě se jedná jen příběh o důchodci, co uniká před kartelem a přitom občas střílí. Tedy nic nového, ani převratného a po většinu času je to vlastně dosti nudné. 49% ()

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

Je až k neuvěření, jak absolutně každý film, ve kterém v posledních letech hraje Liam Neeson je příběhově naprosto identický, jen se liší tím, kde se zrovna odehrává. A řekl bych, že zrovna Marksman je naprosto nejklasičtější a průměrnou Neesonovkou, kterou můžeme najít. Jeho filmy považuju za moderní Segalovky, které jednou potěší (nevadí vám), ale podruhé už se jedná o bezcenný kus filmařské tvorby. Tady se jedná o dialogickou road-movie s trochou akce, která potěší. Herecké výkony v normálu, ale už mě to prostě nebaví. Čisté 3* ()

alchac 

všechny recenze uživatele

Kterak Alzheimerových 96 hodin potkalo artritické Narcos, aneb dělají-li dva vietnamští veteráni v důchodu se slabostí pro mladé uzenáče totéž, nemusí to být nutně totéž, a to zejména pokud psal scénář opravdu výjimečně nekreativní blb (např. kdy hrdinům odejde ten chladič, to jsem odhadl na vteřinu přesně - nekecám!) a k tomu bezskrupulózní kleptoman, pročež za zastřelení psiska hlavního hrdiny, které ve mně probudilo několik let tak pracně potlačované džondickovské trauma, za což jsem navíc dostal jen dvě mizerné přestřelky na hodinu a půl unylého žvanění během cesty po americkém středozápadě a těžce psychoanálytický finál fajt, to ponižuji z obyčejně hnusné dvojice na obzvláště odpornou jednici jen velmi těsně lízající hladinu septiku. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (4)

  • Filmovalo sa v amerických štátoch Ohio a Nové Mexiko. (MikaelSVK)
  • Keď Jim (Liam Neeson) telefonuje so Sarah (Katheryn Winnick), tá mu hovorí o členovi kartelu, ktorý po ňom ide. V súvislosti s tým mu povie: "Nájde ťa a zabije ťa." Je to pocta slávnej Neesonovej replike na adresu únoscov jeho dcéry vo filme 96 hodín (2008). (m.a.t.o.)
  • Před příjezdem do Chicaga Jim (Liam Neeson) nakupuje na čerpací stanici a z pultu vytáhne láhev rumu Kraken. Je to odkaz na jeho slavnou repliku v roli Dia ve filmu Souboj Titánů (2010): „Vypusťte Krakena!“ (DJMaroko)

Související novinky

Liam Neeson odchází do akčního důchodu

Liam Neeson odchází do akčního důchodu

18.01.2021

Herec Liam Neeson (96 hodin, Schindlerův seznam) minulý týden oznámil, že se nadobro loučí s akčními rolemi. 68letý herec má před sebou údajně ještě asi dva akční snímky, a posléze si prý hodlá dát… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno