Reklama

Reklama

Poslední výstřel

  • USA The Marksman (více)
Trailer 1

Bývalý odstřelovač americké námořní pěchoty a veterán války ve Vietnamu Jim Hanson, žije poblíž arizonsko-mexické hranice se svým psem Jacksonem. Je vdovec, žena mu zemřela nedávno a on se s tím ještě nedokázal vyrovnat. Stará se o svůj ranč, který je v dluzích a který chce banka prodat v aukci. Když zjistí, že hranici překročili nelegální migranti, nahlásí to pohraniční hlídce Spojených států, u které pracuje jeho nevlastní dcera Sarah. Jim opět projíždí kolem hranice a narazí na Rosu a jejího syna Miguela, Mexičany prchající před mexickou mafií − drogovým kartelem. Když volá pohraniční hlídku, přiblíží se muži z gangu vedení Mauriciem a dochází k přestřelce, při které Hanson zastřelí Mauriciova bratra. I Rosa je smrtelně zraněna. Před smrtí dá Hansonovi adresu své rodiny v Chicagu a pytel peněz, který zřejmě patří kartelu. Prosí ho, aby tam Miguela odvezl a peníze prý si může nechat. Hanson to umírající neochotně slíbí. Když se objeví pohraniční hlídka, Miguela si odveze. Jeden z členů kartelu přichází na policii a tvrdí, že je Miguelův příbuzný. Hanson zatím přemýšlí, co s dítětem bude, a rozhodne se, že splní slib, který dal jeho matce… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (153)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Jako bývalý „námořní pěchota“ si Liam Neeson s odstřelovačkou rozumí, jenomže otřepané sbližování staršího, životem okoralého farmáře s čerstvým mexickým sirotkem pronásledovanými brutálním kartelem příliš radosti nepřináší. Nad lacinými náhodičkami, díky nimž se jim zabijáci drží v patách cestou přes celé státy až do Chicaga, nelze než kroutit hlavou. ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Neeson nám už poriadne zostarol a tak nová Neesonovka nie je veľmi akčná. Popravde akčné scény sú 2, malinká na začiatku a troška väčšia na konci. Inak je to skôr roadtrip so sympatickými postavami, ktoré prenasleduje kartel. Záporáci veľa priestoru nedostanú čo je škoda a mrzela ma aj postava Katheryn, ktorá je v podstate zbytočná. Pozeralo sa nato dobre, nebyť však Liama bol by to prešľap. U mňa za 3*. ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Vlivem dějové šablony je snímek nemálo podobný filmu ´Dokonalý svět´ (1993). Road movie staršího muže a chlapce někým pronásledovanými. Příběh jako takový už má samozřejmě jiný koncept. Snímek se drží naprostého minimalismu, takže je po dějové stránce použito jen to nejnutnější. Značně jednoduchý děj, odlehlá místa a málo postav. Námět imigrace Mexičanů na americkou půdu je filmaři přitahován po desetiletí a i když nelze nic nového vymyslet, stále se o tom sem tam nějaký snímek objeví. A tento je jeden z nich. Není to ani tak vyloženě akční film jako spíše thrillerové drama, což svědčí především hlavní postavě, kterou si s chutí zahrál Liam Neeson. Charakter je tak přirozenější a lidštější. Co ho vede ochraňovat ilegálního imigrantského chlapce a snažit se ho dopravit do Chicaga za příbuznými, když vlivem toho sám přijde o všechno? Pocit viny? Tak či onak, snímek v sobě ukrývá také určitým moralizační aspekt. Ilegální imigrace by se měla potlačovat, ale musí být u toho zároveň také lidskost a určitý druh porozumění. Svým způsobem vznikl něco jako neo-western, mající v zájmu věci patřičné předpoklady. Jak je divák pojme už záleží na něm. P.S. Takový námět měl Sylvester Stallone použít ve snímku ´Rambo: Poslední krev´ (2019) a to samozřejmě ve větší akční zběsilosti. Vyzněl by daleko lépe. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Koukám dvorní producent Clintona Eastwooda, vyměnil osvědčeného koně o 22 let mladší model. Díky tomu dává smysl “old schoolovský” styl i “Eastwoodovské” tempo celého filmu. Bohužel s tím se i veze ruku v ruce hromada “povinných” iritujících kopanců, které mě vždycky na podobných filmech štvaly (př. jak jedna kulka ušetřená na začátku, na konci stejně najde svůj cíl… jen je mezitím příčinou všeho špatného co se všem okolo stane…, klidně tam nechá zabavení zbraně… roztržité dítko upustí mapu na zem a náhle ho postihne slepota = nevšimne si… a na motely mají asi radar?). Fakt to nesnáším. A táhne se to celý film. Pozn.: Osobně potěšila přítomnost štítonošky z Vikingů a to, že se v motelu dívali na Pověste je výš :). ()

alchac 

všechny recenze uživatele

Kterak Alzheimerových 96 hodin potkalo artritické Narcos, aneb dělají-li dva vietnamští veteráni v důchodu se slabostí pro mladé uzenáče totéž, nemusí to být nutně totéž, a to zejména pokud psal scénář opravdu výjimečně nekreativní blb (např. kdy hrdinům odejde ten chladič, to jsem odhadl na vteřinu přesně - nekecám!) a k tomu bezskrupulózní kleptoman, pročež za zastřelení psiska hlavního hrdiny, které ve mně probudilo několik let tak pracně potlačované džondickovské trauma, za což jsem navíc dostal jen dvě mizerné přestřelky na hodinu a půl unylého žvanění během cesty po americkém středozápadě a těžce psychoanálytický finál fajt, to ponižuji z obyčejně hnusné dvojice na obzvláště odpornou jednici jen velmi těsně lízající hladinu septiku. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (4)

  • Před příjezdem do Chicaga Jim (Liam Neeson) nakupuje na čerpací stanici a z pultu vytáhne láhev rumu Kraken. Je to odkaz na jeho slavnou repliku v roli Dia ve filmu Souboj Titánů (2010): „Vypusťte Krakena!“ (DJMaroko)
  • Filmovalo sa v amerických štátoch Ohio a Nové Mexiko. (MikaelSVK)

Související novinky

Liam Neeson odchází do akčního důchodu

Liam Neeson odchází do akčního důchodu

18.01.2021

Herec Liam Neeson (96 hodin, Schindlerův seznam) minulý týden oznámil, že se nadobro loučí s akčními rolemi. 68letý herec má před sebou údajně ještě asi dva akční snímky, a posléze si prý hodlá dát… (více)

Reklama

Reklama