Reklama

Reklama

Steamboy

  • Japonsko Steamboy (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Animovaný velkofilm režiséra Katsuhira Otomo propojení dvourozměrné a trojrozměrné grafiky, vyrobený za pomocí plně digitálních technologií byl konečně dokončen. 10 let práce a rozpočet téměř 22 milionů dolarů dělá ze Steamboye nejdražší japonský animovaný film historie. Režisérova úplná oddanost celému projektu je zřejmá z každého filmového záběru. Vědecko-fantastický retrofilm se odehrává v prostředí viktoriánské Anglie. Hlavní hrdina filmu a zázračný vynálezce jménem Ray Steam získal tajemnou kovovou kouli, která obsahuje novou formu energie schopnou zásobovat celou zemi. Tenhle mladý muž ji však musí využít, aby bojoval proti zlu, zachránil svou rodinu a ubránil Londýn před zničením. Přepychové viktoriánské interiéry a elegance tvarů tehdejších strojů dovolily Otomovi vytvořit oslňující obrazové pozadí i samotné stroje. Více než 180 000 obrázků a 400 scén počítačové grafiky dělá ze Steamboye jeden z nejpropracovanějších animovaných filmů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (102)

M.Macho 

všechny recenze uživatele

Tak Jules Verne opět dostal za ucho - za druhé ucho dostal Karel Zeman. Jeden z nejindustriálnějších filmů, co jsem kdy viděl. Občas si pokládám otázku exotiky - je pro japonskou kulturu tak exotická průmyslová revoluce nebo secesní nábytek? Jaká pohnutka vede takové skvělé filmaře a animátory tématizovat viktoriánskou anglii? Možná ze stejného důvodu se jako já divím... Steamboy je parádním parní pašák... ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Veľkolepý animák, ktorý však zo začiatku pôsobí trochu pribrzdene (a to sú tam pôsobivé akčné scény i vynálezy). Postupne ako celý kolos speje do šialeného finále sa divákovi zatajuje dych. Vzťahy medzi postavami (rodinou) sú zaujímavo i keď možno príliš skratkovito nadhodené, ale dávajú priestor na rozvinutie debát o nevyhnutnosti/škodlivosti technického pokroku... ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nádherný steampunk. Bohužel autoři během 126 minut zapomněli do ukázek všemožné techniky a leteckých schopností hlavního hrdiny vložit dostatek informací o světě, který je tak poutavý a stylový zároveň. Proč šel vývoj tímhle směrem, proč mají vojáci v rytířské zbroji střelné zbraně a další hromada otázek kazí jinak skvělý dojem ve světě, do kterého bych se rád vracel a vracel... Jinak těch deset let práce je vidět na hromadě nápadů a detailů, ale rozhodně ne na příběhu. ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Samozrejme, s úctou hľadím na určité edukatívne aspekty, resp. isté scenáristické vsuvky, ktoré dodávajú tomuto animovanému filmu akési všeobecné kritické myslenie a dôraz na vzniknuté problémy spôsobené nenažranosťou akože v mene vedy. Lenže charakterové rysy a príbehová stavba poodhaľuje dosť nevyrovnaný kooperatívny celok, ktorý funguje akurát tak v medziach science fiction, nie vedecko-historickej drámy. A keďže s existenciálnou vážnosťou, akou sa dielo prezentuje, kazia dojem napríklad nezmyselne fyzikálne privilégia hrdinov, rovnako ako miera ich inteligencie. A tu sa dá donekonečna plávať vo víre chýb. Jednou z najzásadnejších je trebárs polarizačné škatulkovanie rodiny, kde otec je výrazný, neústupčivý a zmagorený záporák, jeho synáčik naopak, onen nový Superman-Einstein, ešte k tomu v predtínedžerskom veku. Samostatnou kapitolou je vyzlečený dedo, síce niektoré jeho rady majú čosi do seba, v celoplošnom ponímaní však i prejav jeho postavy nápodobne skĺza do prahu slušného gýča. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Prísne hodnotenie, ale neviem si pomôcť. Pritom to počas prvej polhodinky vyzeralo mastne - atmosféra úžasných chlapčenských dobrodružstiev hladila na duši, nápaditá akcia v závratnom tempe spoľahlivo dvíhala adrenalín a nejednoznačne načrtnuté postavy sľubovali nefalšovanú drámu... Akonáhle sa však dej preniesol do "parnej veže", tak v nej uviazol - z postáv vyšumel spirit, z príbehu esprit a zvyšky fantázie tvorcov sa premietli iba a len do technologických hračičiek, ktoré takto napáchli samoúčelnosťou... Zrazu som sklamane zistil, že predložený pokrm nie je v kuchte uduseným dramatickým dobrodružstvom s výdatnou príchuťou bombastickej akcie, ale v hrnci bez pokrievky uvarenou bombastickou akciou, z ktorej veľmi rýchlo vyvreli dramatické príchute vhodené na začiatku. Mám radšej to prvé. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (7)

  • Bylo použito více než 180 000 jednotlivých nákresů. (Janko666)
  • Když se na začátku filmu Ray prochází po Manchesteru, jsou na pár sekund vidět Karl Marx a Friedrich Engels, povídající si na ulici. Oba dva žili v době, kdy se film odehrává, ve Velké Británii. (Raztubyl)
  • Ve filmu se odehrává Světová výstava 1851, Great Exhibition of the Works of Industry of all Nations, Crystal Palace Exhibition nebo také Great Exhibition, což byla velká mezinárodní výstava průmyslu a kultury jednotlivých zemí. Konala se od 1. května do 15. října roku 1851 v Londýně. Děj filmu se však odehrává v roce 1866. (Petsuchos)

Reklama

Reklama