Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Uprostřed děsivé epidemie, která může zničit veškerou civilizaci, bojuje několik lidí o holé životy. V brutálních podmínkách často není místo pro lásku a lidskost. (Netflix)

Recenze (105)

noriaki 

všechny recenze uživatele

Drsný survival, nebo do nebe volající kravina? Vongozero je tak trochu obojí. Scénář staví na krkolomných zvratech, nervozitě a neustálém napětí. O podstatě hrozby i stavu okolního světa se dozvíme jenom málo, a sled událostí pravidelně nedává smysl. Postavy se rvou se životem i mezi sebou, a rychle ze sebe sloupávají tenký nátěr civilizace. Přiznám se, že by mi vůbec nevadilo kdyby jich do cíle dojela stěží polovina. Jestli je to scenáristické selhání, nebo známka kvality, to si musí odpovědět každý sám. Herci jsou ovšem extratřída. Nebudu tady pět chválky na Viktoriji Aglakovovou - i když by si to zasloužila, takže jen poznamenám, že zbytek s ní v pohodě držel krok. ()

AlexUnited 

všechny recenze uživatele

Hodnotenie po prvej sérii : Neviem čo si mám presne myslieť. Na seriál som sa veľmi tešil, po formálnej a vizuálnej stránke je nakrútený profesionálne a na vysokej úrovni. Scenáristicky výborné a nečakané udalosti sa tu však striedajú s úplne klišoidnými motívmi a napínavé až do krajnosti vyšpičkované scény sa striedajú s tými absolútne nelogickými WTF sekvenciami, kde hlavní protagonisti konajú akoby mimo základnej miery príčetnosti a akejkoľvek inteligencie. Postavy tvoria akúsi podivnú zostavu a sú skôr nesympatické (najmä teda jedna z nich) a divák im akosi nemá potrebu príliš fandiť. ()

Reklama

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Ruská produkcia zase prekvapila, teda, po filme Hardcore Henry asi ich najlepší počin. A jeden z tých lepších seriálov na službe netflix. Malo to poriadny spád, epidémia vyobrazazená veľmi dobre a tá atmosféra a mrazivé ruské prostredie stálo za to vidieť. Určite odporúčam všetkým obľúbeným užívateľom. A kľudne pozerajte v originálnej ruštine. Jediná škoda že tam neukazali viac nakazených ľudí. 4* ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Epidemické řekněme prepostapo natočené přesně podle žánrových pravidel. Skupina lidí se snaží dostat do bezpečí a během strastiplné cesty se nemusí prát jen s nástrahami způsobenými nákazou, ale i s prostými mezilidskými vztahy, přičemž derou na povrch pravé povahové rysy. A ten důraz kladený na vzájemné animozity se mi líbil asi nejvíc, přičemž prim hrála nevraživost mezi bývalou a současnou partnerkou hlavního hrdiny. Samotná nákaza se vlastně projevovala zběláním očí a upřímně řečeno to tady stačilo. Atmosféra ledu a mrazu měla také něco do sebe a líbil se mi začátek chaosu, kdy jako první začaly rabovat některé ozbrojené složky a různí podnikavci se snažili na nákaze především vydělat. Samozřejmě najdou se tu kiksy, ale v celkovém kontextu se ztrácí a není důvod o nich přemýšlet. Závěr dával tušit druhou řadu, na kterou se s chutí podívám. Děkuji EvilPhoEniXovi za typ. 80% ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Velice příjemné překvápko...Má to napětí, překvapivé zvraty, dobrý vizuál a sountrack. Osobně doufám, že bude pokračování, protože chci sakra vědět jak to bude dál :-) . Nejvíc mě, ale zaujala celá myšlenka seroše, která popisuje prakticky stejnou situaci co panuje dnes na celém světě, ovšem natočen je už v roce 2019?! Za mě 90% ()

Galerie (31)

Zajímavosti (19)

  • Důvod, proč finské jednotky mají naprosto odlišné uniformy a zbraně oproti realitě, je ten, že Finsko zakázalo export armádního vybavení do Ruska. (UncleMorty)
  • Těsně před výstřelem zvedne nakažená žena ruku se sekerou nad hlavu. Po zásahu měla ale ruku dole. (Duoscop)
  • Druhá série vznikla na podkladech Jany Vagner, podle kterých chtěla napsat pokračování knižní předlohy. (UncleMorty)

Reklama

Reklama