Reklama

Reklama

Žít po svém

  • USA An Unfinished Life (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jean má dceru Griff a žije s mužem jménem Gary, ale ten ji bije. Griff na ni naléhá, aby utekly, k čemuž se Jean odhodlá. Cestou se jim ale rozbije auto a Jean nezbývá nic jiného, než se vydat na venkov za dědečkem Griff. Einar žije na ranči a s ním tam žije i jeho kamarád Mitch, kterého zmrzačil medvěd, takže se o něj Einar stará. Einar na svém ranči Jean nechce, ale nakonec ji tam nechá kvůli Griff. Griff a Einar o sobě do teď nevěděli. Einar dává Jean za vinu smrt svého syna. Griffin zemřel při autonehodě, kterou způsobila Jean. Griff se nejdřív dědečka bojí, ale pak si k sobě najdou cestu. Einarovo chování k Jean se ale nijak nemění. Jean si ve městě našla práci jako servírka a až si vydělá dost peněz, chce s Griff odjet. Jean se také zapletla s místním šerifem. Crane je hodný a Jean ho možná trochu využívá i ke svojí ochraně. Jednoho dne se ve městě objeví Gary a Einar si všimne, že se potlouká i kolem ranče. Crane o všem ví, ale Jean zatím nic neřekl. Einar ale neváhá a Garyho z města vyžene. Ještě tu noc se ale Einar a Jean pohádají. I Jean sama se obviňuje ze smrti otce Griff. Následujícího dne Jean a Griff odcházejí bydlet k Nině, u které Jean pracuje. Griff se ale kousne a od Jean uteče k dědečkovi. Griff se sblížila i s Mitchem, kterého nyní nejvíc trápí, že medvěd, který ho zmrzačil, je držen v příšerné zoologické zahradě... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (325)

lamps 

všechny recenze uživatele

Lasse Hallström má navrch v jedné věci - i z neúrodného, nevábně vyhlížejícího kusu zeminy dokáže sklidit tak bohatou úrodu, že na jedno posezení nasytí bez velkých výjimek celou diváckou populaci. Já se sice po sklizni necítil zdaleka přesycen - jednoduše proto, že každý fanda dostal pouze omezený příděl originality a tvůrčí improvizace (těžko hledáme motivy, které bychom už mnohokrát nenašli jinde) - avšak z pohledu jakosti a požitkářských dojmů si nemám na co stěžovat. Příjemný, obsahově nenápadný snímek, naplno těžící z Hallströmova vypravěčského cítění, z hereckého supertalentu dvou legend (hlavně Redford je nesmírně přesvědčivý a utáhnul by celý příběh klidně sám) a z přirozené krásy Jennifer Lopez, jejíž výkon navíc tentokrát není nijak marný. Vše sice probíhá a končí podle přesně stanovených osnov, ale znáte to, formální vytříbenost některých filmů se zkrátka vystihuje obtížně - tohle je přesně ten případ.. 80% ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Deborah Lurie a Christopher Young: 1. Main Title ,2. The Bear Is Back ,3. Photos of Dad ,4. Einar's Bike Ride ,5. Visiting Griffin/A Lonely Evening ,6. Honey ,7. Mitch Visits the Bear ,8. Leaving Gary ,9. Jean's Arrival ,10. Driving with Crane ,11. Ride to the Gravesite ,12. Lost in Thought ,13. The Night Griffin Died ,14. Trying to Forgive ,15. Driving Lesson ,16. Einar Takes Action ,17. Breaking and Entering ,18. At the Hospital/Forgiveness ,19. Gary on the Bus ,20. Einar's Story ,21. Sneaking Out ,22. A Long Awaited Freedom ,23. Mitch's Dream/End Title , ()

Reklama

Marsik 

všechny recenze uživatele

Lasse Hallström umí suprově zachytit obyčejný příběh z lidského života. Všichni 3 hlavní hrdinové zahráli dobře a krásná hudba pouze dodávala tomuto filmu sílu. Sice nedávám plné hodnocení, jako např. filmu Pravidla moštárny nebo Co žere Gilberta Grapea, ale i tak to bylo příjemně strávených 100 minut. Jen tak dál, Hallströme. 75% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nádhera tyhle citlivě upřímné příběhy, kde se herci sžijí s okolím a pak i díky ním je film daleko hezčí a krásnější. Žít po svém je taková vsuvka do života jedné rančerské rodiny, která si zažila svoje. Zničehonic ale na farmu dorazí Jennifer Lopez a dávné smutky a křivdy se do rodiny opět vrátí a je třeba je řešit. Když je drama citlivé a příjemné a postavy jsou fajn, je radost na něj koukat. Tady to opravdu nemělo chybu. Morgan Freeman a Robert Redford dvojka, kterých si vždycky budu strašně vážit. Jennifer Lopez spíše do počtu, ale jelikož jí tam nebylo tolik, dalo se to zkousnout. Lasse Hallström je úžasný režisér. Klobouk dolů, jak citlivě dokáže vážná rodinná témata podat ve svých filmech. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Na světě není nic ubožejšího než parchant, co běhá za ženskou, která ho nechce." Samozřejmě je ideální, když je navíc věčně ožralej a obličeji tý ženský dodává pěstmi správnej tvar a barvu. A máme tu Garyho. To je fakt sympaťák. Ale on, i mnohem sympatičtější nasranej medvěd, jsou jen vedlejší figury. Tady totiž jde o rodinu a to mě obvykle nebaví. Jenže děda Einar je parádní parchant, kámoš Mitch je správnej chlap, Jean bych tu holku otlučenou životem taky věřil a Griff je jako vnučka snem každýho dědy. Karty jsou prostě rozdaný jasně a já bych se na Einarův ranč hned nastěhoval. Teda kdyby tam nebyl Einar, byl by tam internet a ty krávy by se podojily samy. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (10)

  • Důležitým "hercem" se stal také tříletý medvěd Bart. Pochvaloval si ho také Robert Redford, navzdory tomu, že po kolizi s jiným medvědem byl přesvědčený, že s žádným medvědem už nikdy spolupracovat nebude. (HOODY)
  • Premiéra snímku měla být původně na konci roku, kdy je tzv. „awards season“. Do kin se tehdy dostávají snímky, které mají největší šanci získat některé z ocenění, co se rozdávají počátkem následujícího roku. Všechny předcházející díla Lasse Hallstroma uvedli v USA v tomto termínu. (imro)

Reklama

Reklama