Reklama

Reklama

Liberator: Operace Avalanche

(seriál)
  • USA The Liberator
Trailer 2
USA, 2020, 3 h 17 min (Minutáž: 46–56 min)

Scénář:

Alex Kershaw, Jeb Stuart

Kamera:

Michał Łuka

Hrají:

Bradley James, Martin Sensmeier, Jose Miguel Vasquez, Ross Anderson, Finney Cassidy, Sam Gittins, Kiowa Gordon, Tatanka Means, Matt Mercurio, Filip Lipiecki (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Nesourodá jednotka odhodlaných vojáků zvyklých dělat si věci po svém razí za druhé světové války cestu invazi spojenců do Itálie. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (55)

3 AM Code 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtová a hodně zkratkovitá variace na Band of Brothers. Není to vůbec špatné a polo-animovaný formát bylo asi mnohem snadnější dokončit během součaného stavu (pandemie). Pokud jste neviděli Band of Brothers, není důvod se na toto koukat. Pokud ano a máte absťák po válečných filmech z WW2 tak tohle celkem funguje. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Když nemáte rozpočet na válečný drama, netočte válečný drama! Když nemáte schopný herce, neschovávejte jejich topornost za rotoskopii, nebo digitální animaci, protože to bude ještě horší. Seriál, jehož umělecká forma nemá žádný logický odůvodnění a vůbec nechápu, co a proč za tím stojí. Nevypadá to dobře, nezní to dobře, je to divný, nemá to atmosféru a potenciál tématu je danou formou naprosto zadupanej. Někdy animovaná forma povznese vážnej film nad rámec všednosti (Waltz with Bashir)... a někdy ho prostě zabije! ()

Reklama

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Válečná vřava pod drobnohledem rotoskopie koncipovaná jako pocta všem veteránům. V podstatě nic převratného, ale v rámci možností jde o velmi atypickou estetickou kuriozitku - divák má totiž dojem, že sleduje oživený komiks (neboli motion comic) či plnohodnotný seriál od Tell Tale - z hlediska vizuálu a stylistiky nelze nic vytknout. Minisérie navíc dramaturgicky kráčí ve šlépějích kultovního 'Bratrstva neohrožených' a nezaměřuje se na velkoformátové válečné scenérie, tudíž primárním středobodem jsou osudy jedné skupinky vojáků. Každopádně mohu vřele doporučit. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

i když bych byl mnohem raději za klasický válečňák a v tomhle případě jsem se navíc bál oné poloanimované formy,která nevypadá zrovna vábně,nakonec mi Liberator celkem sednul.Jde sice o klasický příběh,který zase nepřináší nic nového,ale ty čtyři díly jsou tak akorát na to aby seriál zabavil na jedno odpoledne a nezačal nudit.Co mě trochu mrzelo je přehršel postav ve kterých sem se - až na pár výjimek - ztrácel a přišly mi snadno zaměnitelné...70% ()

joora1 

všechny recenze uživatele

Zase další skvělý počin Netflixu.Skvělá noir animace, se kterou tvůrci velmi zdařile pracovali, jak se jim to hodilo.Hodně mě bavily záběry ze shora a práce s detaily prostředí.Líbila se mi celá dějová linka zajimavě složené skupiny vojaků v čele s genialním velitelem Sparksem.Jediný nedostatek byl, že to hrozně rychle uteklo a nebylo víc dílů. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (10)

  • Původně byl Liberator zamýšlen jako osmidílný hraný seriál, z nedostatku peněz ale došlo k redukci epizod na polovinu a také k rozhodnutí vyprávět pomocí animace. (Duoscop)
  • Originální název seriálu The Liberator je na českém Netflixu doplněn o poněkud zavádějící podtitul Operace Avalanche, což bylo kódové označení pro vylodění Spojenců v okolí italského města Salerna. Této týdenní vojenské akci ze září 1943 se však seriál věnuje jen na začátku první epizody. (Duoscop)
  • Celých 500 dní 157. pluku 45. divize bylo zmapováno a detailně popsáno z pamětí veteránů v knize „The Liberator: One World War II Soldier's 500-Day Odyssey from the Beaches of Sicily to the Gates of Dachau“, ze které tvůrci čerpali. (UncleMorty)

Reklama

Reklama