Reklama

Reklama

Liberator: Operace Avalanche

(seriál)
  • USA The Liberator
Trailer 1
USA, 2020, 3 h 17 min (Minutáž: 46–56 min)

Scénář:

Alex Kershaw, Jeb Stuart

Kamera:

Michał Łuka

Hrají:

Bradley James, Martin Sensmeier, Jose Miguel Vasquez, Ross Anderson, Finney Cassidy, Sam Gittins, Kiowa Gordon, Tatanka Means, Matt Mercurio, Filip Lipiecki (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Nesourodá jednotka odhodlaných vojáků zvyklých dělat si věci po svém razí za druhé světové války cestu invazi spojenců do Itálie. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (55)

sunfreedom 

všechny recenze uživatele

Nemohu říct, že by mě to neoslovilo, ani že by se mi to líbilo. Ztotožňuji se s některými recenzemi, které nechápu použití daného vizuálu. Když si vzpomenu třeba na Valčík s Bašírem, tam mě to trhalo oči mnohem méně. Nevím, nemohu se rozhodnout, jestli bych něco takového chtěl vidět znovu. Spíš ale asi ne. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Hm. Vlastne ma to príliš neoslovilo - ani tým akože animovaným vizuálom, ani príbehom. Mohlo to byť niečo ako realistické Inglorious Basterds, ale dej je rozhádzaný, epizodický, nedokáže vtiahnuť a dostatočne spojiť diváka s postavami, nemá to ten epický ťah ako napr. Bratstvo neohrozených. Paradoxne, naozaj zaujímavá dráma to začne byť až po ukončení bojových akcií - scény s objavením Dachau a postrieľaním nemeckých zajatcov sú najlepšie z celej série. ()

Reklama

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Kreslené bratrstvo neohrozených to asi nazvať nemôžem, ako neviem čo si autori mysleli, mizerná animácia a nudný dej, neviem či to nejako nadväzovalo lebo som to pozeral a robil pri tom iné veci a človek ani o nič neprišiel. Ale netflix dobre vedel čo robí keď ponúkol iba 4 epizódy. Kto vie či to niekto sfúkol za jeden deň, ale ak si pozriem ostatné hodnotenie a percentá očividne sa to aj niekomu páčilo. Mne to stačilo na slabší podpriemer. 2* ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Válečná vřava pod drobnohledem rotoskopie koncipovaná jako pocta všem veteránům. V podstatě nic převratného, ale v rámci možností jde o velmi atypickou estetickou kuriozitku - divák má totiž dojem, že sleduje oživený komiks (neboli motion comic) či plnohodnotný seriál od Tell Tale - z hlediska vizuálu a stylistiky nelze nic vytknout. Minisérie navíc dramaturgicky kráčí ve šlépějích kultovního 'Bratrstva neohrožených' a nezaměřuje se na velkoformátové válečné scenérie, tudíž primárním středobodem jsou osudy jedné skupinky vojáků. Každopádně mohu vřele doporučit. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

1) nechapu koho napadlo (když už museli natočené scény prohnat filtrem a hrát si na animaci) nacpat do obrazu efekt “špinavé sklo”. Veškeré záběry vypadají jako když se díváte na umatlanou TV. Obzvlášt tmavé záběry to doslova ruší. 2) občas jsem ml pocit že koukám na Pattona, občas na Tucet špinavců. Pak chvilku to byla Velká červená jednička a Bratrstvo neohrožených atd. Já chápu, že být originální je těžké. Tohle ale je buď nuda nebo pocit “kde jsem tohle už viděl”. 3) je celkem dobře vidět co je natočené a dopatlané filtrem a co dočmárané v PC. Úroveň detailu, stínování, kontrast se příliš lisí. prostě se šetřilo. 4) Znatelně patlané ve východní Evropě za minimální rozpočet... nejen díky faktu "made in Poland" ale i díky přítomnosti "zetkových" herců. Poznal jsem jen jedinou "povědomou" tvář - Vinzenze Kiefera (Německého velitele z Legenda jménem T-34) a i to není žádná superstar. Pokud nemáte prachy, tak se do něčeho podobného nepouštějte. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (10)

  • Celý seriál mapuje skutečné události, kterých byl 157. pluk 45. divize z Oklahomy přítomen. (UncleMorty)
  • Původně byl Liberator zamýšlen jako osmidílný hraný seriál, z nedostatku peněz ale došlo k redukci epizod na polovinu a také k rozhodnutí vyprávět pomocí animace. (Duoscop)
  • Originální název seriálu The Liberator je na českém Netflixu doplněn o poněkud zavádějící podtitul Operace Avalanche, což bylo kódové označení pro vylodění Spojenců v okolí italského města Salerna. Této týdenní vojenské akci ze září 1943 se však seriál věnuje jen na začátku první epizody. (Duoscop)

Reklama

Reklama