Reklama

Reklama

Služka

(seriál)
  • USA Maid
Trailer 1
USA, 2021, 9 h 5 min (Minutáž: 48–60 min)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Matka samoživitelka zápasí s chudobou, vidinou ztráty střechy nad hlavou a byrokracií. Aby se uživila, začne pracovat jako uklízečka. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (117)

easaque 

všechny recenze uživatele

-3* Vysokohodnocený seriál mě čas od času naláká a tento i díky komentářům mých spřízněných duší jsem dokonce začal sledovat. Ale jsou případy jako tento, že se mě netrefí do nálady, či vkusu a předčasně s ním skončím a u tohoto jsem vydržel celé tři díly. Po nich si uděluji právo ho předčasně ohodnotit ;-). Vyšší hodnocení si nejspíš zaslouží, ale jeho vesměs depresivní nálada mě ničila a marně jsem tam hledal tu zmiňovanou komedii. Lehce v náznacích se tam výjimečně objevuje něco, kvůli čemu by šlo zvednout ústní koutky, ale hodně křečovitě. Zpracování i herecké výkony jsou však kvalitní, ale i přesto nemíním trávit více času s něčím co mě tak deptá a mučí. To přenechám rád jiným, koho zajímá život svobodné matky a s tím spojené problémy, které jsou opravdu realisticky vylíčeny. A myslím, že pro mě nemá smysl se kdykoliv k němu vracet a mé tři hvězdy jsou snad dostatečná kompenzace. [ PŘÍBĚH: 2  /// SMYSL: 2 /// ATMOSFÉRA: 3 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 0 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Průměrná záležitost, zde za mne silně nadhodnocená. Silné a společensky aktuální téma, jenž vsadilo na komorní způsob podání. To by samo o sobě nebylo vůbec marné, ale problém byl v tom, že až na vyjímky, zcela chyběly emoce, pozitivní i negativní. Celý příběh, který se odvíjí divákovi před očima, působí sterilně a odtažitě.  Přitom se z takto ožehavého tématu dá vytřískat celá škála emocí a pocitů. Zde, po shlédnutí posledního dílu, ve mně nezůstává nic, prostě nula. Takže za mne 50%. ()

Reklama

ilemas 

všechny recenze uživatele

Vůbec jsem nečekal, že se mě seriál ze sociálního prostředí bude tak líbit. Vtáhl mě do děje hned od prvního dílu. Nebýt reklamy na Netflixu a oslavných ód tak by mě naprosto minul. Mít tak odpornou práci s ještě odpornější šéfovou a odpornými zaměstnanci, tak nebýt malého dítětě bych si to radši hodil(a). Navíc spousta překážek a byrokracie, ale leckdy za svůj osud člověk nemůže ať se snaží sebevíc. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za mě v prvním díle možná až nasílu prvoplánovitá snaha o vykreslení zoufalosti hlavní postavy, které se během jednoho dne nepodaří doslova desítka věcí. Nevím nevím, jestli je tohle ta správná forma podání a jestli bude seriál mít co nabídnout po obsahové stránce v dalších dílech… Po 2. díle přestávám sledovat, jelikož si myslím, že seriál nic kloudného nenabídne. Bez hodnocení. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Strašná síla! Až taková, že jsem u toho měl tendenci nahlas cosi naléhavě sdělovat televizi. To když už se Alex chovala ale jo divně- pod vlivem všech těch neblahých okolností a nemoci, která se u ní na základě toho rozvinula. Mám pocit, že zejména některým ženám přijde ten seriál jako hotový zjevení. Schválně si kvůli tomu prolezu všechny komentáře. Jen mám obavu, že týraný ženy alkoholiků a jiných psychopatů na Netflix moc nekoukají. P.S.: Před pár lety mi v negativním slova smyslu trochu zamotala hlavu manželka fotografa Jindřicha Štreita, která v dokumentu o svém choti hodila do placu moudro své babičky, která ji poučila, že od zlého se neutíká. Já naopak říkám (a klidně vám to i podepíšu), zdrhejte a neohlížejte se. Máme jen jeden život a je děsně krátkej. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (7)

  • Hlavní natáčení seriálu započalo dne 28. září roku 2020 a skončilo 9. dubna 2021 ve Victorii v Britské Kolumbii (Kanada). (dan4815)
  • Když Alex (Margaret Qualley) měla čelit nějaké těžké situaci (úklid domu, problémy s matkou), vždy si splétala vlasy. Zatímco v momentech, kdy si připadala sebevědomá a klidná, si vlasy nechávala rozpuštěné. (Polik_)
  • Minisérie je natočena podle knihy „Maid: Hard Work, Low Pay and Mother's Will to Survive“ od Stephanie Land. Kniha se umístila na třetí příčce bestsellerů podle The New York Times. (Axarus)

Reklama

Reklama