Reklama

Reklama

Služka

(seriál)
  • USA Maid
Trailer 2
USA, 2021, 9 h 5 min (Minutáž: 48–60 min)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Matka samoživitelka zápasí s chudobou, vidinou ztráty střechy nad hlavou a byrokracií. Aby se uživila, začne pracovat jako uklízečka. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (117)

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

„Presne ako jeho otec. Vták, čo nikdy nelietal.“ Sean je problematický partner a tak od neho Alex uteká. V celej sérii sa rieši ich vzťah a snaha Alex nájsť samu seba a osamostatniť sa. Ak to mala byť dráma, presvedčila ma len piata, pre mňa najlepšia časť - „Zlodej“. Ak to mala byť komédia, okrem excentrickej mamy - Pauly (v podaní Andie MacDowell), som tam nič komediálne nenašla. Seriál považujem za dobrý vtedy, ak sa neviem dočkať ďalšej časti. V tomto prípade ma idea minula a seriál som viac-menej pretrpela. (Patrím k tým, ktorí ak niečo rozpozerajú, vydržia do konca, dúfajúc, že vo filme predsa len niečo, čo malo osloviť, objavia). Bohužiaľ, v tomto prípade sa tak nestalo a myšlienka matky, ktorá má vo vrecku 6 dolárov na benzín a nič viac, ma nebavila. Navyše, robí presne tie nezmyselné rozhodnutia, aby svoj osud spečatila. (nechať auto odstavené na štvorprúdovke, dieťa s nesprávnymi ľuďmi, nepodarená narodeninová párty, aj neuveriteľný a nevyvážený vzťah s milionárkou Reginou). Problém nájsť si  postavu, ktorá by vám bola sympatická. Vlastne najlepšie z celej série bolo trojročné dieťa, Maddy, fascinuje ma, ako režiséri dokážu spracovať detského predstaviteľa tak, aby vyznel vierohodne. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Vůbec jsem nečekal, že se mě seriál ze sociálního prostředí bude tak líbit. Vtáhl mě do děje hned od prvního dílu. Nebýt reklamy na Netflixu a oslavných ód tak by mě naprosto minul. Mít tak odpornou práci s ještě odpornější šéfovou a odpornými zaměstnanci, tak nebýt malého dítětě bych si to radši hodil(a). Navíc spousta překážek a byrokracie, ale leckdy za svůj osud člověk nemůže ať se snaží sebevíc. ()

Reklama

venison 

všechny recenze uživatele

S01: Hodně zajímavá série, která je jistě zajímavá i pro nematky.. S příjemným nadhledem a mírným humorem provází peripetiemi matky samoživitelky, která na každém rohu musí bojovat s údělem osudu. Jediné pevné je její láska k dceři. Mladá matka, která sice (zatím žádnou facku nedostala), ale přesto je denodenně psychicky týraná svým alkoholickým přítelem se ocitá na ulici a musí bojovat s širým světem.. Nejen, že musí mít dost sil opustit vše známé, ale pod nohy jí navíc hází klacky sociální systém, zamětnavatel, klienti, kamarádi, excentrická matka, ctitel a často si nejvíc ubližuje sama svým jalovým rozhodnutím. I přes vážnost tématu se na to dívá velmi pohodlně. Příjemné překvapení. Trošku pragmatičtější a dospělejší verze Juno. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál, ktorý sa výborne naštartuje a tú dokonalosť so sebou nenesie celý čas, častokrát naserie, pohnútky a konanie niektorých postáv nepochopiteľné, ale stále púta. Je to výborná sonda do sociálnych vrstiev na americkom zapadákove, pretože nie, USA to nie je len Beverly Hills či New York, ale bežný človek, keď spadne do sociálnej diery, tak je v riti. Keďže je to netflixovina, tak samozrejme nápadne sú všetci alkoholici a tyrani tí neopálení, opálení sú zase výlučne pomáhači. A je tu zvláštny paradox. Hoci hlavnej postave strašne fandíte, zároveň vás totálne serie, ako nevyužije možnosti a rozhoduje sa presne opačne, ako by mala. No ale zas ešte viac serú iné postavy, takže vlastne to nejak vždy prehliadnete. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-3* Vysokohodnocený seriál mě čas od času naláká a tento i díky komentářům mých spřízněných duší jsem dokonce začal sledovat. Ale jsou případy jako tento, že se mě netrefí do nálady, či vkusu a předčasně s ním skončím a u tohoto jsem vydržel celé tři díly. Po nich si uděluji právo ho předčasně ohodnotit ;-). Vyšší hodnocení si nejspíš zaslouží, ale jeho vesměs depresivní nálada mě ničila a marně jsem tam hledal tu zmiňovanou komedii. Lehce v náznacích se tam výjimečně objevuje něco, kvůli čemu by šlo zvednout ústní koutky, ale hodně křečovitě. Zpracování i herecké výkony jsou však kvalitní, ale i přesto nemíním trávit více času s něčím co mě tak deptá a mučí. To přenechám rád jiným, koho zajímá život svobodné matky a s tím spojené problémy, které jsou opravdu realisticky vylíčeny. A myslím, že pro mě nemá smysl se kdykoliv k němu vracet a mé tři hvězdy jsou snad dostatečná kompenzace. [ PŘÍBĚH: 2  /// SMYSL: 2 /// ATMOSFÉRA: 3 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 0 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ()

Galerie (90)

Zajímavosti (7)

  • Když Alex (Margaret Qualley) měla čelit nějaké těžké situaci (úklid domu, problémy s matkou), vždy si splétala vlasy. Zatímco v momentech, kdy si připadala sebevědomá a klidná, si vlasy nechávala rozpuštěné. (Polik_)
  • Obaja hlavní herci Margaret Qualley (Alex) a Nick Robinson (Sean) pochádzajú z oblasti, kde sa seriál odohráva. Margaret Qualley pochádza z Kalispell, Montana, čo je neďaleko Missouli, kde býva postava Alex. Nick Robinson pochádza priamo zo Seattlu, kde sa seriál odohráva. (Arsenal83)

Reklama

Reklama