Reklama

Reklama

Služka

(seriál)
Trailer 1
USA, 2021, 9 h 5 min (Minutáž: 48–60 min)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Matka samoživitelka zápasí s chudobou, vidinou ztráty střechy nad hlavou a byrokracií. Aby se uživila, začne pracovat jako uklízečka. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (119)

zahadum 

všechny recenze uživatele

Silný príbeh o skoro silnej mladej žene ktorá sa nedokázala ani na chvíľu odpútať od problémov života v Amerike. Dosť v tom je robilo aj problémy ,že jej z blízkych nikto nepodal pomocnú ruku a v podstate sa so všetkým bila sama. Pomohli jej cudzí ľudia, dobrý seriál ktorý ukazuje správne tú pravú tvár života v USA a bez rozprávkových ilúzii. Kombo matky stvárnili skutočná matka a jej nadaná dcéra ktorá verne zobrazila život ťažko skúšanej matky ale hrdej ženy ktorá to nevzdáva a ide si za svojím cieľom. Za mňa 5 . ()

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to velmi empaticke, autenticke.Hrdinka z platna prakticky nesleze, takze si k ni lze vytvorit silny vztah. Da se rict, ze jde krome thrilleru o materske melodrama a socioekonomickou studii. Projdete si s hrdinkou hromadeni jejich problemu. Ucelem ale neni ukazat,jak se hrdinka trapit,ale jakou ma "hardiness". ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál, ktorý sa výborne naštartuje a tú dokonalosť so sebou nenesie celý čas, častokrát naserie, pohnútky a konanie niektorých postáv nepochopiteľné, ale stále púta. Je to výborná sonda do sociálnych vrstiev na americkom zapadákove, pretože nie, USA to nie je len Beverly Hills či New York, ale bežný človek, keď spadne do sociálnej diery, tak je v riti. Keďže je to netflixovina, tak samozrejme nápadne sú všetci alkoholici a tyrani tí neopálení, opálení sú zase výlučne pomáhači. A je tu zvláštny paradox. Hoci hlavnej postave strašne fandíte, zároveň vás totálne serie, ako nevyužije možnosti a rozhoduje sa presne opačne, ako by mala. No ale zas ešte viac serú iné postavy, takže vlastne to nejak vždy prehliadnete. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Podivně návyková věc, kterou si zprvu pustíte coby kulisu, jenom abyste o chvíli později zjistili, že jste o deset hodin starší. Nádherně natočený lidský drama, který žene kupředu parádní scénář, bezchybný herectví a pěknej soundtrack. Po všech sci-fi, horrorech, thrillerech a akcích člověk tak nějak zjistí, že prostě potřebuje vidět drama zakořeněný ve skutečnym světě. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Strašná síla! Až taková, že jsem u toho měl tendenci nahlas cosi naléhavě sdělovat televizi. To když už se Alex chovala ale jo divně- pod vlivem všech těch neblahých okolností a nemoci, která se u ní na základě toho rozvinula. Mám pocit, že zejména některým ženám přijde ten seriál jako hotový zjevení. Schválně si kvůli tomu prolezu všechny komentáře. Jen mám obavu, že týraný ženy alkoholiků a jiných psychopatů na Netflix moc nekoukají. P.S.: Před pár lety mi v negativním slova smyslu trochu zamotala hlavu manželka fotografa Jindřicha Štreita, která v dokumentu o svém choti hodila do placu moudro své babičky, která ji poučila, že od zlého se neutíká. Já naopak říkám (a klidně vám to i podepíšu), zdrhejte a neohlížejte se. Máme jen jeden život a je děsně krátkej. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (7)

  • Minisérie je natočena podle knihy „Maid: Hard Work, Low Pay and Mother's Will to Survive“ od Stephanie Land. Kniha se umístila na třetí příčce bestsellerů podle The New York Times. (Axarus)
  • Hlavní natáčení seriálu započalo dne 28. září roku 2020 a skončilo 9. dubna 2021 ve Victorii v Britské Kolumbii (Kanada). (dan4815)

Reklama

Reklama