Reklama

Reklama

Podezřelá

  • Jižní Korea Heeojil gyeolsim (více)
Trailer 3

Detektiv Hae-joon je povolán k případu úmrtí muže, který se zabil za nejasných okolností při pádu ze skály. Stín podezření ihned padá na čerstvou vdovu, krásnou Seo-rae, která touto skutečností nevypadá vůbec rozhozená. Zdá se však, že chladná byla pouze ke svému manželovi, mezi ní a vyšetřovatelem totiž začíná vznikat nečekané citové pouto. Není však láska pouhou zástěrkou, jak uniknout zraku policie? Park Chan-wook, autor legendárního Oldboye a Komorné, se vrací s mysteriózní detektivní romancí, která vám zamotá hlavu a rozbuší srdce. Pověst dalšího korejského fenoménu po Parazitovi a Hře na oliheň film upevnil ziskem Ceny za nejlepší režii na filmovém festivalu v Cannes. (Aerofilms)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (102)

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Ztřeštěná věc, co je jako vážná, zároveň je to tak trochu prdel. Trochu je to jak nějaká melodramatická beletrie, ale film, který je svým přístupem a stylem natočení nějak strašně zajímavý a hlavně originální. Taky strašný chaos, kdy se něco děje, pak se to přehoupne do něčeho jiného a odezní to až po nějaké době. No chaos na plátně jako olej. V něčem zase poetické, hezké, ale chaos. Hlavně to. ()

major.warren 

všechny recenze uživatele

RECENZE: Komorní, avšak nesmírně fascinující. Korejská kinematografie se stále drží na výsluní potravního řetězce současné filmové a televizní popkultury (Parazit, Squid Game). Park Chan-wook patří do vzácné skupiny současných režisérů, jejichž jméno rezonuje napříč filmovými fanoušky po celém světě. Snímek Podezřelá (natočen po celosvětově úspěšné Komorné) nenápadně hlásí odklon od režisérova snad až příliš expresivního stylu, příznačného pro jeho předchozí tvorbu, na níž si ostatně vybudoval své umělecké postavení, a značí naopak příklon k mnohem tradičnějšímu modelu narace i práci s žánrovými postupy. Podezřelá působí navenek jako klasický detektivní příběh s jasným hrdinou i jasnou 'podezřelou,' s nutně napasovanou romantickou podzápletkou, a cinefilové v ní navíc najdou drobné odkazy ke klasikám žánru od Hitchcockova Vertiga až po Základní instinkt. To vše s jediným rozdílem, že celek je zaobalen do moderního kabátku plného náruživých hraček; detektivové už nepoužívají tužku a bloček, ale nejnovější Iphone, a namísto hamburgeru si v krátké pauze mezi výslechy mohou dopřát i luxusní set plný suši. Režisér zbytečně netlačí na pilu, postupně graduje jednotlivé střípky promyšlené skládanky, aniž by cíleně vybočoval z přesně vypočítaného rytmu a stylu. Pravda, v druhé polovině už tempo vyprávění začíná škobrtat, avšak katarzní závěr v doprovodu Mahlerovy páté symfonie opět stvrdí, že dvě uplynulé hodiny strávené v kině nebyly jen vyhozeným časem. 75%. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Celý čas som sa pohrával s tým, že tomu tú 4* dám, ale nemôžem. Aj napriek všemožným kvalitám aj napriek vizuálnej podmanivosti, nápaditosti a žánrovej rozmanitosti mi film príde príliš komplikovaný. Hlavne ak vezmem do úvahy o akú jednoduchú premisu sa jedná. Film, ktorú ponúka množstvo podnetov a núti udržiavať vašu pozornosť, len aby ste zistili že základné gro príbehu je až primitívne jednoduché zamrzí o to viac, keď vezmeme do úvahy, že sa to neustále snaží niečím prekvapovať. A viacej ako o chémiu medzi postavami sa to snaží práve o tú formálnu vypiplanosť, ktorá je neustále pripomínaná vražednou dynamikou celého príbehu. Trilógia o pomste ale aj taká Komorná sa mi páčili výrazne viac. Ako keby Pak nemohol už dosiahnuť tej údernosti s ktorou kedysi ohuroval. Veď on bol koniec koncov prvý Kórejec, ktorý mi predstavil kinematografiu svojej rodnej vlasti. Teraz ho už bohužiaľ zatienili iní "paraziti". ()

Fr

všechny recenze uživatele

„BÁLA JSEM SE, ŽE UMŘE. KONEČNĚ.…“   Srdce mně to nerozbušilo, hlavu zamotalo. Doteď prostě nevím, jestli jsem 20x usnul kvůli ději, autorovi titulků nebo vyčerpáním z tenisovýho zápasu. Každopádně jsem byl ztracenej… A protože nechci bejt podezřelej, vynechám hodnocení. I když to vidím tak na 2*!   /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stará je podezřelá...  2.) Starej dělá na vraždách a zdá se mi poněkud zádumčivej.  ///  Thx za titule „Ananas125“ – ovšem příště si s tím pls víc pohrej!                PŘÍBĚH  ***  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  ne ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Jihokorejský scenárista a režisér Čchan-uk Pak si zaslouží uznání. Řemeslo má perfektně zvládnuté a svůj um tak může soustředit především na příběh a vyprávění. Snímek Podezřelá je plný neotřelých nápadů a kreativity. Přesto to na mě nějak nezafungovalo. Musím přiznat, že v ději jsem se místy ztrácela, přišlo mi to trochu zmatené. Dokonce ani tu romantickou linku jsem si moc neužila. Herci ji nedokázali patřičně prodat. (60%) ()

Galerie (79)

Zajímavosti (2)

  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo na viacerých miestach v Južnej Kórei, predovšetkým v meste Pusan. (MikaelSVK)
  • Juhokórejskí zástupcovia si zvolili snímku ako svojho kandidáta do boja o nomináciu na 95. ročník Oscara v kategórii Najlepší cudzojazyčný film za rok 2023. (MikaelSVK)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

KVIFF.TV exkluzivně uvádí Trojúhelník smutku

KVIFF.TV exkluzivně uvádí Trojúhelník smutku

20.12.2022

Streamovací platformu KVIFF.TV nemohli fanoušci filmu v uplynulém roce přehlédnout. Jako jediná přinesla do České republiky poslední počin režisérské legendy Larse von Triera – třetí sérii Království… (více)

V Cannes byly uděleny Zlaté palmy

V Cannes byly uděleny Zlaté palmy

28.05.2022

75. ročník prestižního Mezinárodního filmového festivalu v Cannes se uchýlil ke svému konci a dnes večer proběhl zakončovací ceremoniál celé letošní filmové akce, kde byli mimo jiné oznámeni vítězové… (více)

Reklama

Reklama