Reklama

Reklama

Valentin McKee a Earl Batess pracují jako údržbáři v městečku o čtrnácti obyvatelích. Jednoho dne se rozhodnou odejít a vydají se na cestu přes poušť za vyhlídkou lepšího zaměstnání. Tam se setkají s Rhondou LeBeckovou, seismoložkou, která měří podzemní aktivitu. A ta právě nyní nevysvětlitelně stoupla. Po cestě najdou starého Edgara, který nehnutě sedí na sloupu elektrického vedení a nepochybně se tam před něčím schovává. Pak nacházejí mrtvoly svých spoluobčanů. To už není legrace, v kraji se děje něco záhadného. Val a Earl se vracejí do městečka. Z Changova obchodu se snaží zavolat do nejbližšího většího města, spojení ale nefunguje. Mezitím už zjistili, že je pronásledují podivní obrovití červi, kterým z otevřené tlamy vylézají chapadla. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (330)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

What the hell is going on! I mean what the hell is going on! 1) Jednohvězdičkový film se mně nejasným způsobem zatoulal do červených čísel. 2) 32letého chlapecky vyhlížejícího Kevina Bacona jsem sledoval s chutí, protože mu to slušelo. Jemu dávám druhou hvězdičku. 3) A ti čtyři zatoulaní červi z Arrakisu (pro neznalé - román Duna od Franka Herberta) se nejmenují Graboidé, Suckoidé, Snakeoidé či snad Stumpies. Pokud si dobře vzpomínám, nejmenují se nijak. No way these are local boys. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Zaplaťpámbu za to, že na zahradě na chatě nám řádí „pouze" slimáci. Jsou to sice bestie, co dokážou řádně zkrouhnout úrodu, nicméně proti těmhle červům jsou to úplní nevinní beránci a začátečníci. Na druhou stranu (si) musím přiznat, že (narozdíl od zdejší většiny) si JÁ užiju mnohem větší zábavy při jejich likvidaci rozdupáváním popř. rozpouštěním v soli než u sledování tohoto snímku. Tremors je (možná) roztomilá blbůstka, která (ne)urazí, na druhou stranu ani nijak nenadchne. P.s. když už jsem zmínil ty slimáky, pokud si chcete užít zábavy, sáhněte raději po tomto kousku http://www.csfd.cz/film/216247-slimak/ p.p.s za jedno, ale tomuto snímku Rona Underwooda vděčím. Konečně jsem přišel na to, kde Sergej Bubka trénoval na svůj světový rekord. Jj, Rusáci byli vždy vynalézaví a „mistři motivace“. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Veľmi zábavná hororová komédia. 7/10. Edit 2020: K tejto sérii necítim nostalgiu, keďže som ju prvýkrát videl pred desiatimi rokmi. Prvý diel je aj na opakované zhliadnutie stále príjemný film. Áno príjemný. Aj keď to má hororový námet o nejakých obrovských červoch, ktorý terorizujú osadu s pár obyvateľmi niekde na konci sveta, tak to má strašne pohodovú atmosféru. Žiadnych brutálnych scén sa nedočkáme. O napätie tu príliš nejde. Tie červy vyzerajú skôr roztomilo a nie desivo. A keď ich rozprsknú, tak to vyzerá vtipne. To jak sa pred nimi ľudia schovávajú na skalách a vyhýbajú sa chodeniu po zemi mi pripomenulo jak keď som sa ako malý chlapec s kamarátmi hral na preliezačkách a predstierali sme, že sa nemôžeme dotknúť zemi. Kto sa dotkol, tak prehral. A presne takéto voloviny robia aj postavy v tomto filme. Našťastie triková stránka je stále skvelá. Jak sa bortia budovy, vcucávajú ľudí do zeme, alebo červy prenasledujú ľudí. To všetko je proste stále pôsobivé. Holt praktické efekty nestarnú tak rýchlo ako hnusné CGI. Z postáv zase zaujme vtipná dvojka Bacon - Ward. Demolátor Burt, ktorý sa stal hviezdou série v ďalších dieloch, tu má ešte len vedľajšiu úlohu a mne nikdy nejak extra cool nepripadal. Chýbala mi tu snáď len nejaká pekná ženská. Finn Carter nie je nič extra. Takže celkovo ma aj po rokoch jednotka stále baví a rád by som videl pokračovanie s Baconom a Wardom. Asi sa ho nikdy nedočkám aj keď niečo také natočili a potom zavreli do šuplíku, parchanti. 7/10. ()

tron 

všechny recenze uživatele

"Bodla by ňáká helikoptera. Nebo tank." Moja obľúbená nostalgická pecka z čias, keď to na Filmnete bežalo ako Krajina raketových červov (kokos!). Ono to môže pôsobiť ako béčko, ale v skutočnosti to má geniálny kasting, nepredvídateľný scenár (prameniaci jednak z fakt originálnych beštií a jednak z originálnej výpravy v podobe mestečka v púšti), produkovala to Gale Anne Hurd a masky/triky sú výborné. K tomu pôvabný zmysel pre humor, zohraná flákačská titulná dvojka, ktorá by si rozhodne mala čo najskôr prestať strihať, vtipné dialógy a hlášky („Podľa mňa sú z vesmíru.“), svieži "country" fíling, divoký dej svižne upaľujúci dopredu, nezabudnuteľné scény a parádne nápady (stĺp elektrického vedenia, vôbec celkovo nápad s obludami pohybujúcimi sa pod zemou a reagujúcimi na vibrácie na povrchu je famózny). Skvelé postavy, ktoré si obľúbite (z militantného pošuka Gummera sa postupne stal maskot série), majstrovské ústredné duo (Bacon a Ward spolu fungujú božsky, nanešťastie Bacon zo série okamžite odišiel, nechal bezmocného Warda osamote a nakoniec odišiel aj ten). Hoc bol film kasový trhák (rozpočet 11 miliónov, celosvetová tržba 48), dvojky sme sa dočkali až o 6 rokov neskôr. ()

vypravěč 

všechny recenze uživatele

Místy opravdu napínavý a ojediněle i vtipný, současně však zbytečně naturalistický horor, bezděčně odhaluje meze neautentické zkušenosti. Všichni zúčastnění vzdor bezprostřednímu ohrožení neúnavně obkružují své představy o životě a neprotnou-li se zrovna s orbitem monstra, vyhrávají jen náhodou. Dlužno dodat, že málokterý žánr tak zastaral jako horor osmdesátých a devadesátých let. Spokojil-li se před čtvrtstoletím divák s Chvěním, směsí komedie a hororu bez atmosféry, bez inspirativních hrdinů, ba skutečného heroismu, hrozí mu dnes tváří v tvář všemu tomu schematismu udušení. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (20)

  • Hoci sa film nestal kino hitom, zažiaril na videokazetách, kde na predaji a výpožičnom zarobil trikrát viac ako v kinách. (beso74)
  • První film country zpěvačky Reby McEntire. (Chatterer)
  • Původně měl film rating R, nikoliv však kvůli násilným scénám, ale kvůli jazyku. Všechna sprostá slova byla nakonec vystřižena až na závěrečné Baconovo "Fuck you". (Holina)

Související novinky

Zemřel herec Fred Ward

Zemřel herec Fred Ward

13.05.2022

Dnešní květnový pátek třináctého bohužel přináší jednu smutnou zprávu pro svět filmu, ve věku devětasedmdesáti let totiž odešel americký herec Fred Ward, známý z filmů jako Chvění, Sedm neohrožených… (více)

Další celovečerák podle seriálu

Další celovečerák podle seriálu

07.07.2009

U nás jsme jej nikdy kdovíjak neznali, ale „na západě“ platil v 80. letech za jeden z nejpopulárnějších policejních seriálů. T. J. Hooker. Když zalovíte v paměti, možná se vám vybaví úvodní scéna z… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno