Reklama

Reklama

Galaxie teroru

  • USA Galaxy of Terror (více)
Trailer

Obsahy(1)

Po ztrátě spojení s kosmickou lodí Remus, ke které dojde poté, co loď neplánovaně přistane na asteroidu Morgentus, se jí vydává na pomoc záchranná loď Explorer vedená velitelem Ilvarem (Bernard Behrens) a zkušenou kapitánkou Trantorovou (Grace Zabriskie). Po přistání a prohlídce Remusu záchranáři objeví nedaleko vraku obrovskou, zdánlivě opuštěnou základnu a rutinní záchranná mise se změní v noční můru. Při průzkumu základny dochází k záhadným úmrtím jednotlivých členů a zbytek posádky musí čelit nejen vzrůstající nevraživosti ve vlastních řadách, ale hlavně svému zhmotnělému strachu. Působivý sci-fi horor vznikl v produkci Rogera Cormana. (kosta73)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (69)

Hadža 

všechny recenze uživatele

No takovouhle sracku jsem si rozhodne nemohl nechat ujit,abych se necitil ochuzeny o nejaky ten postarsi klenot.Nizky rozpocet je tu opravdu viditelny pri kazdem kroku posadky v jakemkoliv prostredi,triky i na svou dobu dosti odflaknute.Atmosferu to moc nema,ani napeti jsem jaksi nepocitil,no proste to musite videt!:)Kdyz jsem spatril na konci Cameronovo jmeno v titulcich ,tak jsem aspon mohl uznat ,jak velky krok kupredu od te doby udelal! ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

Ne zcela spatny klon Aliena v kombinaci s temnou stanou Hwezdnych valek. I kdyz pravda neni tak zabavny a promakany jako Creature s Klausem Kinskym. Skupina "specialne" vybranych vojaku je vyslana na zachranou misi kolonizatorum jedne bezvyznamne planety, protoze se po nespecifikovane udalosti odmlceli. Vsichni zucastneni jsou tak trochu na hlavu a jejich chovani v kombinaci s lacinymi kulisami a gumovymi nestvurami je je vic nez lehce neprofesionalni. Triky se odehravaji temer v cernocerne tme, aby se co nejvice usetrilo, jak uz to u TV filmu byva zvykem - a ten pitomy nazev..... ;]] Ale abych nebyl uplny zloun 2-3 zabery jsou docela slusne a navic se tomuto memu srdci blizkemu zanru dostava promerne malo prostoru. Hehe a potom, ze Aliens byli buchvijak originalni - Cameron to tu jako pomocny reziser pekne obslehl se vsim vsudy, pridal navaznost na original a zrodila se legenda. ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

I když je to žánr přesně pro mě, tak jsem u toho trpěl jak zvíře...skoro všechno špatně(herci, režie,kamera..). Jistá svérázná snaha je znát u designu dekorací(byť jde o zlodějskou parafrázi na Gigera) a ta ženská svlíkačka s červem byla dejmetomu "lepší než zbytek"... Nevím proč tomu velkoryse prdnu dvojku-ale je to porod na to koukat. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Když vznikl v roce 1979 první Vetřelec, dočkal se během následujících let řady následovníků, kteří se povětšinou snažili jen přiživit na jeho slávě a úspěchu. Tento scifi horor bych v klidu mohl zařadit mezi ně, ale nelze si nevšimnout několika originálních nápadů, které následně okopírovali nebo se jimi nechali inspirovat jiné filmy. I proto k němu přistupuji poněkud odlišnějším způsobem, než k mnoha jemu podobným. I přes malý rozpočet jsem tu však našel jistou kvalitu – pod kterou se samozřejmě podepsali i lidé, kteří na filmu spolupracovali (Corman, Cameron), byť třeba začínající Cameron jen velmi úzce. Dnes už zápletka asi nikoho příliš u srdce nechytne, ale ve své době věřím, že si své oblíbence určitě našla. Novodobé anketě o 50 nejhorších filmech všech dob nevěřím ani co se za nehet vleze, protože podobně jako na její přesný opak (nejlepších 50 filmů) mám zcela odlišný názor a favority. Galaxy of Terror je pro mne průměrným scifi hororem, který své nedostatky a kartonové kulisy slušně skrýval ve všudypřítomné ponurosti a přítmí. Lacinost byla samozřejmě na první pohled zřetelná a to především v nepříliš přesvědčivých dialozích a hlavně co se speciálních (světelných) efektů týče. Oproti tomu monstra a bizarní situace se mi docela líbily. Takové mimozemské znásilnění, nebo krvavé cáry obětí nevypadaly vůbec špatně. Je však potřeba říci, že závěr filmu se moc nepovedl a byl hodně překombinovaný. 50% ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Príjemné dve hviezdy. Bavilo ma to,nenaštvalo, len je to proste moc lacné, triky úsmevné a trošku moc nápadne sa to podobá na o dva roky staršieho Votrelca. Toto je ale béčko (nebyť Englunda, bolo by to céčko) a to, že to bude po niečom opakovať, to má v popise žánru. Proste lacné, blbé, zábavné. V jednej veci má ale Galaxy of Terror predsa len pred Votrelcom navrch a to je napadnutie hostiteľa. Žiadne zámotky, larvy a podobne, ten votrelec vás pekne po staru znásilní! Nebyť záveru, ktorý stavia predchádzajúci dej na hlavu, išiel by som s hodnotením aj na tri. Samozrejme v rámci žánru. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (12)

  • Obrovský červ dostal od filmového štábu prezývku "Maggie the maggot" - červ Maggie. (beso74)
  • Natáčení probíhalo v Los Angeles a Santa Monice. (Terva)
  • Sid Haig hrajúci postavu Quuhoda sa po porade s producentom Rogerom Cormanom rozhodol upraviť scenár a zahrať svoju postavu takmer bez slov. A tak počas celého filmu povie jedinú vetu. (beso74)

Související novinky

Zemřel Roger Corman

Zemřel Roger Corman

12.05.2024

Svět filmu přišel o jednu z ikon americké kinematografie, v kalifornské Santa Monice totiž zemřel legendární americký režisér, producent a scenárista Roger Corman. Bylo mu úctyhodných osmadevadesát… (více)

Reklama

Reklama