Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od poslední Battle Royale, která skončila ne úplně podle pravidel, už uplynuly tři roky. Shuya Nanahara a Noriko Nakagawa byli stíháni pro vraždu učitele a porušení několika zákonů, tyhle prohřešky však dávno vybledly tváří v tvář jejich dalším činům. Nanahara totiž založil hnutí odporu a vyhlásil válku všem dospělým. Pravidelně přes internet vysílá do počítačů japonské mládeže svá poselství, často doplněná teroristickými útoky. Nanaharova armáda, složená většinou ze sirotků a dorostenců oddaných jeho věci, se tak rázem dostává na přední stránky novin a do zaměřovače samotné vlády. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (147)

emo 

všechny recenze uživatele

Smiešne a zbytočné pokračovanie BR s ďalšou pseudo-myšlienkou... Nasmial som sa poriadne, tak aspoň to je plus... Je tu viac akcie, ktorá je však až na zaplakanie neoriginálna a doslova kopíruje scény z Ryana, Skaly, Obojku, Running Mana a bohvie čoho ešte. Najväčšia katastrofa sú však dialógy, ktorých je tu bohužiaľ požehnane. Pozrite si to, aby ste nemali pocit,že vám niečo dôležité ušlo... ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od prvního dílu, jehož strhující děj diváka napíná od začátku do konce i při několikátém zhlédnutí, tomuhle filmu dost brzy spadne řetěz a překlene se jen v solidně natočený akční blábol, jehož vyústění vás naprosto nebude zajímat. Herci neskutečně přehrávají, vedou prázdné monology plné patosu a k jejich postavám si divák nevybuduje vůbec žádný vztah. Akce je tu sice požehnaně, ale oproti prvnímu Battle Royale je daleko méně dynamická, a co hůř, není vůbec nápaditá a estetická. Ve stěžejních scénách se navíc tvůrci nechali trochu moc inspirovat filmy Zachraňte vojína Ryana a Buch Cassidy a Sundance Kid, to opisování klasických scén je do očí bijící a skoro připomíná parodii. Jako pokračování dnes již kultovní japonské vyvražďovačky je BR2 úplný krok vedle a špatně splácaný paskvil, jako samostatný film je to jen akční blbina s rádoby politickým přesahem. Zklamání. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Zmysel a pointa brutálne dobrej a nemilosrdne brutálnej jednotky sa vytratili už na začiatku ako jarný vánok v strede jesene. Opäť sa potvrdila neopakovateľnosť nápadu, tvorcovia boli však bohužiaľ neopakovateľne dutí na to, aby si to uvedomili. Stačilo trošku pozmeniť scenár (iná lokalita, slabší protivník, odlišné pravidlá hry) a razom sa divák pozerá na úplne iný snímok, ktorý s jednotkou nemá prakticky nič spoločné. Stredná pasáž zbytočných dialógov a monológov mi takmer rozožrala nervy. Vlastne jediné, pri čom som si spomenul, že vlastne pozerám pokračovanie skvostného 'Battle Royle', boli poznámky štatistu ohľadom počtu mŕtvych študentov a skutočne (zachraňujúco) dobrá akcia (doprevádzaná strhujúcou hudbou a prekvapujúco dobrým strihom), ktorá mala dostatok razancie nato, aby pozdvihla hodnotenie na slabší priemer. Keby to však bolo naopak, nápad by ostal nepozmenený a všetko by ostalo tak, ako to bolo, bolo by to zas len bezúčelné vykrádanie pointy a myslím, že moje hodnotenie by sa tým nijak nezmenilo. A tak s radosťou vymažem z mojej pamäte spomienky na tento film a ponechám si len tie pôvodné. 50%. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Je to pakárna, ale první půlka zábavná, bavilo mě jak okatě (a zkušeně) to vykrádá klasické scény ze slavných akčních filmů. Ale pak příběh skončí a začnou dlouhé monology o plačících dětech, vzpomínky na rodinu a vůbec to začne být hrozně "dojemný" nebo co, a už se na to skoro nedá dál dívat. Ta délka je bolest, akční braky by měly mít hodinu a půl, ne dvě a čtvrt. Ale ideologicky je to vlastně dost zajímavé - není moc filmů které by otevřeně obhajovaly terorismus, hlásaly antiamerikanismus, a ještě měly koule na to přímo odkazovat na 9/11 a pak zasadit poetický epilog se spokojeným odjezdem do západu slunce rovnou někam do Afghánistánu za bratry ve zbrani. Skoro se mi až chce říct že kdyby to nebyla blbost které si nikdo nevšiml, tak to v US zakážou :)) ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Kenta Fukasaku, Norio Kida .. Battle Royale II se nesnaží přímo pokračovat a vylepšit původní zavedenou šablonu filmu, což je obrovská škoda.. Už se nedočkáme srdcervoucího třídního boje v němž se vraždí spolužáci, kamarádi a lásky, ale regulérní vojenské akce studentů jedné třídy proti dětem terorismu pod příkazem vládního zákona BR a dohledem armády. Musím uznat, že mne tato podivná scénáristická inovace vůbec nepotěšila, ba naopak! Vznikl jakýsi smotanec vykrádající film Obojek, kopírující to nejlepší z Vojína Ryana, to vše našroubované na značně upravený původní Battle Royale zákon. Hlavně později, kdy se přidají jakási poselství terorismu a boje proti němu, jsem, jen zoufal. Herecké výkony taktéž nepotěší. Od samého začátku mne silně iritoval zejména blonďatý hlavní představitel a hned v závěsu třídní učitel. Oba byli doslova nesnesitelní a trapně drsní. Ale o moc lépe si nevedly ani ostatní herci a to zejména ze začátku, kdy šlo doslova o přehlídku přehrávání. K tomu spousta nesmyslů a drobností (jako třeba, že si ani nevyzkouší jak zacházet se zbraní, během cesty na člunu, apod..). Nejsilnější devizou jsou naštěstí ony bojové sekvence. Výborně natočené, plné efektů, výbuchů a co hlavně musím vyzdvihnout, jsou výtečně ozvučené! Zvuk a samozřejmě také příjemná hudba (která ale není tak dokonale přesná, kontrastní a dechberoucí, jako v BR) patří k tomu nejlepšímu, čeho se při sledování dočkáte. Přes to všechno, Battle Royale II je těžké zklamání! 30%. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (4)

  • Třiaosmdesátiletý režisér prvního dílu Kinji Fukasaku během natáčení dvojky zemřel, a tak film dokončil jeho syn. (hot_spot)
  • Quentinu Tarantinovi byla také nabídnuta role, ale neměl na ni v té době čas. Údajně měl ztvárnit prezidenta USA. (hot_spot)
  • Film se natáčel na opuštěném ostrově Hashima v Japonsku. (Blacker94)

Reklama

Reklama