Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od poslední Battle Royale, která skončila ne úplně podle pravidel, už uplynuly tři roky. Shuya Nanahara a Noriko Nakagawa byli stíháni pro vraždu učitele a porušení několika zákonů, tyhle prohřešky však dávno vybledly tváří v tvář jejich dalším činům. Nanahara totiž založil hnutí odporu a vyhlásil válku všem dospělým. Pravidelně přes internet vysílá do počítačů japonské mládeže svá poselství, často doplněná teroristickými útoky. Nanaharova armáda, složená většinou ze sirotků a dorostenců oddaných jeho věci, se tak rázem dostává na přední stránky novin a do zaměřovače samotné vlády. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (149)

H34D 

všechny recenze uživatele

Asijská originální lahůdka zmrvená hůř než hollywoodsky-sequelovským způsobem, aneb jakou roli může hrát změna režiséra z ostříleného veterána na mladého floutka. Pokus o větší velkolepost (přitom akce více není) na úkor komornosti ztroskotává na poli prožitosti a uvěřitelnosti, herci se vyžívají v nevhodně posazených patetických průpovídkách, ze zápletky se vytratila originalita, téma je vyčpělé a přitom se nikam neposunulo, možná dokonce nazpět. Tomuto filmu nelze věřit a pořádně ho prožívat, zábavná vyvražďovačka místy ano, ovšem nuda také. Emoce nelze jen tak vyvařit z vody a inteligentní kontrast neznamená, že vedle sebe mrdneme černou a bílou a pak si velkolepě zatleskáme. 4/10 ()

zorro 

všechny recenze uživatele

Nevím proč, ale zdálo se mi to nějaký takoví divný a nejvíc mě tam štvali okopčený scény z různých filmů např začátek je takoví D-DAY z Saving private Ryan, frajer co hodí nůž když umírá je Britt z The Magnificent Seven, na konci zas když mu řekne to sou naše poslední zbraně a pak jako frajírci vyběhnou tak to máme zase z Butch Cassidy and the Sundance Kid. Přece jenom ta jenička byla mnohem lepší. ()

Reklama

jondzavid odpad!

všechny recenze uživatele

Tak zlé ako sa len dá. BR 2 z jednotky zobralo len to zbytočné a spojilo to s neznesiteľnou dávkou PÁTOSU. V podstate narozdiel od jednotky mi boli protivné všetky postavy do jedného. To by bol dobrý predpoklad pre vychutnanie si skutočne hodne krvavo poňatých akčných orgií - ale ani tu som nezabral (neustály pocit samoúčelnosti a zbytočnosti som mal počas celej dĺžky). O príbehu pomlčím (takúto kravinu nemá zmysel ofrflávať). A ázijské poňatie emócií mi problém obvykle tiež nerobí (ale tu slovo prehrávanie naberá iné dimenzie). Jednoducho už dlho si nepamätám, že by som tak trpel pri sledovaní filmu. Takže u mňa sa druhé BR zapíše ako Blbosť Roku. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Tohle je opoznání slabší než jednotka v podstatě je to stejné jedna třída devátáků je unesena a donucena hrát tuhle bizardní hru ,ale úkolem není ,aby přežil jeden ,ale aby zabili teroristu (ten co přežil v jednotce) velký mínus je tu ,že mají všichni vojenský uniformy což je docela nepřehledné oproti školní uniformě. Tentokrát má každý střelnou zbraň ,ale jsou spárovani což znamená dívka 1 s chlapcem 1 atd za následek to má ,že když se jeden pokusí utéct druhý vybuchne a on samozřejmě taky ,stejně tak ,když jednoho zabijí druhý zařve taky, či když jeden z páru vstoupí do nebezpečné zóny vyletí oba do luftu. Poněkud nesmyslná je ona cesta na ostrov ve člunech jelikož tam jich poměrně dost zařve.Spoiler- Nakonec se spřáhnou s teroristama a ti jim sundají obojky. Ani tentokrát se hra nedohraje. Celé je to místy dost nepřehledné a příliš je to vsazené na válku a pod. ()

rudeboy 

všechny recenze uživatele

Snaha ešte niečo vytrieskať z úspechu prvej časti. Veľmi nepodarený scenár, ktorý na diváka pôsobí ako debilná zmiešanina vojnového filmu okoreneného o pravidlá hry BR, ktoré sú vo výslednom tvare samoúčelné a nefunkčné. Akoby ani nemali dopad na dej filmu. S jednotkou sa to naozaj nedá ani len porovnávať. A aby som nezabudol, niektorí herci naozaj solídne šliapu po hereckej profesii (zlatú malinu by si zaslúžil triedny učiteľ!). Pozitívom filmu je fajn kamera pri bojových scénach, z ktorých vyzerá asi najlepšie vylodenie - i keď to sme tu už mali vo filme Zachráňte vojaka Ryana a vyzeralo to omnoho lepšie. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (4)

  • Film se natáčel na opuštěném ostrově Hashima v Japonsku. (Blacker94)
  • Quentinu Tarantinovi byla také nabídnuta role, ale neměl na ni v té době čas. Údajně měl ztvárnit prezidenta USA. (hot_spot)
  • O natáčení filmu bylo rozhodnuto po úspěchu prvního dílu. Kinji Fukasaku cítil, že dokáže postavy a zápletku rozvést za hranici původní knihy a také cítil potřebu reflektovat ve svém filmu tragické události z 11. září. (JARDAHONDA)

Reklama

Reklama