Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od poslední Battle Royale, která skončila ne úplně podle pravidel, už uplynuly tři roky. Shuya Nanahara a Noriko Nakagawa byli stíháni pro vraždu učitele a porušení několika zákonů, tyhle prohřešky však dávno vybledly tváří v tvář jejich dalším činům. Nanahara totiž založil hnutí odporu a vyhlásil válku všem dospělým. Pravidelně přes internet vysílá do počítačů japonské mládeže svá poselství, často doplněná teroristickými útoky. Nanaharova armáda, složená většinou ze sirotků a dorostenců oddaných jeho věci, se tak rázem dostává na přední stránky novin a do zaměřovače samotné vlády. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (149)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Kenta Fukasaku, Norio Kida .. Battle Royale II se nesnaží přímo pokračovat a vylepšit původní zavedenou šablonu filmu, což je obrovská škoda.. Už se nedočkáme srdcervoucího třídního boje v němž se vraždí spolužáci, kamarádi a lásky, ale regulérní vojenské akce studentů jedné třídy proti dětem terorismu pod příkazem vládního zákona BR a dohledem armády. Musím uznat, že mne tato podivná scénáristická inovace vůbec nepotěšila, ba naopak! Vznikl jakýsi smotanec vykrádající film Obojek, kopírující to nejlepší z Vojína Ryana, to vše našroubované na značně upravený původní Battle Royale zákon. Hlavně později, kdy se přidají jakási poselství terorismu a boje proti němu, jsem, jen zoufal. Herecké výkony taktéž nepotěší. Od samého začátku mne silně iritoval zejména blonďatý hlavní představitel a hned v závěsu třídní učitel. Oba byli doslova nesnesitelní a trapně drsní. Ale o moc lépe si nevedly ani ostatní herci a to zejména ze začátku, kdy šlo doslova o přehlídku přehrávání. K tomu spousta nesmyslů a drobností (jako třeba, že si ani nevyzkouší jak zacházet se zbraní, během cesty na člunu, apod..). Nejsilnější devizou jsou naštěstí ony bojové sekvence. Výborně natočené, plné efektů, výbuchů a co hlavně musím vyzdvihnout, jsou výtečně ozvučené! Zvuk a samozřejmě také příjemná hudba (která ale není tak dokonale přesná, kontrastní a dechberoucí, jako v BR) patří k tomu nejlepšímu, čeho se při sledování dočkáte. Přes to všechno, Battle Royale II je těžké zklamání! 30%. ()

draggo 

všechny recenze uživatele

Úplně jiné než předchozí film, ale to není na škodu. Je sice pravda, že mě to nezasáhlo tak jako první díl, ale stále se jedná o velmi dobrý film. Nejslabší částí filmu je přivezení nové várky studentů, jejich vyzbrojení a akce na pláži. Tyhle části působí celkem odfláknutě a rozhodně na mě nezapůsobily tak silně jako ty v prvním díle. Začal jsem si říkat, že to bude jen samoúčelná vyvražďovačka. Akce na pláži mi navíc přišla celkem zmatená a bez potřebného efektu, páč postavy ještě nebyly nijak vyprofilované a nic jsem k nim necítil. Pak ale díkybohu přišla část ve skrýši vzbouřenců, která sice nebyla akční, spíš dialogová, ale o to víc se mi líbila. Opět se objevil ten známý pocit z jedničky, a to že nejde jen o samoúčelnou vyvražďovačku, ale spíše o film s hlubším přesahem a poselstvím. Navíc se konečně objeví nějaké ty sympatické postavy, kterým jsem držel palce až do konce. Následné akce taky působí mnohem líp než ta anonymní na pláži. A film rozhodně nepodporuje teroristy, spíš se podle mě snaží ukázat, že mnohdy bojují za správnou věc, ale jdou na to absolutně nevhodnými prostředky. Za to palec nahoru. /viděno na DVD v DC: 85% a 4*/ ()

Reklama

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Fukasaku toho chcel svetu veľa povedať. BR2 by som v pohode označil za jednú veľkú agitku s veľmi mlhavým posolstvom (ktoré sa dá vyložiť naozaj všelijak), pričom si dovolil nepekne rýpnuť do amíkov. Krajiny, ktoré boli za posledných 60 rokov USA bombardované, zopákol pre istotu dva-krát (!). Občas som mal pocit, že sa to točilo v Severnej Kórei. Preto asi to IMDB... BR2 je úplne iná ako jednička. Zmenili sa pravidlá a tu už nejde o prežitie, tu sa ide do vojny. Čo je plus. Film sa proste pustil svojou cestou a nesnaží sa variť kavu z výborného predchodcu. Ale nesadne to každému. Myšlienok je tu naozaj hafo a mám pocit, že spokojnejší budú tí čo na ne rezignujú. Okrem toho že som v tom mal trochu hokej, tak predsa len životná pravda z úst človeka, ktorý vo svojom veku sotva našiel sám seba mi znie trochu podozrivo a maximálne nepresvedčivo. Naštastie tu je formálne precízny zbytok a tým záverom (uf!!!) si to BRII prestrielal na 4 hviezdičky. Po miernom prestrihaní by som neváhal s piatou. ()

Immortal17 

všechny recenze uživatele

Podle mého názoru je třeba si první díl užívat s rezervou, ale pokračování Battle Royal II: Requiem je o dost akčnější kousek. Důraz je kladen na řemeslnou zručnost. Proč? Jednak je příběh více než šílený a jednak, kromě trochu jiného základního tématu, nemá druhý díl se svým předchůdcem vlastně nic společného. To, co zde vidíte, jsou spíše dobře zpracované akční scény, které mohou snadno držet krok se scénami ze "Saving Private Ryan", ale které jsou více než přehnaně násilné. Když jsou děti roztrhány, zastřeleny nebo jinak zabity, nezbývá než kroutit hlavou a doufat, že film brzy skončí. Kritika školských systémů, která je znovu přebírána, je tak směšná, že se jí dalo předejít. Vinu ale nelze svalit pouze na autory. Za prvé hlavní muž a režisér Kinji Fukasaku zemřel krátce po dokončení prvního dílu, a za druhé první díl vznikl podle knihy Koushun Takami. Nejvíc směšný byl sadistický učitel, který jen zřídka mohl vypadat hloupěji. Jeho úspěch je jen korunován jeho více než hloupým skonem. Pro mě je pokračování BR satirou prvního dílu, proto jen lepší průměr. 3/5 ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Asijská originální lahůdka zmrvená hůř než hollywoodsky-sequelovským způsobem, aneb jakou roli může hrát změna režiséra z ostříleného veterána na mladého floutka. Pokus o větší velkolepost (přitom akce více není) na úkor komornosti ztroskotává na poli prožitosti a uvěřitelnosti, herci se vyžívají v nevhodně posazených patetických průpovídkách, ze zápletky se vytratila originalita, téma je vyčpělé a přitom se nikam neposunulo, možná dokonce nazpět. Tomuto filmu nelze věřit a pořádně ho prožívat, zábavná vyvražďovačka místy ano, ovšem nuda také. Emoce nelze jen tak vyvařit z vody a inteligentní kontrast neznamená, že vedle sebe mrdneme černou a bílou a pak si velkolepě zatleskáme. 4/10 ()

Galerie (11)

Zajímavosti (4)

  • Quentinu Tarantinovi byla také nabídnuta role, ale neměl na ni v té době čas. Údajně měl ztvárnit prezidenta USA. (hot_spot)
  • Třiaosmdesátiletý režisér prvního dílu Kinji Fukasaku během natáčení dvojky zemřel, a tak film dokončil jeho syn. (hot_spot)
  • O natáčení filmu bylo rozhodnuto po úspěchu prvního dílu. Kinji Fukasaku cítil, že dokáže postavy a zápletku rozvést za hranici původní knihy a také cítil potřebu reflektovat ve svém filmu tragické události z 11. září. (JARDAHONDA)

Reklama

Reklama