Reklama

Reklama

Texaský masakr motorovou pilou

  • USA Texas Chainsaw Massacre
Trailer 2

VOD (1)

Pokračování hororu, ve kterém skupina influencerů zamíří do Texasu vdechnout život městu duchů, ale narazí na Leatherface, proslulého vraha s maskou z lidské kůže. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (396)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Ničím extra a stejně zapomenutelný jak x předchozích sequelů. Nevím zda byl dobrá volba zrovna tenhle okruh otravných hipster postav, stejně jako odfláknutý návrat Sally. Ale jo, člověk si přijde na svý — motorovka, krev a brutalitky, cením masovou porážku v autobuse (tedy plusový bod za body count). Ten syrový psycho efekt originálu, to ani hodně zdaleka. ()

Big_Boss 

všechny recenze uživatele

Rovnou řeknu, že ze všech slasherů mám nejmíň nakoukanou zrovna sérii Texaskýho masakrku, kdy kromě artovýho originálu ze 70. let mám skouknutej jenom remake z roku 2003 a jeho pokračování s Alexandrou Dadario, který bylo takový meh. Když se oznámilo, že pokračování, který má navazovat rovnou na první film z roku 1974 zamíří rovnou na NETFLIX, tak jsem věděl, že to bude průser. Film teda sleduje skupinu namyšlenejch influencerů, který jedou do Texasu s úmyslem vdechnout polomrtvýmu městu nějakej život a samozřejmě se tim zviditelnit na sociálních sítích. Do toho se připlete i známej Leatherface, kterýmu se nový návštěvníci města vůbec nelíbí. Film se tu trochu snaží polidštit nebo se aspoň pokusit sympatizovat se známym kožoksichtem, což mu podle mě jde… ale jen kvůli tomu, že parta teenagerů jsou takový vymrdaný zkurvený čůráci, že si pro ně přejete pomalou a bolestivou smrt. Samozřejmě největší osina v zadnu byla ta zasraná namyšlená kráva s kudrnatejma vlasama u který jsem si nepřál nic jinýho než aby jí Leatherface uříznul tu její podělanou hlavu! No a to mě poser na mý holý záda. On to nakonec fakt udělal a díky tomu si ten film ude mě zasloužil jeden bod k dobru. Jinak jediná dobrá scéna, která stojí za zmíňku je masakr v autobuse, ale to si určitě najdete i na Youtube a nemusíte si zbytečně ubližovat sledováním tohohle braku. 2,5/10. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Tupé vypasené hovado Kožená tvář znovu v akci! Pár let čekal, až v prodejnách s motorovými pilami zlevní jeho oblíbený pracovní nástroj. A dočkal se. Za přispění (bulharských) filmových činovníků,  kteří mu posvětili jeho bohulibé brutální plány, smí krvavě řádit na Netflixu, do kin už se neprořezal. Kolem jeho přesného věku panují věčné dohady, jediná přeživší z původního masakru, která na pomstu čekala téměř půl století, mu jde po krku, ke vší vyšinutosti do jeho teritoria dorazilo maso na porážku. Na dobrý scénář s příběhem nebyl čas, tak se prostě v explicitní kvalitě jen seká, tluče a řeže do živého masa. David Blue Garcia režíruje na debutanta schopně, ovšem neeliminoval nedostatky laxního a spěšného scénáře, takže Koženec je tak nějak nesmrtelný a zranění se mu záhadně rychle regenerují. Jediná dějově vstřebatelná linie s pomstychtivou přeživší není až tak špatná, jen je příliš narychlo podána, takže působí nevýkonně, přičemž žena nelogicky váhá s odpravením svého objektu pomsty, když se jí naskytne jedinečná příležitost. Omladina je pramálo půvabná, což je výhoda, neb se divák těší, jak ji hrdina v masce pokosí.  Sarah Yarkin a Elsie Fisher jsou hodně asexuální holčiny, nebo se spíše jedná jen o pomstu vizážistů. Divák nemusí mít nakoukány předchozí filmové příspěvky do série, protože film je zvesela ignoruje a v úvodu jen v rychlosti archivním obrazem shrne, co se v hororově památném roce 1973 semlelo. A zvláštností je i to, že Hruškova Kůžička musel sekat drahná léta dobrotu, rozzlobilo ho až vystěhování jeho mámy z domu, které nepřežila. Alice Krige v roli matky se od dob hororových pout s Kingem hodně fyzicky proměnila. Film je hodně krátký (cca 80 minut) a režijně tím pádem i uspěchaný. Vrcholem je scéna masakru v autobuse plném influencerů, kde dá motorová pila a její zvuk nejvíce o sobě vědět. Lokacemi se film podstatně liší od svých předchůdců, diváci milující vyhroceně dusnou a tajemnou atmosféru venkovské odlehlé farmy budou možná spílat duchu westernově působícího vylidněného zapadákova. Brutalitou a explicitností se rozhodně nešetří. Tím film neochvějně vládne. Gore je špičkové a dává značně zapomenout nízké scenáristické propracovanosti posledního dobrodružství Koženého obličejíčku. Takže žádný vrcholný děj, jen solidní řežba. 8/10  ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Nejnovější Texaský masakr rozhodně není žádným „hitem sezóny“.    Tato kultovní série a dnes už i legendární Leatherface celou svou dobu byli jak na horské dráze. Některé díly se opravdu povedli, jiné absolutně propadli, remake z roku 2003 se těší celkem velké popularitě a prozatím poslední film  Leatherface (2017) byl spíše dosti průměrnou podívanou. Původní film z roku (1974) mám však docela rád a tak jsem byl zvědavý, jak se s tím nakonec tento nejnovější přírůstek popasoval. A musím říct, že příběh samotný moc záživný nebyl, casting (výběr herců) byl přímo otřesný a nebýt opravdu šťavnatého gore masakru, asi bych to odstřelil někde směrem k odpadnímu ohodnocení.    Jenomže právě gore a všechny ty mordy (nebo alespoň většina) se mi líbili a to docela hodně. Nic pro slabé povahy. Krvavý masakr v autobuse jsem si užíval, praskaly kosti, uřezané končetiny létaly do všech stran a počet mrtvých byl rovněž uspokojující. Díky tomu jsem dokázal odpustit i to, že opravdu záživné atmosféry tu bylo málo, dialogy i herecké výkony velmi chabé a návrat hrdinky z prvního dílu, rovněž svým způsobem zbytečný. Co k tomu dodat. Celkovou kvalitou byl tento film podprůměrnou záležitostí, ale po stránce násilí a gore jsem byl docela spokojený. Navíc tu zařvala drtivá většina absolutně nesympatických postav a já hlavnímu záporákovi po celou dobu tak fandil, aby je všechny rozcupoval na maděru, co možná nejbolestivějším způsobem. Takže z nostalgie přivřu jedno oko a Leatherface si nakonec to průměrné ohodnocení ode mně vyslouží. 50% ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Já jsem spokojen. Jednoúčelová slasher jízda, bez žádného sraní, na Netflix produkci až nezvykle krvavá ( plus ) a víceméně bez klasických Netflix klišé ( plus ), takže zkrátka old school jednohubka, která milovníka žánru nemůže nikterak urazit. Hrabání se do starého kultu Toba Hoopera, v rámci děje, mi přijde zbytečné, ale nikterak extra to nepokazí celkový zážitek. Já jsem se bavil až nečekaně dobře. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (8)

  • Film měli původně režírovat Ryan a Andy Tohillovi, ale byli vyhozeni jen týden po začátku natáčení, jelikož studio nebylo s jejich prací spokojeno, a proto na post režiséra najalo Davida Blua Garciu. Záběry, které bratři v Bulharsku natočili, pak ve filmu nebyly vůbec použity. (fiLLthe3DD)
  • Tvůrci uvedli, že upřednostnili praktické gore efekty namísto těch digitálních – chtěli totiž, aby se film z hlediska technického zpracování co nejvíce podobal originálu z roku 1974. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Hororové spin-off filmy na obzoru

Hororové spin-off filmy na obzoru

06.02.2024

Krvelační démoni divákům nehodlají dát pokoj. Po komerčním úspěchu loňského snímku Smrtelné zlo: Probuzení to vypadá, že hororová série Evil Dead po letech chytila nový dech. Film Leeho Cronina s… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno