Reklama

Reklama

Texaský masakr motorovou pilou

  • USA Texas Chainsaw Massacre
Trailer 2

VOD (1)

Pokračování hororu, ve kterém skupina influencerů zamíří do Texasu vdechnout život městu duchů, ale narazí na Leatherface, proslulého vraha s maskou z lidské kůže. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (395)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Čo to zase bolo? Okej, vyzerá to profesionálnejšie ako predošlé dve časti, ale scenár je čistý autopilot, postavy nemajú žiadnu hĺbku a správajú sa ako idioti, napriek tomu, že sa to má vracať k pôvodnému filmu (to ostatne robil aj diel z roku 2013), to nijako významne neprehlbuje mytológiu, ide tu len o to rýchlo zasadiť Leatherfacea do prostredia, kde vynikne jeho motorová píla a ten synthwave počas záverečných titulkov bol čo zač? Opäť raz musím vyjadriť počudovanie, že niekto stále nakrúca nové a nové diely Texaského masakru, pričom z pokračovaní dobrý bol len jeden diel (trojka) a skutočne komerčne úspešný tiež len jeden (remake). Čo by som si dal, to by bola osemdielna HBO dramatická (!) miniséria, ktorá by mapovala degeneráciu rodiny naprieč desaťročiami, niekedy od hospodárskej krízy po masaker v roku 1973. ()

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Už to neni co to bejvalo a příběh byl otravná nuda. Gore bylo skvělý, pěkně nechutně krvavý, nejvíc mě zklamala délka filmu. Mohlo to bejt kurva delší do prdele :D Ale ten konec jsem nečekal, ten byl dobrej, protože to byla totální píča. Vlastně všechny postavy stály za hovno :D Já jako fanoušek gore a postavy Leatherface musim dát čtyři. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Snaha převést původní atmosféru a osvěžit ji o modernější motivy pokračuje. A zase takový průšvih to není, ať si to rovnou ujasníme. Leatherface patří stejně jako takový Michael Meyers k pantátům, kteří nikam nespěchají, ale chodí děsivě pomalu. A jsou pořád zatraceně brutální. A my se pořád i přes nepopiratelnou tupost rádi mrkneme. Diváci, kteří vědí, kdo byl Tobe Hooper a že vytvořil jeden z pilířů gore filmu, jsou s touhle famílií jako doma. Nechybí nekonečné napínání a hra nazvaná odkud ten bubák vyskočí, a jakmile se tak stane, začne honit, děsit, porcovat, čtvrtit pomocí zubů své motorové pily. Navíc tvůrci jsou tentokrát snad ještě brutálnější a hlavně kreativnější. Určitě potěší hned první kontakt v policejním voze či divočení v autobusu. To už za sebou máme představení „děje“, kterak do zapadlého městečka v Texasu přijíždí partička influencerů, kteří mají v úmyslu dodat opuštěnému místu pomocí investorů ztracený lesk. Znamená to ovšem ztrátu domova pro jednu starou paní, která záhy zaklepe bačkorami, což solidně nakrkne jednoho obřího pána. Horší je to i s napojením na první Texaský masakr, protože účast původní přeživší postavy je víceméně zbytečná a odbytá. Prostě tím tvůrci jen lehce natáhli velice krátkou stopáž (hodinka a čtvrt). Na první rande to rozhodně nebude nejlepší výběr, každopádně to stále „omílající se“ schéma (vlastně) pořád baví. PS: Když si u předešlých dílů vzpomenu třeba na Jessicu Biel nebo Alexandru Daddario (a jejich outfit), přeci jenom bych i tentokrát čekal víc ženského půvabu. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Anabolický psychopatický sedmdesátník masakruje bandu mimořádně nesnesitelných kreténů, přičemž umí záhadně zastavit ujíždějící autobus a ustát zásahy zbraní všeho druhu. Není moc komu fandit, nejsou jasné souvislosti, návaznost na originál vyšumí úplně do ztracena a početný killcount je nezajímavý. Slasherové trademarky jsou splněny částečně (oběti se chovají jako retardi, kozy nikdo neukáže), nic navíc se nekoná. Pokračování o hovně. Jedna hvězdička za nejtrvanlivější motorovou pilu v historii lidstva a jeden dobrý vtípek. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Kritici a srovnávači všech zemí, běžte se vycpat!!! Ve filmu, který se jmenuje Texaský masakr pro rok 2022 hledáte jako co? Drama? Atmosféru? Postavy, které se v průběhu filmu vyvíjí? Dejte si facku a přestaňte už konečně srovnávat nové filmy s těmi starými. Originál byl fajn kdysi, tohle je fajn dneska. Konečně se kožeňák urval ze řetězu a servíruje takové hody, že by se nestyděl ani Jason. Krvavá jízda, která je samozřejmě hloupá, ne tak filmově dokonalá, ale v rámci žánru úplně dostačující. Rychle to letí, není čas na zbytečnosti, hlavně ať už se to řeže a tady se řeže celkem dost. Scéna v autobuse je opravdu parádní, přesto bych jí chtěl ještě delší a krvavější. Konec je už třešnička na dortu. Neříkám, že si film hodně nebere z nového Halloweenu, který obsah Final girl a Nemesis pojal mnohem lépe. I tak se jedná o solidní žánrovku plnou krve, střev a uřvaných lidí. Víc nepotřebujete. Nic už nikdy nebude jako originál, tak se s tím smiřte nebo nečumte na filmy. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (8)

  • Štúdio Legendary Pictures film predalo Netflixu po katastrofálne negatívnych testovacích premietaniach. (Real Tom Hardy)
  • Tvůrci uvedli, že upřednostnili praktické gore efekty namísto těch digitálních – chtěli totiž, aby se film z hlediska technického zpracování co nejvíce podobal originálu z roku 1974. (fiLLthe3DD)
  • Jedinou přeživší Leatherfaceova řádění z úplně prvního Texaského masakru z roku 1974 byla postava Sally Hardesty v podání herečky Marilyn Burns, která si tuto roli zopakovala i ve snímku Texaský masakr motorovou pilou 3D (2013) – mimo jiné měla i cameo ve čtvrtém díle (1994), ale jako zcela jiná postava. Tvůrci se rozhodli Sally zakomponovat i do tohoto pokračování, ale jelikož Marilyn Burns roku 2014 zemřela, museli roli přeobsadit – získala ji Olwen Fouere. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Hororové spin-off filmy na obzoru

Hororové spin-off filmy na obzoru

06.02.2024

Krvelační démoni divákům nehodlají dát pokoj. Po komerčním úspěchu loňského snímku Smrtelné zlo: Probuzení to vypadá, že hororová série Evil Dead po letech chytila nový dech. Film Leeho Cronina s… (více)

Reklama

Reklama