Reklama

Reklama

Bílý tygr

  • Indie The White Tiger
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Jestli chce ambiciózní řidič bohaté indické rodiny uniknout před chudou a začít podnikat, musí vzít rozum do hrsti. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (80)

Marze 

všechny recenze uživatele

Exkurze do temnoty podle bestseleru New York times. Vyvolava to nejhorsi pudy. Chvili je to naivni a vzapeti studene vypocitave s davkou arzenu. Gourav dokazal sveho Balrama ztvarnil pritazlive po celou stopaz. Je to pekny film na patecni pandemicky vecer. Chybi bollywoodske pisne. Kdo ma rad prach,stale tisice lidi kolem sebe a stale husty dopravni provoz i na nejzapadlejsich silnicich,at tuto zemi navstivi. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodná a zároveň velmi rozporuplná záležitost, existenciální drama úplně obyčejného chudého kluka s minimálním vzděláním mě vtáhlo, Indie je tu vyobrazena se všemi svými neduhy poměrně dost reálně, řekla bych, že až nepříjemně pravdivě.. No a s ohledem na skutečnost, že nemám červenou tašku a nikdy mít nebudu, nechci rozbíjet lahve, hodnotím shovívavě, neb jsem v sobě našla pochopení, nikoli však souhlas.. Adarsh Gourav se zhostil své role zajímavým způsobem, líbil se mi.. ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Výstižně popsané, jak chudý člověk bez postavení nemá ve světě boháčů šanci. I když se chovají jako blahosklonní přátelé, ve skutečnosti je pro ně jejich sluha maximálně kašpárkem. Kterému dají odškodné ve výši dvou biodeodorantů, co se jim válí v koupelně. ____ Nemorální moralita o tom, že když se chceš vyšvihnout, musíš začít používat nečestné metody bohatých, je zábavná a plnokrevná. Ukazuje různé aspekty soužití podřadných sloužících a nadřazených pánů. Jistá tezovitost filmu příliš nepřekáží, protože dokáže udržet zajímavý děj. SHRNUTÍ: Když se ocitneš mimo systém oficiální spravedlnosti, musíš to skousnout nebo si prosadit vlastní variantu. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na tomto filmu je sympatické to, že ač je z Indie, indický moc není. Naopak. Amík Ramin Bahrami ví, jak natočit originální a neotřelou filmařinu. Plno filmařských nápadů pokrývá příběh průměrného Inda, který dělá všecko proto, aby nemusel žít v nuzných podmínkách a tak na sobě maká. Hodně zajímavé bylo sledovat, jak se jeho postava v průběhu filmu vyvíjí a závěr, byť se Vám nemusí líbit, je asi opravdu takový, jak má být, když se chcete v indickém světě prosadit. Jak řikám, zatraceně neotřelé. Sice Vám hlavní postava nepřiroste k srdci, ale budete jeho životní příběh sledovat s neskrývaným zaujetím. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Z chudáka chlebodárcem snadno a rychle: ve filmu.... jako tragikomedie vypovídající o malichernosti života v banánových republikách/sociální kritika indického kastovního systému - který není pouhým obrazným kontrastem mezi luxusem a chudobou - funguje koprodukční snímek 'Bílý tygr' na výbornou. Když se ale příběh v polovině stopáže žánrově až agresivně otočí o 180° a bezprecedentně přepne na kriminální thriller, Ganéša snímku pozitivní karmu moc nepřeje, a zbytek děje tak marnotratně vyšumí do ztracena - a to je ohromná škoda. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (3)

  • Väčšina hlavných postáv je vykreslená ako zvieratá, ktoré symbolizujú ich povahu. Napríklad biely tiger Balram (Adarsh Gourav) za to, že bol vypočítavý a nebezpečný, jahňa Ashok (Rajkummar Rao) za to, že bol mäkký a rozmaznávaný, Mukesh (Vijay Maurya) ako mungo a otec (Mahesh Manjrekar), ako bocian. (belinko)

Reklama

Reklama