Reklama

Reklama

Muž bez stínu

  • USA Hollow Man (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Geniální vědec Caine pracuje pro Pentagon a v tajném laboratorním komplexu vede tým, který pracuje na projektu látky, způsobující neviditelnost. Týmu se podaří vytvořit i sérum, které neviditelné organismy opět zviditelní. Přes úspěšný pokus s gorilou Caine neprozradí armádnímu výboru, že práce na projektu se blíží ke konci. Místo toho se rozhodne vyzkoušet látku na sobě. Málem zkolabuje, ale stane se neviditelným. Tým si zvyká na neobvyklou situaci, kdy se mezi nimi pohybuje neviditelný Caine. Jeho zpočátku úsměvné legrácky jsou ale stále znepokojivější. Když se pokusí osahávat Sarah, která usnula v laboratoři, a zděšená Linda se s ním odmítne pomilovat, začnou si členové týmu uvědomovat změnu v jeho chování. Situace se ještě zhorší, když se plánovaná reverze nezdaří a Caine zůstane neviditelný. Jedné noci uprchne z podzemního komplexu a vydá se do města, kde znásilní krásnou sousedku. Šokovaná Linda se netají tím, že vše prozradí. Podaří se ho zbývajícím členům týmu najít a zastavit dřív, než unikne z laboratoře a ztratí se v ulicích Washingtonu? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (400)

HAL 

všechny recenze uživatele

A takhle to dopadá když velkého tvůrce sežere mainstreamový průmysl. Šedivé nic, kde s potenciálně nesmírně zajímavou postavou naloží tím nejnudnějším a nejobyčejnějším způsobem. Přitom obzvlášť pro Verhoevena toto mohl být brilantní ponor do psychologické zvrácenosti a zkoumání hranic perverze, ale u čeho to skončilo? Pár bradavek, jeden plochý frajírek ze kterého se hloupě stane ploché monstrum, tisíckrát omletý příběh, a snad nejotravnější romantický pár hlavních postav ve filmové historii. Kevin Bacon se snaží seč může, ale vařením z vody a sám samotinký to prostě utáhnout nemůže. 5/10 ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Bez mučení se přiznám, že jsem sice o filmu věděl dlouho ale dosud jej neviděl a pouštěl jsem si jej hlavně proto, abych zjistil, jak nám MILFovatěla má oblíbenkyně Elisabeth Shue. A byl jsem mile překvapen, jak je ten film docela brutální. Inu, Verhoeven. Což ve spojení s hezky MILFující Shue, skvěle propracovanými triky, příjemně trhlým Baconem a absencí vaty dává dohromady velmi povedený film. ()

Reklama

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

Paul Verhoeven natočil další parádní snímek. hodně napínavý a to se mi líbí. Až na pár drobných chyb. Jako například: nosí masku, která má otvory na očí a ústa, ale ne na nozdry a uši :-) Nebo když je silně popálen, tak pochybuji o tom, že ještě bude schopen v klidu se plížit. No se ale dá vše přehlédnout. Vzhledem k podstaty filmu. Napínavé to bylo, záživné taky.... co dodat. Byl jsem spokojen ()

d-corso 

všechny recenze uživatele

Smutný, přesmutný závěr Verhoevenovy hollywoodské kariéry. A je asi vcelku zbytečné dumat o tom, nakolik jsou na vině producenti a nakolik pitomoučký příběh, od sklepa na půdu našlapaný těmi nejprofláknutějšími klišé. Snad to ale opravdu bylo pro něco dobré, neb návrat do rodného Nizozemí se nesl ve znamení triumfu. A to je mnohem podstatnější, než celé dvě hodiny této blbosti, kterou v mých očích (alespoň částečně) zachránil pouze vtip o Supermanovi. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Expozice, zbytečně natažená takřka do poloviny snímku, udržuje diváka v napětí, v jakou podívanou vlastně nakonec příběh o jednom vědeckém experimentu vykrystalizuje. No a pak se ukáže, že to všechno vykrystalizovalo v úplně normální a dosti obehranou horovou naháněčku, která už poté v divákovi udržuje napětí leda nad tím, jeslti hlavní hrdinka stihne zavčas utéct, jestli zemře první ta utrhovačná veterinářka nebo ten počítačový mág, či jestli Matta rozmáčkne výtah nebo ne. Na Verhoevena prostě nečekaně prázdný, ovšem očekávaně dobře natočený film. Že v něm hraje i ten Josh Brolin, přikláním se ke čtyřhvězdí... P.S: To je pro Američany vážně tak těžké dorazit své pronásledovatele, kteří jsou mnohokrát z různých důvodů paralyzování? ()

Galerie (28)

Zajímavosti (23)

  • Elisabeth Shue zaradila film do kategórie „príbehu o temnej, zvodnej povahe zla“ a poukázala aj na jeho voyeurské kvality. (Arsenal83)
  • Zbraně na sedativum jsou paintballové zbraně značky PGP. (Chatterer)
  • Film bol jedným z mála, ktoré sa mohli natáčať priamo pred budovou Pentagonu, pričom Paul Verhoeven vyjadril prekvapenie, že scenár bol schválený, keďže témou je vláda Spojených štátov amerických, ktorá zadáva vedecké experimenty, aby sa živé bytosti stali neviditeľnými. (Arsenal83)

Související novinky

Sequely od Sony

Sequely od Sony

13.07.2005

V Sony Pictures sa pomaly trhá neveľké vrece, z ktorého sa na nás v najbližších rokoch vysypú hneď tri pokračovania k známym filmom. Začnime najmenej zaujímavým - ROAD HOUSE 2: LAST CALL, ktorý bude… (více)

Reklama

Reklama