Reklama

Reklama

Muž bez stínu

  • USA Hollow Man (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Geniální vědec Caine pracuje pro Pentagon a v tajném laboratorním komplexu vede tým, který pracuje na projektu látky, způsobující neviditelnost. Týmu se podaří vytvořit i sérum, které neviditelné organismy opět zviditelní. Přes úspěšný pokus s gorilou Caine neprozradí armádnímu výboru, že práce na projektu se blíží ke konci. Místo toho se rozhodne vyzkoušet látku na sobě. Málem zkolabuje, ale stane se neviditelným. Tým si zvyká na neobvyklou situaci, kdy se mezi nimi pohybuje neviditelný Caine. Jeho zpočátku úsměvné legrácky jsou ale stále znepokojivější. Když se pokusí osahávat Sarah, která usnula v laboratoři, a zděšená Linda se s ním odmítne pomilovat, začnou si členové týmu uvědomovat změnu v jeho chování. Situace se ještě zhorší, když se plánovaná reverze nezdaří a Caine zůstane neviditelný. Jedné noci uprchne z podzemního komplexu a vydá se do města, kde znásilní krásnou sousedku. Šokovaná Linda se netají tím, že vše prozradí. Podaří se ho zbývajícím členům týmu najít a zastavit dřív, než unikne z laboratoře a ztratí se v ulicích Washingtonu? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (399)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Verhoevenov Hollow Man si až do záveru udržiava celkom slušnú atmosféru béčkového sci-fi trileru. Caine od začiatku pôsobí ako šialenec, a tak je jeho postupná premena uveriteľná. Množstvo logických dier a prostých dialógov však z filmu robia nechcene paródiu. Koniec je navyše otrasný a všetci sa správajú ako blbci. SPOILER: Po tom rebríku nad výťahom mohli postavy utiecť hneď na začiatku. Prakticky sa tak nechali podráždiť kvôli vlastnej hlúposti. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Otřepané téma neviditelnosti tentokrát v perfektním provedení. Nejmodernější triky dělají z filmu opravdový vizuální zážitek (především přeměna ze stavu viditelnosti do neviditelnosti a naopak). Navíc má film spád a napětí. Nevadí mi ani závěrečná akce – je to tedy silně přehnané, ale to já u těchto filmu beru – spíše jsem se tomu musel smát než, že by mě to znechutilo. Dost zajímavý mi přijde vývoj postavy vědce, kterého hraje Kevin Bacon. Zpočátku normální (ač dost egoistický) člověk pomalu odhazuje zábrany a stává se nebezpečným. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Hollow man je čistá filmařina. Tak trochu remake Invisible man. S vynikajícím Kevinem Baconem. Tan ze začátku na Hollow man jsem se těšil, hodně těšil. No tak jsem ho zkoukl sice nejsem zklamaný ale taky jsem čekal trochu něco jiného. Film je celkem pomalý, a dlouho se čeká než Baconovy jebne. Ale naneštěstí film nenudí. Tak trochu mi připomínal i Mouchu(spíše tou psychykou postav). Verhoeven má za sebou už daleko lepší filmy(snad nemusím říkat jaké). Ale i tak jsem si film užil, navíc film má velmi vydařené efekty, hlavně proměna opičky byla úžasná. A hudba od Goldsmithe neměla chybu(hlavně úvodní skladba). Flmu nemám moc co vytknout možná jen některé slabší scény které přespsíliš zdržovaly. Ale zklamaný nejsem. Dvojka je na tom o něco hůř. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

5/10 Hollow Man vznikol v dobe, kedy digitálne efekty začali byť využívané vo veľkej miere, ale ani zďaleka nedosahovali adekvátnu kvalitu. Výsledok tak je, že starý Invisible Man z roku 1933 (!) má lepšie triky než táto digitálna zrůdnosť. A scenár nie je o nič lepší. Hej, Verhoeven ukáže aj menej korektné využitie neviditeľnosti, ale to je sakra málo. Neviditeľný muž z 1933 i 1940 mali uveriteľnejšie vykreslený mentálny kolaps (resp. ak sa Kevin Bacon nezbláznil a bol taký predtým, tak náčrt jeho osobnosti je v expozícii strašne slabý) a to boli filmy s ledva hodinovou minutážou. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Scifko slaboučké jak rachitická stařenka, co už se ani nedokáže prošermovat k volnému sedadlu v tramvaji a zůstává odkázána na milost spratků a jejich líných, rozmazlených řití. Šablonovité postavy pronudí zívajícího diváka klišovitým dějem až k trpkému konci (div se mi sanice nevykloubí, jenom o tom s odstupem let píšu). Pamatuju, že to mělo slušné vizuální efekty a celkem ucházející soundtrack. Chtělo by se mi prdnout hvězdičku za Kevina Slaninu, neb mám pro tohoto herce slabost, ale když ho většinu filmu ani není vidět, nebude vidět ani tu hvězdičku! Já vím, Paule, scénář tak dobrý na utření snoplu, zmuchlání a vhození do nejbližšího odpadkového koše, přesto se zeptám: Vážně s tím nešlo udělat něco víc? 44% ()

Galerie (28)

Zajímavosti (23)

  • Scénu zničenia laboratória snímalo 14 kamier naraz. (Arsenal83)
  • Film bol natočený v chronologickom poradí, čiastočne kvôli tomu, že laboratórium má byť na konci zničené. (Arsenal83)
  • Aby nedošlo k problémům, koupila produkce práva na knihu Hollow Man, přestože krom názvu nemá s filmem nic společného. (TylerGage)

Související novinky

Sequely od Sony

Sequely od Sony

13.07.2005

V Sony Pictures sa pomaly trhá neveľké vrece, z ktorého sa na nás v najbližších rokoch vysypú hneď tri pokračovania k známym filmom. Začnime najmenej zaujímavým - ROAD HOUSE 2: LAST CALL, ktorý bude… (více)

Reklama

Reklama