Reklama

Reklama

Muž bez stínu

  • USA Hollow Man (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Geniální vědec Caine pracuje pro Pentagon a v tajném laboratorním komplexu vede tým, který pracuje na projektu látky, způsobující neviditelnost. Týmu se podaří vytvořit i sérum, které neviditelné organismy opět zviditelní. Přes úspěšný pokus s gorilou Caine neprozradí armádnímu výboru, že práce na projektu se blíží ke konci. Místo toho se rozhodne vyzkoušet látku na sobě. Málem zkolabuje, ale stane se neviditelným. Tým si zvyká na neobvyklou situaci, kdy se mezi nimi pohybuje neviditelný Caine. Jeho zpočátku úsměvné legrácky jsou ale stále znepokojivější. Když se pokusí osahávat Sarah, která usnula v laboratoři, a zděšená Linda se s ním odmítne pomilovat, začnou si členové týmu uvědomovat změnu v jeho chování. Situace se ještě zhorší, když se plánovaná reverze nezdaří a Caine zůstane neviditelný. Jedné noci uprchne z podzemního komplexu a vydá se do města, kde znásilní krásnou sousedku. Šokovaná Linda se netají tím, že vše prozradí. Podaří se ho zbývajícím členům týmu najít a zastavit dřív, než unikne z laboratoře a ztratí se v ulicích Washingtonu? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (399)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak mne sa nakoniec tento vo veľkom kritizovaný film šialeného Holanďana páčil. Dostával sa pod kožu dlho, ale nakoniec tam aj zostal. Je pravda, že aj v rámci Verhoevenovho hollywoodskeho obdobia ide o pomerne umiernenú snímku, stále je ale dosť odlišná oproti šedej konkurencii a Paulov štýl je jasne rozoznateľný. Bacon bol jedným z najlepších záporákov 90-tych rokov. Je tak nesympatický, až je sympatický. Alebo naopak, ako chcete. VIDENÉ ZNOVA 3/21: Pocity pri druhom pozretí sa nezmenili, len musím poopraviť úsudok o umiernenosti, skôr sa hodí termín komornejší než ostatné vysokorozpočtové diela vo Verhoevenovom portfóliu. ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení po všech stránkách! Vždy jsem si přál, aby někdo natočil film o neviditelném muži ne jako klasické sci-fi, ale spíš jako psychologický thriller. A řekl bych, že Paulu Verhoevenovi se to povedlo náramně! Když pominu přece jen až příliš přehnaný závěr, jenž je jedinou pihou na kráse "Muže bez stínu", vychází mi z toho skvělý snímek...Na první pohled hrají prim skvělé triky, které se dají označit za výjimečné i dnes, pět let po jejich vzniku. Ale ta druhá stránka je ještě lepší - hra na téma "Co by se dělo, kdyby měl amorální parchant možnost pohybovat se po světě neviděn ostatními?". Chci tím říct jednu věc - nemyslím si, jak je často zmiňováno, že by postavu Kevina Bacona změnilo samo zneviditelnění - on to takhle chtěl. Vždyť je to velmi lákavé - nebýt vidět a moci dělat vše zakázané s jistotou, že nemůžu být odhalen...A v tom tkví pravé kouzlo "Muže bez stínu" - jen si to přiznejte, neměnili byste se Sebastienem na chvilku? ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Paul Verhoeven natočil až překvapivě nekontroverzně průměrný snímek, který je solidně odvedeným řemeslem. Přitom měl navíc, dokonce i scénář se zpočátku drží v kvalitních vodách. Jenomže čím více se blíží konec, tím více se to potápí do vod béčkové nezajímavosti. Zachraňuje to charismatický Kevin Bacon a solidní vizuální efekty. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Film mě dostal především svými docela propracovanými triky, které patří rozhodně k tomu nejlepšímu. Atmosféra filmu je jako na housenkové dráze. Místy se tvůrcům skutečně povedlo navodit fantastickou podívanou (viz proměna těla), ale potom jí vystřídá její nudná sestřička. Verhoeven chtěl diváky především okouzlit svým uměním a ani se moc nesnažil zamaskovat díry ve scénáři, které byly místy dost viditelné. Občas se mu povedlo je zalepit například scénkou s polonahou Rhonou za což ho chválím. Ke konci se z toho ovšem začal stávát průměrný slasher.7/10 ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Námětem zajímavé, herecky sympatické, technicky zdařilé a řežisérsky dobře ukočírované, tak kde že je problém? Nápad neviditelného muže není ideálně rozvinut, ani vytěžen, potenciál byl téměř nekonečný, jenže nakonec stejně vše skončilo ztísněným, interiérním slasherem. S tím se pojí další problém a to, dle mě, nedostatečně hororová, nebo chcete-li napínavá, či strašidelná atmosféra a také slabá kreativita při samotném vraždění - mrtvolky si odškrtáváme ze seznamu a nic víc z toho... Mno a natahovaný závěr už je kapitola sama o sobě. Paradoxně tak na filmu nejvíce oceňuji dlouhou expozici, jakýsi mega "úvod", který je poutavý, záživný a tedy bezmála prvotřídní. 6/10 ()

Galerie (28)

Zajímavosti (23)

  • Aby nedošlo k problémům, koupila produkce práva na knihu Hollow Man, přestože krom názvu nemá s filmem nic společného. (TylerGage)
  • Ve filmu je použito na 560 trikových záběrů. (Karlos80)
  • Někteří kolegové se neustále vysmívali Kevinu Baconovi, protože musel neustále nosit speciální zelené nebo modré obleky. (TylerGage)

Související novinky

Sequely od Sony

Sequely od Sony

13.07.2005

V Sony Pictures sa pomaly trhá neveľké vrece, z ktorého sa na nás v najbližších rokoch vysypú hneď tri pokračovania k známym filmom. Začnime najmenej zaujímavým - ROAD HOUSE 2: LAST CALL, ktorý bude… (více)

Reklama

Reklama