Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupina profesionálních zabijáků, vedená Ericem Gaussem (Matthias Hues), usmrtí všechny zaměstnance jednoho bankovního úřadu v L. A. Jediný, komu se podaří přežít, je Paul Damone. K němu přijíždí na dovolenou jeho bratr Johnny (Lorenzo Lamas), nejlepší lovec lidí z Bostonu. Stává se svědkem vyvraždění celé Paulovy rodiny. Johnny se rozhodne Erica najít a pomstít smrt svého bratra. Pátrací eso je jeden z lepších filmů, ve kterém Lorenzo Lamas ukazuje své bojové umění. (videofil)

(více)

Recenze (52)

type_B 

všechny recenze uživatele

Průměrně špatné akční béčko s LL, jehož opravdovou zajímavostí je sémiotický systém vybudovaný na účesech hlavních postav. Účesy nejenže charakterizují sociální status postav (trojice mladíků má odlišné účesy i podle příslušnosti ke své rase, tj. k hispánské, bělošské a černošské), ale dokonce charakterizují pomyslnou osu mezi kladností a záporností postav. Ve filmu stojí jako dvě protikladné dvojice Johny Damone (Lamas) a Eric Gauss a mladá vražedkyně a těhotná žena Paula Damona. (Samotný Paul Damon má vlasy zcela stereotypně ostříhané nakrátko, což odpovídá jeho vedlejěí roli.) Zatímco Gauss má dlouhé blond vlasy, které působí dojmem neupravenosti a anarchičnosti, LL nosí vlasy upravené nejčastěji v culíku s - téměř - zženštilými prameny volně podél hlavy. Dvě hlavní ženské role jsou také protikladné. Damonova manželka má celkem stereotypní dlouhé vlasy (nijak netypické), vražedkyně má ofinu s kratšími vlasy a nosí vlasy rozpuštěné (při návštěvě vězení nosí paruku). ()

Nix 

všechny recenze uživatele

Opravdu jsem se bavil. Na to, že to byl můj první film s Lamasem, tak jsem byl opravdu přesvědčen. Lamas je sympaťák a dokonce se umí ohánět a film má opravdu hodně bitek a akce. Ale co tento film pozvedlo o úroveň výš je parta zabijáků v čele s Huesem. Ten chlapák má ultimátní ksicht a když se jen na něj podíváte, tak vypadá jak masový vrah který právě utekl. Spokojenost a Anderson uměl. ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý akčný film s Lorenzom Lamasom. Má výborný príbeh o pomste za smrť brata, ktorý bol dôležitým svedkom v jednom súdnom procese. Spracovanie príbehu už o niečo zaostáva, ale stále je dobré. Akčných scén je tu dosť a s ich kvalitou som spokojný. Najviac sa mi páči súboj v telocvični, kde Lamas porazí viacerích odborníkov na bojové umenia a samozrejme aj finálny súboj. Narozdiel od väčšiny akčných filmov, kde je hlavný hrdina pre film tým najlepším a záporáci sú tam skôr z nutnosti, tak tu sú záporáci na čele s Mathiasom Huesom po stránke zaujímavosti viac než rovnocenným Lamasovým partnerom. Predviedli tu viaceré výborné akcie, hlavne úvodná prestrelka v banke a tiež majú na svojom konte mnohích policajtov. A tiež sú za rovnoprávnosť, pretože sa nepamätám, kedy som v nejakom akčnom filme videl také množstvo zabitých žien. Po technickej stránke, teda réžia, kamera a strih tiež neurazí. Je to typické akčné béčko začiatku deväťdesiatych rokov, takže fanúšikovia takýchto filmov by si ho určite nemali nechať ujsť. Objektívna kvalita filmu-65%, film sa páči mne na 74%. ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Skvělá béčko kultovka ve stylu Odpadlíka s charismatickým sympaťákem Lamasem, s tradiční zápletkou "mrtvýho" bráchy a se super choreografii bojových scének (pasáž v "kung fu škole" je nej)! Blond záporák nejzáporakovatější M.Hues ve spojení s dokonalým scénářem (i povedeným dabingem)jsou skrytým "esem", díky kterému dávám bez okolků 80%! Ná tu pátou chybělo přeci jen několik dalších dobrých fightů a promakanější závěr! ()

InJo 

všechny recenze uživatele

V dětství můj nejoblíbenější akční film. PÁTRACÍ ESO je nadprůměrné béčko z počátku 90. let, v němž snad není souvislých deset minut, které by neobsahovaly alespoň jednu akční scénu. Akce je (vzhledem k nevelkému rozpočtu) slušně natočená a v podstatě vždy velmi dobře přehledná (nejlepší je souboj ve škole bojových umění a závěrečná bitka Lamase s Huesem). Lamas pravděpodobně v žádném jiném filmu nebyl víc cool (v 90. letech jsem mu celkem fandil) a i jeho hlášky jsou docela fajn ("Co je to? Vyšší ročník?"). A Matthias Hues je prvotřídní béčkový záporák - vzhledem, postavou, a v případě tohoto filmu i svou rolí (klasický chladnokrevný nájemný zabiják). Kupodivu i děj dává celkem smysl, přestože je samozřejmě hodně jednoduchý a naivní. Nicméně co bych dal za to, aby takovouto "kvalitu" měli direct-to-video filmy, které posledních více jak deset let točí Seagal, Van Damme, Lundgren a další kdysi populární hvězdy akčních filmů. Objektivní hodnota snímku sice asi není zrovna valná, ale láskám z dětství by se prostě mělo trochu nadržovat. Zvlášť, když se na ně dá jakž takž koukat i v dospělosti. ;-) 70 % ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama