Reklama

Reklama

Princezna zakletá v čase 2

  • Česko Alchymistka zakletá v čase (pracovní název) (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladá alchymistka Amélie (Eliška Křenková) získává zakázanou kouzelnou moc: dokáže částečně ovlivňovat tok času. Zneužívání nových schopností ji však rozštěpí v čase a Amélie ze současnosti se tak setkává s Amélií z minulosti, která ji od té chvíle provází na každém kroku. Z dávno zapomenutých temnot času navíc povstává nová hrozba, alchymista nazývaný Pán run (Ján Jackuliak), jenž touží získat vládu nad veškerou magií v Oberonu. Aby se mu to podařilo, musí Amélii připravit o vládu nad časem. Amélie se spolu se svými nerozlučnými přáteli princeznou Ellenou (Natalia Germani) a princem Janem z Calderonu (Marek Lambora) vydává do kouzelného města jménem Ayra, kde sídlí Společenstvo alchymistů, které se zapřísáhlo magii ochránit. Po jeho boku se Amélie musí postavit nejen dosud nejmocnějšímu protivníkovi, ale také svojí vlastní touze po zakázané moci. (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (206)

Autogram 

všechny recenze uživatele

No, moderná akčná rozprávka, kde akcia spočíva v čarovaní a rozhadzovaní rukami. V podstate na tom nie je filmársky nič zlé, ale atmosféra viazne viac, ako by mi bolo milé. Zdá sa mi, že pri rozprávkach nie je správnou voľbou ísť cestou Pána Harryho prsteňov. –––– Je třeba vědět se své runy vzdát. Nebo ji použít! ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se opravdu mimořádně povedlo. Jsme svědky tvoření opravdu velké fantasy ságy. Jednička, která mě napodruhé už tolik neohromila, byla fakt jen rozjezd. dvojka je mnohem lepší. Vizuál je naprosto fantastický, epické efekty, luxusní akce, je to nádherně temná a epická záležitost s hudbou jako z Fénixova řádu, obranou města jak z Relikvií smrti a extrémně luxusního záporáka Janka Jackuliaka, kterého by se bál i Thanos. Je to celý fakt super vymyšlený, užíval jsem si každou minutu a moc jsem se bavil. Eliška Křenková je neodolatelná a super cool a Eliška Křenková v dark módu je ještě neodolatelnější a ještě víc cool. A když jsou na plátně obě... Líbilo se mi i to, jak se dál pracuje s tématy, které jinak pohádky neukazují (osobní problémy prince a zakleté nány), líbila se mi opravdu správná fantasy hospoda (Divokej Bill!), líbilo se mi, že humor opravdu funguje a není trapný ani na sílu (Ouvín s Písaříkem a Vava a hlavně running joke s princem a pivem) a líbila se mi i ďábelsky úchvatná Simona Zmrzlá. Postavy v téhle SÁZE jsou fakt skvěle napsané a hlavně záporáci vážně nemají konkurenci. Jsem naprosto nadšen a doufám, že dojde na další díly, protože k tomuhle se opravdu budu vracet vážně často. Je z toho všeho vidět, že tvůrci jsou opravdu fanoušci, tu správnou fantasy atmosféru to fakt má. Jen ta nádherná ústřední píseň sluší víc Elišce. 100 %. ()

Reklama

psychoJoa 

všechny recenze uživatele

Vzestup a pád princezny zakleté v čase je … ČAS. Čas, který tvůrci přiznali, že neměli. Čas, který se oproti jedničce absolutně nepovedlo využít. Čas, který se táhne při sledování pohádky, která se moc nepovedla. Člověk (jako já) by čekal, že po úspěchu jedničky to bude dobrodružný a výpravný nářez. Byl to spíš zářez… asi jako prohlášení tvůrců, že v případě negativních recenzí se přes to máme přenést… nepřenesu. Ne po tom, co po těchto slovech následovalo. Z tohoto důvodu nechci být zbytečně stručná. Abyste mi rozuměli, je to pohádka, která pořád patří mezi ty lepší. Ale mohla být mnohem mnohem dál - ale to by tvůrci museli chtít, vážně chtít jako u jedničky a tvořit srdcem. Ne rychle pod tlakem na úkor kvality. Když jsou nejrozumnějšími postavami pohádky tác a Muriel, je něco špatně. Když celý film svítí efekty, které odvádí pozornost od nelogického a plytkého scénáře, je to špatně. A když vám samy postavy musí předem prozrazovat, co se stane nebo vysvětlovat, co se stalo, zase je něco špatně. Největší mínus tak vidím v tom, že tvůrci očividně zvolili jinou cílovku (asi i na popud jedničky, která byla spíše pro starší) - malé děti, které tomu nerozumí. Děti, co koukají na efekty, smějou se vtipům (ať už jsou v jakkoliv nevhodnou dobu) a je jim jedno, že záporák zapomněl, že je vlastně nejmocnějším na světě (očividně se demence nevyhýbá ani 800 let starému skoro-člověku). Takže za ně super - za mě teda velký špatný. A jelikož hodnotím za sebe, tak za mě takhle fakt ne! Prosím, pokud klapne trojka, tak si na tvorbu nechte dostatek času a zkuste přemýšlet nad tím, PROČ se děje to, co se děje - tak málo občas stačí k tomu, aby příběh pak alespoň dával smysl. Protože SMYSL je to, co českým pohádkám tohoto století chybí - prostě aby dávaly smysl. A na závěr: méně je někdy více a všeho moc škodí. ()

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Princezna zakletá v čase 2 se snaží být velkolepou akční fantasy pohádkou, která však trpí monotónními dialogy, nenápaditými akčními scénami, jež jsou od sebe takřka nerozlišitelné a v první třetině snímku též zdlouhavými táhlými záběry, které na diváka působí značně otravně a nudně. S tím přímo souvisí i neobhajitelně dlouhá stopáž snímku. Filmu tak chybí tolik potřebné tempo, řada scén je zde vyloženě zbytečných a zkrácení o 20 – 30 minut by Princezně pouze prospělo, a to například snížením počtu „vložených“ scén na odlehčenou dua PísaříkOuvín. Vyjma zmíněných neduhů se najdou i pozitiva. Na Princezně zakleté v čase 2 si nejvíce přijdou na své historici a milovníci českých hradů a zámků, vidět zde tak můžeme zámek Sobotín a hrady Točník, Bouzov, Hukvaldy, Helfštýn či Pernštejn. Záběry na krajinu zde vhodně doplňují dronem zabírané norské scenérie. Za velmi vydařený lze označit taktéž casting dvojky, v němž exceluje Ján Jackuliak v roli Pána run (obdoba Thanose z Avengers) a nádherná Eliška Křenková v roli Amélie. Této dvojici velmi dobře sekunduje trio KotekPísaříkOuvín. Nelze opomenout ani CGI efekty, které v tuzemské tvorbě patří k vůbec tomu nejlepšímu, co může divák vidět. Suma sumárum. Z Princezny zakleté v čase 2 je bohužel cítit ukvapenost při postprodukci, jako by tvůrci chtěli film za každou cenu stihnout nasadit do kin před Vánocemi. To se odráží na nedotaženém střihu Matěje Jankovského a chybné synchronizaci dialogů postav se zvukem (v úvodu snímku nesedí texty s otevíráním úst herců). Ačkoli dvojka nedosahuje kvalit prvního dílu, mohu ji vřele celým svým srdcem doporučit úplně všem. Hercům i filmovému štábu se podařilo na plátno přenést tu obrovskou lásku a nadšení k projektu samotnému, a to je mnohdy víc než technická vybroušenost. Dávám tři hvězdy. 🙂 (8.11.2022, Startovač projekce) ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Člověk by tak nějak předpokládal, že tvůrci po úspěších jedničky budou mít dostatek financí i zkušeností na přípravu úctyhodného filmového zážitku, ale ono ne. Zůstává jen to, co se minule příliš nepovedlo a to dobré se rychle vytrácí. Důkazem toho je naprosto tragický scénář, jenž působí téměř jako levná telenovela a béčkově vypadající runové efekty. Počínání hlavních postav tak často postrádá jakýkoli smysl a nebo prostě jen složí jako výplň, aby mohl mít film nepochopitelných 134 minut. Samotná princezna se nám z díla jaksi vytrácí a to je možná i dobře, neboť stejně řeší pouze manželské neshody se svým věčně uraženým princem v hospodě (PROČ?!). Vlastně dílo nezachránilo ani četné vykrádání lepších a úspěšnějších filmů, neboť a to především v případě boje vše působí neskutečně uměle a nelogičnost provází v podstatě celý film. Finále pak představuje jednu velkou mazanici a nekoukatelný chaos v podobě závěrečné bitvy. Již dlouho jsem se u filmu takto nenudil a asi bych udělal lépe, vrhnout se na něco od mnou tak nenáviděného Zdeňka Trošky. Aneb výsledek podobně na hovno, ale on si aspoň na nic extra nehraje. Poslední důležitá věc, ač jsem se vážně snažil, prvky pohádky jsem v tom také moc nenalezl. Je to spíše takový mix Elišky a Damiána s Marvel Doktorem Strangem zahrané nepříliš dobrými herci z původního filmu. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (13)

  • Snímek podpořil Státní fond kinematografie částkou 4 miliony českých korun. (Azurose)
  • První klapka padla 25. února 2022. (Jarek572)

Související novinky

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno