Reklama

Reklama

Paranormal Activity: Next of Kin

Trailer 2

Skupina tří prátel se vydává do komunity amišů natočit dokument o jejich životě, ale po čase zjišťují, že celá jejich návštěva možná nebyla až tak obyčejná a že se zde děje něco daleko horšího, než v co doufali. (TheEvilTwin)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (108)

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Dobrá, budu se snažit tvářit, že tam ty poslední scény nebyly, zohlednit v první řadě všechno ostatní a tak můžu v rámci žánru udělit spokojené 4 hvězdičky. Nejdřív se ale musím přiznat, že jsem žádný jiný film z horrorové série Paranormal Activity (na kterou název filmu odkazuje) neviděl a z řady tzv. found footage horrorů jsem měl dosud jedinou (a hodně špatnou) zkušenost v podobě přelomové Záhady Blair Witch. Takže jsem pouze mohl vnímat a ocenit, jak se Williamu Eubankovi podařilo natočit v rámci subžánru kousek tolik odlišný od onoho přeceňovaného kultu z roku 1999... kdežto Next of Kin se již nesnaží lacině podvést diváka, že by video materiál byl skutečně nalezený, záběry amatérské kamery se tu ve vhodných chvílích střídají s profesionálně pořízenými scenériemi a jednání postav (včetně dočasného pohození kamery ve vypjatých chvílích) má zde k uvěřitelnosti mnohem blíž. I zdánlivě výplňové scény postupně naleznou své opodstatnění v jistém prvku, např. když jeden z hrdinů ukazuje amišovskému klukovi, jak a proč lze přehrávat natočené video v spomaleném chodu a později při jedné ze zásadních scén se právě jeden takový záběr z točící kamery přesně z popsaného důvodu spomalí (...a já se tak konečně po delší době dočkal filmu, kde mě uměle spomalené záběry, které obvykle nesnáším, vůbec nenaštvaly a nebyly samoúčelné!). O to více vzhledem k těmto kladům zamrzí závěr, SPOILER ! kdy jsem jednak absolutně nepochopil, proč ti policajti během příchodu na místo činu taky pořizují video (a proč po předchozí černé obrazovce již tyhle záběry nebyly kdyžtak točené klasickým způsobem) + ještě víc pak zamrzí na závěr zvrat s jakýmsi vyvstalým démoném, který střílí a zabíjí očima (?) KONIEC SPOILERŮ, což celému filmu v posledních minutách nasadilo spíše punc frašky, až jsem zamýšlel udělit nižší hodnocení. Konec v doprovodu písničky Lorety Lynn naštěstí navrací osobitou a důstojnou atmosféru a nakonec slabší 4 hvězdičky dám, neboť po většinu času mi to připadalo hodně zdařilé a v rámci současných horrorů mě to dost potěšilo, jak výrazně nadprůměrně zpracovaným nápadem, tak zasazením do prostředí komunity Amišů (s níž jsem se minulý měsíc seznámil díky Weirovu Svědkovi) i celkovým průběhem, které nepostrádalo patřičné napětí. [75%] ()

Morien 

všechny recenze uživatele

ASI SPOILERY. Alespoň jednou bych chtěla vidět Paranormal Activity film, kde by hlavní postava měla inteligenci Hermiony Grangerové a ne Rona Weasleyho. Přece to, že se obsesivně natáčejí, automaticky neznamená, že se budou v každé situaci chovat jako idioti. A přece to, že je to found footage, neznamená, že se filmaři rozhodnou nepsat scénář a nepromýšlet to a vůbec?! Škoda, že jednou z hlavních postav nebyl démon, protože ten se v tom málu, co jsme z něj viděli, choval proklatě cool a nejspíš i chytře. A mimochodem, kdo byl ten neviditelný/á xy, co bydlel/a na půdě a lehl/a si na postel nad hlavní "hrdinkou"? Jestli to někdy v průběhu vysvětlili, tak jsem to nějak nepostřehla. Ale navzdory tomu, že asi zním spíš negativně, jsem si film užila, a i když bylo celkem jasné, kdy co přijde, jsem se i bála. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Paranormálně aktivní série se po šesti letech probrala z kómatu a i když tentokrát operuje s něčím jako výprava a podíváme se tak i jinam než do garáže a nebo do koupelny,v jádru přichází opět s tím stejným.Hodinu se tu tak vlastně nic neděje,pak se dvacet minut objevuje co,že se to vlastně děje (i když je to poměrně zřejmé již od začátku) a lehce se buduje atmosféra a pak se cca 10 minut bubá přičemž je to samozřejmě zase found footage,takže je tam většinou prd vidět.I tak ale šestým aktivitám ty tři hvězdy dám,protože ten závěr je poměrně intenzivní a i když nepřichází s ničím novým,tak funguje plus mínus tak jak by měl.Jen je smůla,že strašně dlouho trvá než se k němu divák prokouše...60% ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Kdyby to natočili normálně, a ne jako fucking Paranormal Activity, tak to mohl být povedenej bratříček Midsommaru a Hereditery, protože Eubank je na to podle mne dostatečně šikovnej. Což teda občas prosvítá i tady přes ten unavenej found footage formát, na kterej už dneska imho nikdo není zvědavej. Pojítka na původní sérii veškerá žádná, takže i z tohoto ohledu se PA rámování jeví jako zbytečné. Vlastně se divím producentům, že tuhle sérii chtěli vzkřísit, i Eubankovi, že si jako další projekt po skvělém Underwater vybral tohle. Mizerný to není, ale jestli někomu v roce 2021 přinese upřímou diváckou radost sledování něčeho, co jsme v posledních pěti letech viděli spoustakrát (a mnohdy lépe), ve formátu, který byl módní před lety deseti, to teda pochybuju. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Když poprvé přišlo PA, lidé byli v šoku a první díl byl právem pasován na horor roku. Další a další díly PA nepřišly s ničím novým a tudíž kvalita padala. Nový díl s názvem Next of Kin jde ale jinou cestou a atmosférou si mnoho diváků získá. Změna je také ve stylu natáčení a hlavně už nejde čistě o duchařinu. Nejde sice o přelomový horor či něco takového, ale rozhodně neurazí. 7/10 = 75% ()

Galerie (7)

Zajímavosti (3)

  • Film měl být původně nasazen do kin, ovšem pandemie covid-19 způsobila, že byl snímek vypuštěn na streamovací platformě Paramount+. (NiWi)
  • I přesto, že název filmu spojuje snímek se sérií Paranormal Activity, nemá s předchozími filmy dějově nic společného. (NiWi)

Reklama

Reklama