Reklama

Reklama

Paranormal Activity: Next of Kin

Trailer 2

Skupina tří prátel se vydává do komunity amišů natočit dokument o jejich životě, ale po čase zjišťují, že celá jejich návštěva možná nebyla až tak obyčejná a že se zde děje něco daleko horšího, než v co doufali. (TheEvilTwin)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (108)

POMO 

všechny recenze uživatele

Výpravou nejzajímavější ze série. Příběh holky, pátrající po svých kořenech v separované komunitě Amišů, je pro lekačkové skotačení s potenciální přítomností uber-ďábla dobrým podhoubím. V “midsommarském” námětu nás zve k intenzivnímu prozkoumání útrob povedeně zlověstného kostela uprostřed studeného lesa. Na druhou stranu ale taky pracuje s okoukanými Paranormal Activity POV lekačkami uvnitř baráku, které už spíše nudí a navíc jsou odfláknutě nedořečené. A ve finále je ve střihu POV záběrů tolik chaosu a chybějící návaznosti, že spíše než napětí vzbuzuje WTF rozpaky. Uzavření příběhu ale cool. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Paranormal activity, které s Paranormal activity nemá nic společného, a i když tomuhle spojení tedy vůbec nerozumím, díky bohu za to. To, co jsem dostal, totiž předčilo veškeré mé očekávání a po dlouhé době zde máme výborný poctivý horor, který místy vyděsil i mě. Celý tenhle „midsommar-like“ nápad o návštěvě amišů, která ve výsledku není jen tak obyčejná a promění se v boj o život, se mi sakra líbí a už od začátku jsem hltal atmosféru i celou komunitu do syta. Herci jsou nečekaně sympatičtí (na to, že jsou to neznámé tváře), lekaček je požehnaně hodně (naprostá většina z nich funguje excelentně) a démon na konci byl mrazivý a jeho naháněčka v lesích mě zaryla do sedačky hodně hluboko. Plusové body i za to, že jak FF formát zvykne být rozmazaný a nepřehledný, zde je podán velmi šikovně a divácky atraktivně. Ti, kteří film zavrhují, jej buďto neviděli s plnou audio palbou v headsetu nebo jej nesledovali poctivě či film úplně zavrhli už před začátkem, a tak se není čemu divit, že jsou pak zklamaní. Každopádně sluchátka na plné pecky, tma a samota v pokoji a garantuji, že budete naprosto překvapeni, potěšeni a vyděšeni zároveň. Tohle je skvělá práce a zde půjdu klidně proti davu za plných pět hvězd (objektivně 4, ale rád tu poslední přihodím), protože z outsidera se po dlouhé době vyklubal poklad. Nutno jen dodat, že sluchátka jsou zrovna u tohohle kousku naprostý must-have… ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Předem svýho komentáře musím upozornit, že nejsem fanouškem PA série. Nikdy mě to prostě nechytlo. S Paranormal Debility jsem skončil po třetím díle(druhej jsem ani nedokoukal). Když jsem se ale dozvěděl, že nový PA je úplně jiný a dle ohlasů s původní sérií nemá nic společnýho, dal jsem nakonec novýmu PA šanci(hlavně kvůli manželce). Někomu může vadit, že to se staršími díly nemá opravdu nic společnýho ale já jsem naopak rád. To co mi bylo předloženo je za mě 100krát lepší jakejkoliv starší díl. Začátek je sice nudnější ostatně jak už to bývá ale není to nic co by se nedalo přežít. S příjezdem k amišům to postupně začíná být zajímavější a zajímavější. Lekačky nesmí chybět a přichází i rádoby šokující rozzuzlení. Ve výsledku nejde sice o žádnou pecku ale nenudil jsem se a to je hlavní. Největším problémem filmu je, že si nese nálepku PA. Protože zarytí fanoušci starších dílů budou určitě zklamaní možná i nasraní. A naopak kdo nebyl fandou starých PA může být jen mile překvapen. Jednoznačně si ale myslím, že kdyby se film jmenoval jinak, měl by i lepší hodnocení. Já osobně jsem na vážkách jak hodnotit.  Kdyby to šlo dám 3,5 hvězdy. ()

NiWi 

všechny recenze uživatele

Technicky a ambicemi nejzajímavější ze "série" (se kterou to však má opravdu málo společného). Jinak jsme svědky další porce nudy, ze které nás vytáhne až zběsilé finále. A přitom námět zde nebyl vůbec špatný, ovšem snímek mě absolutně nedokázal naladit na jakoukoliv znepokojivě investigativní notu, "komunita" je zde relativně nezajímavá, odkrývání skrytého tajemství je též nezajímavé a jakkoliv neatmosférické, a postavy se opět chovají jako naprostí debilové. A to prosím v rukou relativně schopného režiséra, který má za sebou ucházející Underwater. Další už prosím ne. ()

Warhorr 

všechny recenze uživatele

Hned na úvod je třeba říct, že tohle nemá s konceptem Paranormal Activity vůbec nic společného, tudíž nechápu ten název. V podstatě stejný případ jako letošní Wrong Turn (2021) . Vlastně se nejedná ani o, jak jen to říct, ''čistokrevný'' found footage. Vše není zabíráno samotnou kamerou v ruce a hraje zde třeba i hudba, s čímž jsem se doposud nesetkal. Já teda chápu, že tvůrci se snaží nějak inovovat, experimentovat, ale tady se to nepovedlo. Paranormal Activity je moje srdcovka a tady mi to přijde, že se snaží jen nést na vlně úspěšného a průlomového subžánru a tohle prostě u mě nepochodí. Neříkám, že celý ten příběh/nápad je nějak špatnej ( i když mám pocit že se tady trošku kradlo od Slunovratu a Ghoula ) ale s tím, jak je to s FF v poslední době velká bída a najednou na Vás vyskočí tato novinka a očekáváte, že dostane pořádnou FF nálož, u které se poserete strachy, tak je to velkým zklamáním. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (3)

  • I přesto, že název filmu spojuje snímek se sérií Paranormal Activity, nemá s předchozími filmy dějově nic společného. (NiWi)
  • Film měl být původně nasazen do kin, ovšem pandemie covid-19 způsobila, že byl snímek vypuštěn na streamovací platformě Paramount+. (NiWi)

Reklama

Reklama