Reklama

Reklama

VOD (1)

Basketbalový skaut, kterému se smůla lepí na paty (Adam Sandler), objeví hráče s jedinečným talentem a taky komplikovanou minulostí. Nemá sice souhlas klubu, ale rozhodne se svoji hvězdu dostat do Států na vlastní pěst. A všemu navzdory oba nakonec dostanou poslední šanci ukázat, že koše pro ně nevisí příliš vysoko ani v NBA. (Netflix)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (271)

Timak 

všechny recenze uživatele

Ale jo, tohle by šlo. Že Sandler umí hrát, to víme, akorát už to dlouho neukázal. Takže v tomhle palec nahoru. No a co se týče filmu samotného - nic objevného. V podstatě jsme tyhle vykoupení viděli už 100x a pokaždé je to stejné, ale je to natočený hezky a s láskou k basketballu, takže mě si to získalo. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Opět výborný Sandler. Na Hustle je krásně vidět, jak když přistupuje k látce, kterou miluje, tak se sebe dokáže vytáhnout naprosté maximum. Příběhově nejde o nic převratného. Prostě šablonovitý sportovní příběhu o vzestupu a plnění si svých snů. Nicméně v rámci svého žánru se jedná o ukázkové sportovní drama, takhle by to mělo vypadat. Atraktivní sportovní sekvence. Spousta známých basketbalových osobností na plátně a zpracování, které dokáže zaujmout. ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Výborné! Športové filmy mám celkovo rád (okrem bojových), a hoci ma basketbal nikdy nejako nebavil, tak tento film bol skvelý. Pohľad prostredníctvom basketbalového skauta bol originálny a aj vďaka tomu to malo úplne inší pohľad na celý príbeh ako pri iných filmoch typu "zrodila sa hviezda". Adam Sandler sa mi v dramatických rolách páči oveľa viac ako v tých starých "sandlerovkách". Film mal výborné herecké obsadenie, v závere som bol prekvapený, koľko veľa reálnych basketbalových hviezd sa vo filme predviedla (úprimne, nepoznal som nikoho). Príbeh o objave budúcej hviezdy kdesi na streetballovom ihrisku v Španielsku bol chytľavý, a páčilo sa mi, že tu bolo ukázané, že talent bez disciplíny, pokory a psychickej stability je len polovica úspechu. Som rád, že som po dlhej dobe narazil na kvalitný športový film. 4* (nemal ďaleko ani od piatich) ()

NiWi 

všechny recenze uživatele

Adam Sandler podruhé výrazněji vystoupil ze svého komediálního standardu a opět prokazuje, že se ani v dramatickém herectví neztratí a dokáže v klidu nést celý film na svých bedrech. Hustle není nijak objevný, nenabízí bůhví jaké emoční drama, ale je to dobře zpracovaný sportovní film se vším potřebným. Ukazuje nám prostředí amerického basketbalu, prostředí skautingu a zároveň jaké neblahé efekty tato práce má, a jaké odříkání obnáší. Vše ale působí sympaticky, i když scénář hází hlavnímu představiteli klacky pod nohy, vždy se má na koho spolehnout. Sportovní fanoušky jistě potěší spousta známých jmen, a i když film nepřináší do žánru nic moc nového, a jede víceméně v zajetých kolejích, rozhodně nenudí a dokáže si vybudovat příjemnou atmosféru, a navíc rychle uteče. Pravděpodobně ho za týden zapomenete, ale mix emocí, velkého srdce a příjemně působících herců vás slušně zabaví. 7/10 ()

ondraondra 

všechny recenze uživatele

Životní trefa je řemeslně slušně natočený sportovní film, který nenabízí nic nového a ničím vás nepřekvapí. Za zmínku stojí především Adam Sandler a jeho důstojný výkon při ztvárnění postaršího basketbalového skauta, který se snaží udělat hvězdu z jednoho talentovaného mladíka. Bohužel, Juancho Hernangomez je docela herecké dřevo, a i přes tu špetku sympatie si mě moc nezískal. Celé je to jedno velké klišé a podobných filmů se ročně točí několik, ale koukat se na to dá a fanoušky basketbalu rozhodně potěší camea slavných hráčů. 6/10. ()

Galerie (143)

Zajímavosti (7)

  • Ve filmu si zahrály více než 2 desítky v té době aktivních nebo bývalých profesionálních NBA basketbalistů, kteří většinou ztvárnili sami sebe. Výjimkami ale byli například Juancho Hernangómez (Bo), Kenny Smith (Leon) nebo Anthony Edwards (Kermit Wilts), tedy právě ti, kteří dostali nejvíce prostoru. Kromě toho se zde objevilo i několik legend streetballu. (ArsenalEagle)
  • Na konci filmu nastupuje Bo (Juancho Hernangomez) za Boston Celtics s číslem 22 na počest Stanleyho (Adam Sandler). Toto číslo bylo ale v roce 1963 vyřazeno, neboť patřilo legendárnímu Edu Macauleyovi. Mezi lety 2021–2022 byl Juancho skutečně hráčem Bostonu, oblékal ale dres číslo 41. (ArsenalEagle)

Související novinky

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno