Reklama

Reklama

VOD (1)

Basketbalový skaut, kterému se smůla lepí na paty (Adam Sandler), objeví hráče s jedinečným talentem a taky komplikovanou minulostí. Nemá sice souhlas klubu, ale rozhodne se svoji hvězdu dostat do Států na vlastní pěst. A všemu navzdory oba nakonec dostanou poslední šanci ukázat, že koše pro ně nevisí příliš vysoko ani v NBA. (Netflix)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (272)

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Neviem ale určite lepšie ako Uncut Gems. Sandler znovu ukázal že vie zahrať aj vážnu úlohu a nie len komediu. Aj keď nejaké prvky tu sú. Basketbal ako šport ma nebavi ale film je to super a zaslúži si červene čísla. Videl som ho minulú sobotu a komentár aj hodnotenie pridávam až teraz. Netflix musí zabrať s takýmito filmami ak si ešte chce udržať nejakých svojich divakov. 4* ()

ondraondra 

všechny recenze uživatele

Životní trefa je řemeslně slušně natočený sportovní film, který nenabízí nic nového a ničím vás nepřekvapí. Za zmínku stojí především Adam Sandler a jeho důstojný výkon při ztvárnění postaršího basketbalového skauta, který se snaží udělat hvězdu z jednoho talentovaného mladíka. Bohužel, Juancho Hernangomez je docela herecké dřevo, a i přes tu špetku sympatie si mě moc nezískal. Celé je to jedno velké klišé a podobných filmů se ročně točí několik, ale koukat se na to dá a fanoušky basketbalu rozhodně potěší camea slavných hráčů. 6/10. ()

Reklama

William_ 

všechny recenze uživatele

Kdyby neměl A. Sandler každých 30 minut potřebu opovrhovat a nadávat na (evropský) fotbal, možná bych i tu 4 * dal, ale i tak se jedná o velice dobře natočený film s trochu klišé dějem, avšak nečekaným zvratem na konci. Pro B-ball fandy povinnost, pro obyčejné smrtelníky průměrný film co jim toho moc nedá. Musím pochválit i povedený soundtrack a celkový hudební doprovod. Víc filmů o basketu, jde vidět že mají úspěch! ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Nemôžu ťa zabiť, ak si už mŕtvy. Civilný Sandler znova ukazuje, že nie je len tvorcom blbých komédií. Jeho Stanley je životom skúšaný snílek, ktorý túži robiť veci poriadne. Samozrejme, že film buduje tradičnú šablónu nádeje a vykúpenia, ale Zagar v rámci réžie baví drobnými detailmi, ktoré to posúvajú niekam inam. Či už sa jedná o montáž tréningu, ktorá je celá robená veľmi hravo a s veľmi pekným prechodom, tak aj v rámci finále, ktoré má omnoho väčší presah a nepôsobí, ako päsť na oko. V zmysle, že finále nie je trápne, cukrové ani emočne zdierajúce. Je krásne zmotivované a fungujúce v rámci tak krásne budovaného vzťahu medzi ústrednými postavami. Pri takýchto filmoch to zaváži. Pretože to ukazuje obrovský priestor pre hravosť a pre snahu byť v rámci žánru iní. Dá sa to. A vďaka tomu ten film funguje. Doslova z neho cítiť, aká to bola pre všetkých zúčastnených srdcová záležitosť. Poctivá šablóna bez jediného zlého miesta. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Sportovních příběhů už byla celá kopa, ale jak to tak vypadá, tak nikdy jich není dost, aby jste se jich přejedli. Navíc zde je v hlavní roli civilní Adam Sandler, který je v tomto ohledu vždy skvělý a celé je to směřované na fanouška NBA, přičemž i nefanoušek si najde pár hezky zpracovaných životních dramat. ()

Galerie (143)

Zajímavosti (7)

  • Představitel Boa (Juancho Hernangomez) byl v době vydání filmu profesionálním španělským basketbalistou hrajícím za národní tým a za Utah Jazz. V NBA oblékal dres dalších 4 týmů (Denver Nuggets, Minnesota Timberwolves, Boston Celtics, San Antonio Spurs). (ArsenalEagle)
  • Natáčení začalo ve Filadelfii v říjnu 2020. Natáčelo se i na Croatesville Area High School v Pensylvánii. (Cever)

Související novinky

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Reklama

Reklama