Reklama

Reklama

VOD (1)

Po šesti měsících na sólové misi najde osamělý astronaut (Adam Sandler) na palubě záhadného tvora a s jeho pomocí zachrání svoje manželství. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (253)

rasttea 

všechny recenze uživatele

Sedněte si na prdel, přestaňte se furt za něčím honit, dělat deset věcí najednou a nic pořádně a nechte na sebe film působit. Skvělé herecké výkony, Adam boží.  Pokud bude Hanuš mluvit hlasem Paula Dana, vždycky ho uvidím s tváří Paula Dana :) Hudební doprovod skvěle doplňuje a závěrečný song rozseká na atomy. Tleskám českému týmu. Hvězdičky navíc za Orloj a za Rusalku. "You go wherever I go and I go wherever you go. Right, Spaceman?" "If I had known what I know now, would have I kissed you? Would you? Would you kiss me again? It was really good kiss." "If I could do it again, I would do it better. That´s a promise I would never ever break....if I could do it again!" ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

O Hanuších pod kůží se mi zdá běžně, jen čekám, kdy se začnou ozývat jeho sladkým hlasem. Škoda, že se musí všude cpát láska, sex, trápení, fialové úvahy nad nekonečnem vesmíru by asi jinak byly zbytečně imerzivní. Dát 3* je mi víc líto než toho, že to nakonec neni zas tak dobrý. Při vytěsnění bolestně nesympatické ženské postavy, přihlédnutí k bizarně nízkému hodnocení a přimhouření všech 6 očí 3,5* ↑ (takže klasicky hodnocení za to, co to mohlo být, ne za to, co to je... tak vesmír chode). ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Ano, je to artově pomalé, rozvážné, meditativní, jedním dechem ale taky ploché, plné terapeutických i vizuálních klišé, hypnagogického přednesu Paula Dana a hraničního herectví Adam Sandlera, kterému ten smutek a pytle pod očima nevěřím ani chvíli. Podobně jako režii Johana Rencka, který tentokrát působí víc jako Stakka Bo hrající si na artového filmaře. Chce to být zádumčivá meditace o blízkosti a dálce, o opouštění, novodobý Odysseus v kosmu. Je to ale mnohem spíš nejdelší a nejotravnější reklama na fiktivního českého telefonního operátora, na kterého se můžete spolehnout. Moje iritace tím filmem rostla s každou další scénou, v níž jsem cítil potenciál pro zádumčivou psychologickou sci-fi. A co jsem dostal? Rusalku na kládě, lítající prase a sampl Husáka. Ve vesmíru každý slyší vaše banality, pane Prohasko. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

"Sandler ve vážně pojaté americké sci-fi o českém kosmonautovi a mluvícím pavoukovi" - z toho v člověku klíčí kosmická hrůza i nekonečná zvědavost aneb JAKO COŽE? Bude se mluvit o pokusu o "meditativní" nebo "existenciální" sci-fi... ergh, já nevím. Faktem zůstává, že Spaceman malinko riskantně balancuje přesně na hraně mezi pojmy "kultovka" a "průšvih", odkud se dá snadno sklouznout k obojímu - a ani jedno se bohužel / bohudík nestane. Melancholické rozjímání o sobě samém a pochroumaném manželství určitě není nezajímavé ani bez emocí (hlavně není hloupé), ale jádro má dost banální, takže záleží jen na tom, jak moc diváka vtáhne bizarní sestava v úvodní větě zmíněných prvků v kombinaci s podařeným audiovizuálem. Sandler nevadí (pokud dáte na předsudky: ne, film není ani jednou trapný), průběh nenudí, závěr důstojný. Nebude se líbit: arachnofobici. 7/10 ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Podľa popisu ma to takmer vôbec nezaujalo, ale kvôli Adamovi som sa na to napokon pozrel. Nečakal som od toho nič extra, chcel som sa nechať milo prekvapiť, ale tento typ komornej existencionálnej sci-fi drámy, to rozhodne nebola moja šálka kávy. Spočiatku ma to síce celkom zaujalo, ale ako náhle do filmu vstupuje ten pavúk Hanuš, tak sa mi to celé sprotivilo. Aj keď je to bol v podstate len prízrak, no celá tá dilematická atmosféra rozhovoru s mimozemským pavúkom ma dosť vyrušovala od toho, aby som si film užil. Sorry Adam, ale toto je fakt max. na 1* ()

Galerie (140)

Zajímavosti (14)

  • Film se natáčel v České republice, konkrétně v Praze a Bernarticích. (rafix)
  • Adam Sandler okomentoval náročné natáčení stavu beztíže: „Bylo to velmi obtížné. Pomocí drátů jsme se snažili, aby to vypadalo co nejvíc beztížně. Hodně lidí v zelené kombinéze mě posunovalo a hýbalo se mnou, jako bych se vznášel. A když pak režisér řekl: ‚Střih,‘ tak to byla asi nejšťastnější chvíle, kterou jsem za poslední roky zažil, protože jsem se mohl z těch drátů dostat a postavit se na zem.“ (NiWi)
  • Jaroslav Kalfař uvedl, že román měl být původně v jiné formě. „Původně to byl jen vtípek o americkém astronautovi, který uváznul na oběžné dráze a jemuž najednou zavolá jeho žena žádající o rozvod.“ Z vtipu se stala povídka napsaná v posledním roce na univerzitě, později plnohodnotný román a následně celovečerní film. (Jamal)

Související novinky

Kosmonaut z Čech nabírá další hvězd

Kosmonaut z Čech nabírá další hvězd

16.04.2021

Filmová adaptace knihy Spaceman of Bohemia českého autora Jaroslava Kalfara přibrala další hvězdu. Poté, co se projektu ujal Adam Sandler spolu s režisérem Černobylu Johanem Renckem, se nyní k… (více)

Adam Sandler v adaptaci české knihy

Adam Sandler v adaptaci české knihy

27.10.2020

Před časem jsme informovali, že kniha českého spisovatele Jaroslava Kalfaře žijícího v USA The Spaceman of Bohemia alias Kosmonaut z Čech se dočká filmového zpracování od streamovací služby Netflix.… (více)

Reklama

Reklama