Reklama

Reklama

Insidious: Červené dveře

  • USA Insidious: The Red Door (více)
Trailer 1

Aby rodina jednou pro vždy skoncovala se svými démony, musí se Josh (Patrick Wilson) a vysokoškolák Dalton (Ty Simpkins) vydat dál než kdy dříve, a čelit temné minulosti své rodiny a zároveň novým, ještě děsivějším hrůzám ukrytými za červenými dveřmi. (Falcon)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (216)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Patrick Wilson poprvé i na režijní židli v pokračování jedné ze sérií, která ho udělala. Bohužel Dobrý horor není jen o tmavých scénách a hlasitých lekačkách a bohužel Insidious: Red Door, není o ničem jiném. Nijak zajímavý, nudný a lacině strašící horor, který by neuspěl ani před 15 lety, natož nyní, když se hororový žánr přeci jen posouvá dál. 30% ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

"Je mrtvej, Dejve." "Ale kdo?" "Horor, Dejve." "Co, i duchařskej?" "Všechny jsou mrtvý, Dejve." "A co psychologický?" "Všechny jsou mrtvý, Dejve." "A co found footage?" "Je mrtvý, všechny jsou mrtvý, Dejve." "Slasher ale ne, že jo?" "Všechny jsou mrtvý, Dejve." "Splatter snad ne?" "Hixploitation, exploitation, ano i splatter, všechny. Všechny jsou mrtvý, Dejve!" "Sci-Fi?" "Je mrtvý, Dejve. Všechny jsou mrtvý. Všechny jsou už mrtvý, Dejve!" "Počkej. Snažíš se mi říct, že jsou všechny mrtvý?" "Kéž bych ho nikdy nenechal uniknout..." Happy Halloween! ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

mám tuhle sérii rád a bez větších problémů sem jí odpustil i slabší třetí a čtvrtý díl. Ty sice na první dva neměly ani omylem, přesto ale dokázaly nabídnout hned několik slušně atmosférických momentů. Pátý film v pořadí bohužel nic z toho nemá. Pomalý rozjezd bych ještě v pohodě zkousnul, ale když má konečně dojít na strašení, je to celé takové "meh" a ve chvíli kdy by mělo přituhovat a celý děj měl gradovat sem se nudil snad ještě víc než na začátku. Je sice hezké, že děj skoro navazuje na výbornou dvojku, ovšem Patrick Wilson svůj režisérský debut těžce nezvládl a nabídnul něco co evokuje horor pouze názvem...40% ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Není to úplně zlý horor. Technicky je vlastně celkem nadprůměrný. Ale kdo sakra psal ten scénář? Už dlouho jsem neviděl tak zbytečný sequel. Tvůrci, protože už vlastně ani neví, o čem chtějí vyprávět, nechají postavy zapomenout a odhalovat divákovi již známá tajemství znovu. Namísto toho, aby mytologii nějakým způsobem rozšíříli, jedeme repete. Což je fakt škoda, protože dimenze Further, ač je to stopadesátá variace na všechny ty Otherworldy, the Dark Places, Dark Dimensions, Upside Downy nebo Black Lodge, v sobě skrývá mrtě potenciálu a nejen toho ryze hororového. Tvůrci se z něj ale bohužel pokusili vytřískat další zářez na pažbu tím nejlacinějším možným způsobem. ()

alchac 

všechny recenze uživatele

Kde už ani astrální zmrt nebere, nezabere ani přilití syntetické náhražkové rodinné cukrové vaty řízlé terpentýnem a voskovkami (vše z výprodeje v Lidlu). Resp. s hororem, u kterého jsem asi 6x usnul, dle mého soudu nebude úplně všechno v pořádku. Tak doufám, že aspoň v pokračování Švícy se zase jednou bude bubákovat pěkně od podlahy. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (8)

  • Toto je prvý film Insidious od čias originálu, ktorý bol natočený vo vyššom pomere strán 1,85:1, na rozdiel od posledných troch dielov, ktoré boli natočené v širokouhlom pomere 2,39:1. (Arsenal83)
  • Trailer hovorí „o 10 rokov neskôr“, no vo filme je napísané „o 9 rokov neskôr“. (Arsenal83)
  • Po závěrečných titulcích následuje ještě jedna scéna. (griph)

Související novinky

12. Filmový víkend ČSFD (4.-6. srpna)

12. Filmový víkend ČSFD (4.-6. srpna)

27.06.2023

Drazí filmoví fanoušci, rádi bychom vás pozvali na již 12. ročník Filmového víkendu ČSFD, který se letos uskuteční od pátku do neděle 4. - 6. srpna na už tradiční lokaci čerstvě zrekonstruovaného… (více)

Reklama

Reklama