Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

6. října roku 1973 vypukla jomkipurská válka, když arabské země vedené Egyptem a Sýrií zahájily překvapivý útok a téměř porazily Izrael. Příběh je vyprávěn z pohledu tří postav, které se ocitly uprostřed této válečné smršti. (HBO Europe)

Videa (1)

Trailer

Recenze (54)

Marze 

všechny recenze uživatele

Valecne drama. Neni to emocionakne snadne divani a mel jsem radu otazek. Ale je to ambiciozni serial a velmi nalehavy. Vyborne vyrobeny. Prvni epizody zacinaji mocne energicky, ale pak se to zhorsuje a v zaveru je to skoro odpad. A je prilis snadne zapomenout, jak blizko byly arabske armady ke zniceni Izraela prvni dny valky roku 1972. Dnes je radu let klid jen diky izraelskym atomovym pumam. O mnoho let pozdeji za valky v Syrii a vzniku Islamskeho statu nekolik milionu Arabu dobylo demograficky vymirajici Evropu, zejmena Nemecko, kde se reprodukovala jen kazda treti nemecka zena coz byl povalecny stav. Zdalo se mi ale, ze serial moc nezachytil podstatu a intenzitu bitvy o Golandske vysiny. Bylo tu nekolik malych bojovych scen. Je to jen fiktivni. Jen zalozene "na skutecnem pribehu". Jsou tu za srdce berouci silna pratelstvi a postavy. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Vynikající izraelský seriál o Jonkipurské válce - interpretovaný samozřejmě rastrem vítězů, tedy Izraelců. Místy je to opravdu slušný izraelský ,,heavy metal" aneb jak se na Golanských výšinách kalila sovětská ocel! :-) Tenhle konflikt byl totiž typickým reliktem Studené války - Izrael vyzbrojovaný USA proti koalici okolních arabských států s výzbrojí ze Sovětského svazu. Konkrétně Shermany proti T-32. Scény tankových bitev byly fakt povedené, ne nadarmo je Údolí slz nejdražším izraelským seriálem v dějinách. Trochu nevěrohodný byl jen poslední díl plný patosu a hrdinských velečinů, stejně jako arabské mučení zajatých vězňů, je jasné, že to samé dělala i druhá strana... Až na tohle drobné zaškobrtnutí vynikající seriál! ()

Reklama

yvona 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Propagandistická sračka, jejíž obsah plně vystihuje recenze Daddko. Není, co dodat. Také jsem s napětím očekávala Amíky, kteří jim zachránili prdel, leč marně.  Od páté epizody lze brát tuto slátaninu pouze jako parodii na válečné filmy. Splňuje pro to všechny předpoklady. (Ani Wikipedie mi moc nepomohla neb je zcela tendenčně stránka Jomkipurská válka editována 4.4.2022) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JSTE V TOM SAMI...“   Tak opravdu to je válečnej seriál! Třeba v prvních dvou dílech je víc tankový bitvy než v celejch (slavných?) „Železných srdcích“. Jinak samozřejmě jde o izraelskej heroismus v Jomkipurský válce. Je to mix akce a lidskejch osudů s trochou toho povídání. Všichni se pohybujou ve válečný zóně – někdo tankem, jinej autem a někdo pěšky. Nesourodý osazenstvo a nejde tady ani tak o charaktery, jako o tu válku a vzdát hold vojákům, kteří stáli proti přesile a dokázali, že si zaslouží mít svůj stát. (Na rozdíl od Afghánců…)     /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jedu jen kusy podle skutečnosti. 2.) Jsem Žid. /// Thx za titule „Klára Míčková“ a „K4rm4d0n“.                PŘÍBĚH ***  HUMOR  ne  AKCE  **  NAPĚTÍ  ** ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Izraelci tohle vyrovnávání se se svojí pohnutou,krátkou a adrenalinovou historií umí a ani Valley Of Tears není výjimkou.Skrze několik postav nám tu tak dávají nahlédnout do intenzivní války počínaje nečekaným napadením,přes ne zrovna příznivý vývoj kdy byl Izrael na pokraji zániku až k finálímu vítězství nevítězství.I když ta poslední část vlastně není tak úplně pravda,protože seriál končí ve chvíli kdy se izraelci nadechnou k protiútoku a zbytek se dozvíme jen z titulku.Což je vlastně největší mínus celé téhle výborné série - nenabízí divákovi plnohodnotný závěr a je to škoda.Velká škoda,protože do té doby měl našlápnuto na plnou palbu a za mě si příběhy postav,které dokázali divákovi přirůst k srdci pořádný závěr zasloužily...80%. ()

Galerie (104)

Zajímavosti (11)

  • Když je Avinoamem (Shahar Taboch) s Yoavem (Aviv Alush) u zastávky, tak má v některých záběrech vojenské známky pod tričkem a v některých na něm. (Duoscop)
  • Seriál se natáčel na lokacích, kde se válka skutečně odehrála a obsazeni byli téměř výhradně izraelští herci mluvící mateřskou hebrejštinou. (Duoscop)

Reklama

Reklama