Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obyčejné lidské příběhy o tom, co nás trápí, co hledáme a nenalézáme jsou vyprávěny s nadhledem a okořeněné trefnou situační komikou. Samozřejmě nechybí i ta správná dávka nefalšované romantiky a sentimentu. Ve filmu Přání Ježíškovi se ukázkově rozkmotřená rodina znovu a znovu snaží usmířit. Nezodpovědný floutek, jehož životní náplní je obšťastňování žen, zjišťuje, že existuje i otcovská a partnerská odpovědnost. Spokojenému manželskému páru, kterému zdánlivě nic nechybí, postaví osud do cesty malou uprchlci z dětského domova. Úspěšný a sebevědomý manažer svou spřízněnou duši už našel, ale představit ji rodičům, je pro něj noční můra. Dva osamělí lidé, kteří už rezignovali na štěstí a hledání toho pravého, možná dostanou ještě jednu šanci. (Bioscop)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (189)

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Mnohé situace jsou sice extrémně nereálné, na druhou stranu čiší z filmu pozitivní emoce, štěstí a naděje. Na Vánoce ideální kombinace. Obsazení mě více než potěšilo, v sebemenší roli zajímavý či známý herec nebo herečka. Navíc i děti zahrály uvěřitelně, což u nás nebývá zvykem. Rád se podívám opět. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Ferencová jede na jistotu, protože podělat vánoční film snad ani nejde. Přání Ježíškovi je česká variance na anglickou sváteční klasiku na polských základech, takže už jen za to musí jít body dolů. Krajčo potěší jedině fanoušky Kryštofu, jelikož je znovu slizký jako had. Další linky mají bohužel také blíže k bizáru než k romantické komedii. ()

Reklama

Sebastianek1 

všechny recenze uživatele

Polská Noc splněných přání v českém podání mě nepřesvědčila a není to o Krajčovi, kterého nemusím, protože on hrát umí kvalitně. Problém je celý koncept, kostrbatost, kameňáková, řachanďácká trapnost. Když dva dělají to samé, není to to samé. Pan Arnošt Goldflam byl výborný jako vždy, mám ho moc rád, za něj hvězda. Duo paní Holubová a pan Dušek- standardní klasika, jeden smích, Maximová je milá. Tím to hasne. Kdo zná origoš, nadšený asi nebude. Poláci si tuhle vánoční parádičku natočili krásně, divák nemá potřebu řešit iracionální momenty, které v naší verzi vyznívají dost blbě, kdežto v polském filmu chytnou nejednoho za srdce. Další pokračovací vývary jim taky dobře nedopadly, ovšem jednička je hezká. Tu doporučím. ()

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Rezignace na originalitu a překopírování funkčního polského modelu přineslo zasněžené ovoce. Vánoční vztahová pohádka neuráží a hlavně díky známým tvářím nabídne přesně to, co slibuje. Nic víc sice ne, ale pro více než 130 tisíc diváků to problém není. Více zde. ()

Brtniik 

všechny recenze uživatele

Bylo nás na tom v kíně nanejvýš třicet přesto musím přiznat, že film je fakt dobrý! Připadá mi až evropský než klasicky malo český a díky za Brno. Pravda, poněkud zneužitá deus ex machina (ale jak jinak): zdrhající papírek s adresou a čtvrt metrem chvojí v korbě zachráněný kaskadér Lanoš, ale budiž – jsou (tam) Vánoce. Překvapil mě proti úkol Langoše a Pauhoufové, ale holčina (viděli jsme ji u p. Šípa) byla dokonalá. Další dětští herci rovněž. Myslím, že film byl stran zápletky a peripetií postav vyvážený. Našel se tam polepšený hříšník (a ne jeden), věrný psif a ti praví se našli… Zdá se, že korporáty a jejich praktiky naplňované nešťastníky v jejich vedeních, nám začínají vadit. ODSTAVEC Letos jsme se po sto letech zbavili komančů, kdyby to vzdal hlavní zmrzlinář, mohl by být příští rok příslibem lepších časů. Film vřele doporučuji – my jsme se báječně bavili. ODSTAVEC Edit: Námitky, srovnávání polského filmu s tímto? Bať bať, moje řeč - poté, co jsem viděl porno film, věru nikdy jsem se o něco podobného sám nepokusil, abych nebyl za plagiátora… ()

Galerie (151)

Zajímavosti (9)

  • Štáb překvapivě nejvíc válčil s počasím, které sněhu v době natáčení nepřálo: „Sehnat dostatek sněhu, když sníh není, to byl opravdu velký úkol. Proto jsme se přesunuli na finále natáčení do Jizerských hor. Sníh jsme dosypávali v Praze a Brně a všude, kde to šlo. Pak samozřejmě covid, všichni chodili s rouškami, všichni jsou opatrní, všechno se špatně shání,“ uvedl producent Adam Dvořák. (Duoscop)

Reklama

Reklama