Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obyčejné lidské příběhy o tom, co nás trápí, co hledáme a nenalézáme jsou vyprávěny s nadhledem a okořeněné trefnou situační komikou. Samozřejmě nechybí i ta správná dávka nefalšované romantiky a sentimentu. Ve filmu Přání Ježíškovi se ukázkově rozkmotřená rodina znovu a znovu snaží usmířit. Nezodpovědný floutek, jehož životní náplní je obšťastňování žen, zjišťuje, že existuje i otcovská a partnerská odpovědnost. Spokojenému manželskému páru, kterému zdánlivě nic nechybí, postaví osud do cesty malou uprchlci z dětského domova. Úspěšný a sebevědomý manažer svou spřízněnou duši už našel, ale představit ji rodičům, je pro něj noční můra. Dva osamělí lidé, kteří už rezignovali na štěstí a hledání toho pravého, možná dostanou ještě jednu šanci. (Bioscop)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (189)

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Druhý listopadový týden roku 2021 je ve znamení prvního letošního vánočního filmu, který je silně inspirován tradičními americkými fláky Láska nebeská či Šťastný Nový rok a líčí osudy několika láskou neukojených postav v průběhu Štědrého dne. Narozdíl od výborně napsaných postav z americké produkce, dostává český divák psychicky narušené a labilní jedince, kteří by více než pozornost filmařů ocenili pozornost kvalitního psychologa. Úplnou vánoční katastrofu zachraňuje dějová linka Mikuláše v podání Richarda Krajča, zbylé příběhy jsou takřka nekoukatelné. Tento melodramatický kousek ve Vás tou správnou vánoční atmosférou dýchne až ve svých závěrečných 20-ti silně patetických minutách, v nichž se vše násilně a nepřirozeně otočí o 180°. Silně doporučuji věnovat Váš čas ověřeným vánočním kouskům před Přáním Ježíškovi. Jedna hvězda za výkon herecké dvojice Krajčo (postava Mikuláše) - Maximová (postava Nely). 👎 (11.11.2021) ()

earl hickey 

všechny recenze uživatele

Nebyl to špatný film, bohužel je to jenom remake polského skvělého filmu a v tom já vidím problém. Nejsem jsem si jistý, jestli všechny ty příběhy byli i v noci plné zázraků, ale co si pamatuju, tak většinou jo. Určitě bych neřešil věci jestli je to možné nebo nemožné, protože se jedná o vánoční pohádku pro dospělé. Určitě doporučuji shlédnout polský originál. ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Film má parametry červené knihovny, ale není to červená knihovna.  1)  Spíš jen opravdu milý a láskyplný snímek._____ 2)  Česká lokalizace filmů Láska nebeská či polské Noci plné zázraků dokazuje, že když už není originální nápad, dobré zpracování již použitého je taky dost cool. Proč bychom nemohli mít vlastní brněnskou Lásku nebeskou?_____ 3)  Počítají se i pěkné dialogy._____ 4)  Autoři se nezabývají realitou, tu posunuli někam do surreálna. Lidi takoví nejsou, ale jistě bychom chtěli, aby všechno takhle končilo. Nebo snad ne?_____ 5)  Z herců mě zvláště zaujali fešný Richard Krajčo (rozhlasový moderátor Mikuláš), ostříhaný Jaroslav Dušek (otec Tomáše) a potom děti: 8letý Jakub Barták (Mikulášův syn), 8letá Valentýna Bečková (Terezka z dětského domova) i Nico Klimek (Tonda). ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Sáhli mi na krásnou, polskou komedii, která je roky skutečnou vánoční ozdobou a to se nemělo stát. Někdy proti remakům nic nemám, ale v tomto případě ano. Všem doporučuji originál (známý u nás jako Noc plná zázraků, polsky Listy do M.), který je špičkově obsazen i zahrán, třeba můj majitel ho má raději než Lásku nebeskou a to je co říct, samozřejmě proti gustu žádný dišputát, lidová obec řachanďácká si asi pošmákne, ale já si teda řádně zaťukala na čelo, doufaje, že snad nedojde i na zprznění vcelku nepodařených dvou pokračovaní. Trapnost většiny interpretů šla na dřeň, což ve verzi polské nehrozí ani omylem, protože mistři citu. Naopak v případě komedie Známí neznámí (podle originálu Naprostí cizinci) předělávka dopadla krásně, čili bacha na prasátko a dobře zvážit, na čem prachy určené na předvánoční veselí rozfrcat. Dá se najít příjemná kvalita. Dá. No ale chce to trochu fištróna. ()

Trixinka 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, moje hodnocení je značně ovlivněno místem natáčení a tím, že jsem natáčení některých scén i viděla na živo. Celkově se jedná o velice povedenou vánoční romantickou komedii s malými příběhy, mezi kterými si snad každý najde ten svůj nej. Škoda jen malého prostoru pro postavy Holubové a Duška (jejich scéna - Dělej něco. A co? Třeba auto...Brm brm - byla nejlepší :D ). Trochu divoká byla linka s Vaňkovým Santou a nelogická s Langmajerovým vyjednavačem a jeho napravování vztahů v rodině (jako upřímně přežít pád z hotelu Continental, to bych chtěla vidět). Ale za mě skvělý pokus o českou Lásku nebeskou. ()

Galerie (151)

Zajímavosti (9)

  • „Přání Ježíškovi přináší spletenec několika příběhů, které se mohou stát kdykoliv a komukoliv z nás,“ uvedl producent Adam Dvořák. (SONY_)
  • Santa Claus (Petr Vaněk) chce po bezprizorním chlapci, který mu předtím sebral mobil, alespoň číslo na svou bohatou milenku. Chlapec mu jej nakonec v rychlosti nadiktuje, Santa si jej kupodivu zapamatuje, vzápětí vytočí a dokonce se dovolá. Číslo ovšem nebylo devítimístné, nýbrž jenom osmimístné. (charles3)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno