Reklama

Reklama

Sirotek: První oběť

  • USA Orphan: First Kill (více)
Trailer 1

Příběh zlovolné dívky Esther z hororu Sirotek dostává novou kapitolu. Vyšinutá žena Leena Klammer je pro dobro světa zavřená v ústavu pro duševně choré kdesi v Estonsku. Vysoce inteligentní, promiskuitní Leena je zlo v lidské podobě, trpí řadou psychických poruch a ve svých třiceti letech vypadá jako dítě. Jednoho dne se jí brilantním způsobem povede z blázince utéct a rozhodne se naplnit svůj neméně perfektní plán. Vydává se do Ameriky, kde se vydává za ztracené dítě Esther ze zámožné rodiny. To se jí podaří, ale její zmanipulovaný a vysoce spokojený život obyčejného děvčete se nečekaně zvrtne. Esther je následně vhozena do nervy drásajícího souboje se svou novou matkou, která je připravená udělat cokoliv a svou rodinu před vražedným dítětem ochránit. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (204)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Fuhrman ňadra skrývá - v prequelu to bývá." Když mým dětem před lety zaměstnanec útulku Karel Roden vychvaloval zatoulané koťátko, aby si ho vzaly domů, věšel jim bulíky na nos, že je to čistokrevná Estoncat, navíc s rodokmenem a že papíry dodá brzy. To jeho "brzy" trvalo 13 let, nakonec však rodokmen přišel a my si mohli čtyřhvězdičkově počíst. Estoncat je malá, dravá šelmička, vhodná pro chov zejména v rozvrácených rodinách s temným tajemstvím. Kmen: kuš(natci), třída: savci citů, řád: šelmy (!), čeleď: kočkovití, rod: malé mrchy, druh: sirotkovití. Pozor! Zvířátko je značně prchavé, při nedostatku lásky i prchlivé, ovšem neobyčejně zábavné svými oblíbenými kousky: hrou na piáno, hrou na nervy, hrou zvanou estonsky kozyskryj, střelbou z kuše a hlavně dablmalbami (viz i pokojíček v jedničce). Po patřičné drezůře dokáže dokonce i zapnout mixér a připravit chutné krysí smoothie. Chov jednoznačně doporučujeme! Zhlédnutí filmu taky. Zamáčknete nostalgickou slzu a překvapí vás i černohumorný zvrat, po kterém chudince holčičce, malé Estherce, tentokrát budete držet palce! ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Ester vypadá i po 13 letech stejně - sakra, jak to ta Isabelle dělá? Než jsem si pustil dvojku, podíval jsem se ještě jednou na jedničku z roku 2009 a udělal jsem dobře, protože ten, kdo ji neviděl, vůbec nemůže chápat oč jde. Škoda jen, že se to tady trochu zvrtlo, protože já více fandil Esther, než rodině ....a tím film přestal být horrorem. ⭐⭐⭐ ()

Reklama

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Dříve parádně bizarní až děsivá malá svině z Klokánku je zpět. Tentokrát se však nechala adoptovat do natolik míchu urážejícího „scénáristického“ holosvinstva, až to vypadá, že soudruzi za velkou ropnou sqrnou začali v rámci neomarxistické antidiskriminace zanedbatelných minorit na úkor většiny mohutně podporovat kurzy kreaturivního psaní i u hnutí LGBTI+OMM (Lobotomové, Gonorea Bičíkovci, Trotlovití, Idioti + Ostatní Mentální Malformace). Naprostá dehonestace původního solidního napínače a žluklý chrchel do xichtu diváckých očekávání, který už nevytrhla ani ta krpatá zrůdička. Prostě něco, co je moderní filmovou teorií zcela prudérně odborně definováno jako úděsná MRDKA – Mimořádně Retardovaná Demonstrace Kreténského Amatérismu. ()

IceQueen 

všechny recenze uživatele

Isabelle Fuhrman vyzerá vo svojich dvadsiatich šiestich rokoch na tridsať a to je problém, keďže hrá, že úspešne hrá desaťročnú. Tentokrát naša sirôtka skončila v novej rodine za zaujímavých okolností. Esther si opäť presekáva, prebodáva, prevražďuje cestu za šťastím a keďže má isté potreby, tradične sa jej nevhodne zapaľujú mini lýtka. Zvrat naozaj zvráti smerovanie dobrodružstiev estónskej trpaslice a sama bude mať čo robiť, aby sa dožila adoptívnej rodiny z jednotky. ()

MightyHal 

všechny recenze uživatele

Tvůrci pochopili že je naprosto zbytečný zkoušet v sequelu (tady v prequelu) po hromadě letech navodit tu stejnou atmosféru, či zkusit dát copy paste a jen to přenést na to co se stalo před jedničkou. Místo toho aby se vykrádali, tak nám tu dali vtipnější, více "self-aware", ale i tak dost atmosférický prequel. Kamera, hudba, nasvícení a celkově režie je tu zmáknutá skvěle a i jak si to občas hravě hraje s některými tropami duchařským horor klišé apod. Fakt ten film vypadá skvěle a herecké výkony jsou taky fajn, hlavně Isabelle Fuhrman, ta herecky vyzrála a předvádí tu ještě lepší výkon než v jedničce. Co je ale na celém tomhle filmu to best, je zvrat uprostřed filmu, který mi sedl prostě neskutečně. Takže jo, fakt super, jsem rád že si uvědomili že když už herečka z jedničky zestárla, tak že nemá cenu se brát moc vážně a upustili uzdu, díky tomu tu má Esther i docela pár vtipných hlodů! ()

Galerie (14)

Zajímavosti (9)

  • Ke konci filmu má Esther Albright / Leena Klammer (Isabelle Fuhrman) při oblékání před zrcadlem zakrvácenou tvář, ale v dalším záběru ji má při odchodu z místnosti zcela čistou. (noelcoward73)
  • Aby se Isabelle Fuhrman co nejvíce podobala Esther z předchozího Sirotka (2009), pokusili se jí tvůrci „omladit“ kombinací make-upu, souborem triků a prací s hloubkovou kamerou. Navíc měl štáb k dispozici dvě malé dublérky. (Robbi)

Související novinky

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (více)

Reklama

Reklama