Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Učitel Majer (Tomáš Magnusek) je propuštěn z vězení na amnestii. K sobě do domu si ho bere jeho spolužák ze základní školy Ivan (Zdeněk Godla), jenž žije v romském ghettě. Majer nemá nikoho z rodiny. Nikdo mu nezbyl, a tak nabídku Ivana vítá. Ivan Majerovi sdělí, že se mu rozhodl pomoci především z důvodu, že potřebuje znovu otevřít školu, na které dříve Majer učil a chvíli ji vedl. Ivan žijící v ghettě zná problémy své komunity a ví, že zrušení jejich oblíbené školy jim neprospělo. Majer začíná oslovovat své bývalé kolegy a především žáky, aby mu pomohli. Řada jeho žáků má také svoje děti. S nimi zažívá řadu komických situací. Netuší ovšem, že ho stále sleduje Dostál (Jiří Krampol), nejstarší z mafiánské rodiny, který ví, že Majer byl propuštěn a rozhodne se pomstít svého syna i vnuka. (Tomáš Magnusek s.r.o.)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (145)

-bad-mad-wolf- odpad!

všechny recenze uživatele

Magnusek byl adekvátní v jediném filmu - ve Shokym & Morthym, protože tam hrál debila. Čtvrtí Bastardi mají ovšem potenciál zkultovnět po vzoru Wiseauova The Room. Oba filmy mají lecos společného: otřesnou technickou stránku, herce, jež by vyhodili i od ochotníků, těžkopádně předříkávané bláboly místo dialogů, řádku nepopsatelně bizarních scén (ať už provedením nebo naprostou nesmyslností) a v neposlední řadě ufňukané tvůrce. Na druhou stranu, u The Room jsem se díky afektovanosti a tvůrčí panovačnosti nasmál víc - Magnusek je ve své ukřivděnosti směšně melodramatický a při tlučení prázdné slámy tupě kouká do nostalgického blba. ()

borohub 

všechny recenze uživatele

Váhám jestli jsou horší Bastardi 2, nebo Bastardi 4. Mně totiž přijde, že Magnusek vzal všechno špatného z předchozích Bastardů a dal to do jednoho filmu -- voilà a máme tu Bastardy 4 reparát. Na Bastardech se mi líbily hlášky, které téměř až "zlidověly" (si pamatuji jak jsme je jako puberťáci docela četně používali). Bastardi 4 se snaží některé tyto hlášky "připomínat" (a hrát na nostalgickou strunu), jenže to nefunguje. Příběh je opět za hranou absurdnosti, logiku není třeba hledat - žádná tam není. Konec naprosto stupidní. Moc jsem nepochopil roli Petra Reifa, která hrál bachaře a zároveň i bodyguarda, nevím jestli to byl nějaký hlubší záměr, nebo nedostatek komparzu. 15% ()

Reklama

MartinTerran 

všechny recenze uživatele

Pokračování po 10 letech je temný a opět tragikomický. Vtípků je tu pár, ale spíš jde o dramatický snímek opět ukazující realitu v těchto lokalitách. Příběh působí v celku optimisticky, ale pak vás vrátí zpět do reality, tak jak to v životě chodí. Konec je naznačen, ale to nemusí nic znamenat a poznámka v titulcích, že Bastardi se možná vrátí značí, že všechno může být jinak - tak uvidíme jestli si na sebe film vydělá a možná uvidíme pětku. Hodnocení: 57/100. ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Tomáš Magnusek skládal reparát za svoje předchozí 2 urážky kinematografie. Zejména třetí díl byl ultimátní sračka. V rámci sračkovitosti se ovšem tomuto omylu nemůže vůbec rovnat. Ke zhlédnutí mě nalákala účast cigoše Godly. Byl zde příšerný, jako celý zbytek tohoto omylu. 2 x jsem se zasmál, poprvé narážce na Kájinkovo zelené tílko, podruhé Magnuskovu pyžamu připomínajícím úbor z Osvětimi. Jinak to nemělo nic. Děj je naprosto příšerný. Celý snímek se hroutí na katastrofálním scénáři a odpornými hereckými výkony všech zúčastněných. Tohle je těžký amatérismus v každém směru a každému herci, který se této šaškárny zúčastnil to rozhodně v kariéře uškodí. Tomáš Magnusek je pak vůbec ze všech nejhorší. Ten člověk tady nehraje. Jen kouká ustavičně do blba. Velká zoufalost tenhle pokus o film, či jak takový blábol vlastně nazvat. [5 %] ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Magnuska mám rád. Je to sympaťák a hlavně srdcař. A se stejným srdcem se věnuje i svým filmům, které povětšinou zaujímají formát „gilty pležr“, ale vždy mají něco do sebe. Pokračování Bastardů se celkem vydařilo. Filmařsky je úplně jinde, než předchůdci, kteří působili odbytě, až televizně. Zde má člověk pocit, že sleduje vyloženě film, který měl nějakou tu produkční hodnotu - od záběrů, po obecně kameru. Nechyběla zde typická ponurá atmosféra, povedené hlášky a s nimi spojené skutečně vtipné situace, nebo i pěkné ženy - na Gašpárovou se obzvlášť dobře koukalo, Mottlová zase zahrála dokonalou MILFku. Herecké a produkční hodnoty jsou zde zkrátka znát, film působí velice uhlazeně a profesionálně. Bohužel postrádá obsahovou stránku, která excelovala a nadále bude excelovat v jedničce - takový ten šok faktor, příběh z pohledu více charakterů. Pointa byla prostá, od začátku odhadnutelná a i když závěr opět zůstává nejednoznačný (a pomrkává na další pokračování), nenabídla nic překvapivého. Stejně tak jsem naivně čekal na slibovaného Van Dammea, který se - SPOILER - ve filmu bohužel neobjevil a roli zabijáka místo něj zastal jakýsi neznámý cápek, jemuž ani nebylo vidět do obličeje. Jen za něj bych býval možná tu hvězdu přidal. Nicméně mě překvapilo úsměvné cameo Kajumiho, nebo Vémoly. Zůstávám u příjemného nadprůměru a hranice 6-7/10. ()

Galerie (112)

Zajímavosti (20)

  • Vedení školy v České Skalici, kde se příběh Bastardů odehrává, si odněkud z internetu vytisklo sadu informačních štítků na dveře, které označovaly učebny a místnosti. Kabinet uklízečky měl fotografii Jaroslavy Obermaierové z filmu Bastardi (2010) a tato škola je tak jediná, ke které se štítek autenticky váže. Jaroslava Obermaierová se při natáčení s nápisem vyfotila. Tato fotografie je v galerii filmu. (ugugege)
  • Natáčelo se ve stejné škole, kde se odehrával příběh trilogie Bastardi. Škola se nachází v České Skalici a před natáčením prošla částečnou rekonstrukcí. (ugugege)
  • Natáčení probíhalo na sídlišti Chanov u Mostu, v místních panelových domech a komunitním centru. (ugugege)

Reklama

Reklama