Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Učitel Majer (Tomáš Magnusek) je propuštěn z vězení na amnestii. K sobě do domu si ho bere jeho spolužák ze základní školy Ivan (Zdeněk Godla), jenž žije v romském ghettě. Majer nemá nikoho z rodiny. Nikdo mu nezbyl, a tak nabídku Ivana vítá. Ivan Majerovi sdělí, že se mu rozhodl pomoci především z důvodu, že potřebuje znovu otevřít školu, na které dříve Majer učil a chvíli ji vedl. Ivan žijící v ghettě zná problémy své komunity a ví, že zrušení jejich oblíbené školy jim neprospělo. Majer začíná oslovovat své bývalé kolegy a především žáky, aby mu pomohli. Řada jeho žáků má také svoje děti. S nimi zažívá řadu komických situací. Netuší ovšem, že ho stále sleduje Dostál (Jiří Krampol), nejstarší z mafiánské rodiny, který ví, že Majer byl propuštěn a rozhodne se pomstít svého syna i vnuka. (Tomáš Magnusek s.r.o.)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (144)

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Bastardi 4: Reparát jsou paradoxně z celé série dost možná nejzajímavější, jako reparát samotný ovšem neobstojí. I tentokrát bude otázky vyvolávat především potencionální rasismus a filmařské schopnosti jejich tvůrce, i podle bouřlivých reakcí v sále se ovšem dá očekávat, že si čtvrtí Bastardi svou cílovku opět snadno najdou. Smyslnost návratu ovšem bude i nadále vyvolávat mnoho otázek.... ()

dopitak odpad!

všechny recenze uživatele

O Magnuskovi už jsem toho popsal hodně. Je schopný sehnat peníze na natáčení, tím ale schopnosti končí. Scénář, ve kterém propuštěný vězeň se zákazem přiblížit se k budově školy, která mimochodem má fungl novou fasádu, ale je roky upuštěná, nepatří asi zřizovateli a pan bývalý učitel ji rozchodí tak, že se skamarádí s cikánama a několika důchodci, a vymyslí plán jak se zase žáci vrátí do lavic tím, že utečou z jiných škol, není špatný, on je spíš neexistující. Takovou ultra sračku nemůže vymyslet ani v prváku na učňáku (na dlaždiče). Začátek celé série byl sice ryzí wtf, ale aspoň se člověk nuceně někdy zasmál. Dušení zřejmě leprou stiženého pana herce Jana Přeučila polštářem, nasazení dvou ultra "každej by jim dal co proto" kočiček (GGm NG), a angažování Vémoly a Krampola s výrazem "jsem pět minut po mrtvici, co po mně chcete", ubije i poslední procenta citu. A ten otevřený konec, to je trefa! ()

Reklama

klukluka 

všechny recenze uživatele

Filmy Tomáše Magnuska jsou jedním z mých guilty pleasures, filmová úchylka, kterou si dopřávám, protože mi přinášejí zvláštní druh potěšení, kterého se mi odjinud nedostává. Když třeba sbalí nějakou krásnou mici Tom Cruise, Mark Wahlberg, Chris Hemsworth…, tak si toho málem ani nevšimnete, jak je to všední, nepřekvapivý, fádní. Když se ale ve filmovým Chánově objeví holka s parametry Miss, navíc vytuněná (údajně nezdařenými- neřekl bych) plastikami, která 22 let čekala jen na to, až ji přefikne trojnásobnej vrah dětí s tváří a tělem Tomáše Magnuska, tak z toho se příkladně já dokážu doslova tetelit blahem. Zvlášť, když ve stejným okamžiku zaboduje Zdeněk Godla u Báry Mottlový… To pak kdesi v mém nitru odpálí doslova erupci radosti z toho, co dokáže jen film, co ta svině život nepřináší, protože pokud vím, tak reálná žena Zdeňka Godly se Báře Mottlové ani trochu nepodobá a Zdeněk Godla Mottlové Mužům roku ČR taky moc ne. Ale ve filmech Tomáše Magnuska to působí tak přirozeně, že ani na vteřinu nezapochybujete o tom, jestli je něco takovýho myslitelný. Tak dobře je to ztvárněný. Navíc si to v té chvíli svou režijní genialitou pojistil tak, že od té zdánlivé absurdity odvádí vaše myšlenky situací, kdy se lamači těch nejvoňavějších ženských klínů střídají se svými skalpy na miniaturním panelákovém WC a vy tedy v tu chvíli spíš řešíte, jakej tam asi musí mít vzduch… Vskutku rafinované. Vyzdvihl bych taky scénu ze dvora kriminálu. Nejkrutopřísnějšího mukla představuje člověk s hlasem, kterým 40 let promlouvá jeden ze dvou nejznámějších plyšáků v této zemi. Poprvé po X letech se osmělí a zničeného spoluvězně Majera se konečně zeptá, jaké bylo jeho civilní zaměstnání. Majer ještě stihne odvětit, že učitel, zhruba do deseti vteřin ale vyleze z různých děr na buzerplacu asi 6 hlav, aby každá z nich vesele zahalekala: “Dobrý den, pane učiteli!” Geniální- opět! Miluju tuhle scénu. Zase- v Simpsonových byste si jí ani nevšimli, ale Tomáš Magnusek pochopil, že když převedete džouky s potenciálem z animáků do hrané tvorby, tak to teprve dostane ten správnej říz. Reparát- jak už nàzev napovídá- chci určitě vidět ještě jednou. A vám, kteří čtete tuto recenzi, bych to doporučil taky. Každej si v tom najdeme svoje. Od toho je to ta nejlidovější lidovka, se kterou se můžete v tuzemské filmové tvorbě setkat. ()

Alden_Larson 

všechny recenze uživatele

Z celé série filmů se mi tento líbil nejvíc. I přesto je to ale hodně špatný film. Oproti originální trilogii se několik aspektů zlepšilo, ale v ostatních dělá Magnusek pořád ty samé chyby. Děj byl z velké části nezajímavý a několik jeho částí mi vůbec nedávalo smysl. V celém filmu je taky několik momentů, které se tváří, že jsou vážné, ale ve skutečnosti mi přišly spíše směšné. Postavy jsou pořád stejně jednostranné jako před deseti lety, spousta postav z originální trilogie se v tomto filmu vrátí, což fanoušci určitě ocení, i mně se to docela líbilo, ale štvalo mně, jak hrozně vnucené tam ty postavy byly. Herecké výkony byly většinou slabé, Magnusek se snažil, ale taky mu to spíš nešlo, nejlepší ze všech byl Zdeněk Godla, on je podle mě velmi talentovaný člověk, který si zaslouží mnohem lepší role. Prezentace byla mnohem lepší, což se dalo očekávat, nemluvím ale jen o kvalitě obrazu, film je po všech stránkách mnohem lépe natočený než celá původní trilogie. Hudba taky nebyla špatná, i když je jí ve filmu hrozně moc. 3/10 ()

tsatsiki 

všechny recenze uživatele

Za mě to je nejlepší díl celé série.Po kamerové a technické stránce to bylo velice dobré. Z celé série konečně díl, kde technicky vše fungovalo. Celý film byl ale zvláštní. Bylo to příjemné vzpomínání, bylo to i vtipné a uteklo to rychle, ale celý film se hrdinové snaží otevřít školu a jestli ji otevřeli to jsme se nedozvěděli. Jen, že byla nějaká párty bez Magnuska a Godly. Celý film Godla Magnuskovi pomáhá, ale nakonec ho zradí, čemuž celých 80 minut nic nenasvědčuje. A ten konec byl úplně zabítý. Nevíme, jestli ho zabili nebo ne. A vlastně ani nevím, jestli měl Magnusek to zařízení pro domácí vězení,  co mívají vězni nebo ne. Ale jinak že všech 4 dílů mě to bavilo nejvíc, herecky to bylo dobře zahrané, jen Godla neskutečně huhlá, tak mu mnohokrát nebylo rozumět, a film si zaslouží ode mě 3*a 50%. TŘEBA BUDE 5 DÍL, V KTERÉM TVŮRCI VŠE VYJASNÍ.Ale je fakt, že minulé díly byly akčnější, tady se v podstatě krom poslední scény, v které se nic nestane a jedné scény, kde klukovi přejíždí nožem pp zádech, tak se celý film jen povídá a akce žádná.Tak snad to příště bude lepší. ()

Galerie (112)

Zajímavosti (20)

  • Ota Jirák neměl dobrý pocit z natáčení ve věznici v Plzni na Borech. Když mu navíc kostymérky přidělily vězeňský mundúr a mříž se zaklapla, nebylo mu právě dobře. Byl to pro něj nejhorší natáčecí den. (TomasSlach)
  • Natáčení probíhalo na sídlišti Chanov u Mostu, v místních panelových domech a komunitním centru. (ugugege)
  • Film v ČR odmítla nasadit řada jednosálových kin včetně jedné z největších sítí multikin. Po distribuci filmu byly předmětem mediální diskuze o pozici kin jako možném subjektu cenzury před divákem. (ugugege)

Reklama

Reklama