Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Učitel Majer (Tomáš Magnusek) je propuštěn z vězení na amnestii. K sobě do domu si ho bere jeho spolužák ze základní školy Ivan (Zdeněk Godla), jenž žije v romském ghettě. Majer nemá nikoho z rodiny. Nikdo mu nezbyl, a tak nabídku Ivana vítá. Ivan Majerovi sdělí, že se mu rozhodl pomoci především z důvodu, že potřebuje znovu otevřít školu, na které dříve Majer učil a chvíli ji vedl. Ivan žijící v ghettě zná problémy své komunity a ví, že zrušení jejich oblíbené školy jim neprospělo. Majer začíná oslovovat své bývalé kolegy a především žáky, aby mu pomohli. Řada jeho žáků má také svoje děti. S nimi zažívá řadu komických situací. Netuší ovšem, že ho stále sleduje Dostál (Jiří Krampol), nejstarší z mafiánské rodiny, který ví, že Majer byl propuštěn a rozhodne se pomstít svého syna i vnuka. (Tomáš Magnusek s.r.o.)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (144)

NiWi odpad!

všechny recenze uživatele

Původní trilogie je sice extrémně amatérská, nelogická, většinově i trapná, ale alespoň první díl má něco malinko do sebe. Tohle pokračování je už jen vrchol tragédie, která nemá jediné opodstatnění. Místy se to snaží hrát na jakousi nostalgii, která ale vůbec nefunguje protože ani první Bastardi nejsou žádná kultovka, kterou by bylo záhodno si připomínat. Je to celý absolutně ponurý, šedivý, trapný, herecky mdlý až strašný, a Magnusek ukazuje téměř nulovou sebereflexi. Těžko říct, proč do tohohle někdo dal prachy, ale rozhodně si jich neváží. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Neviděl jsem předchozí trilogii, minimálně ne celou a už je to dlouho. Možná i proto jsem se ztrácel v mnoha dějových dírách, kdo ví. Ovšem facepalmoval jsem bohužel často; věděl jsem však do čeho jdu a nikterak zhlédnutí nelituji, ale dobré to zkrátka není. Hrozně by mě zajímalo, co by ve filmu dělal Van Damme, zřejmě neodhalený hitman s kapucou? To mě mrzí, že to nevyšlo. Stále na Netflixu. ()

Reklama

blackkocour 

všechny recenze uživatele

Chebovská mafie, aka Maghnuskovi Nebezpečné myšlenky po česku se mi v něčem líbila jednička, která se nebála otevřít ten pasivní rasismus, a dostal přitakání od všech nacistů a skindheadů z Mostu, nemůžeme pana mistra režiséra nazvat rasistou, ba on sám vlastní jednu cikánku doma ve sklepě, teda regulérní choť, takže on sám je z jedné osmdesátiny rom. Ať zářím úkazem, kde na to Tomáš loví finance, kdo mu to vůbec celý cáluje, a kolikrát musel vykouřit péro oktagon gorile Vémolovi, co už začíná solidně šilhat po tom lechtání se v kleci. Tomáš Waseau, Tomáš Six a Tomáš Magnusek, tři jezdci apokalypsy. Tohle uráží každou filmovou akademii, každého kdo trochu aspoň té vášně dává do tohoto řemesla, tohle je tak prázdný, bez děje, scénář mu asi opravdu psala tlupa opic z Chánova, tohle by na západě neprošlo, Bastardi by se jevili jako silný nekorektní bizár. Už jen čekám na den, kdy hnědý kulturně obohacující spoluobčané vtrhnou do ulic, a špatným pravopisem napíšou na transparenty ČIPSI LIVEZ METR, proto aby se zbytečně tolik nevyplýtvala černá barva, radši budeme obsazovat i profesionální cikáno-čechy. Čest hereckým gardám jako jsou Pan Přeučil, Krampola, Ota Jiráka a paní Obermaierové, ty si už jen ve volném čase odskočí na hajzl, a zahrají ve filmech pana Magnuska. Zbytečný pokračování, kde se stejně nikde neposunem, tak snad ten český Detroit uchytí i u Český Televize. Separát tahle černá mula. Bílá úřednice hopsá na cikánovi, to jsem si rovnou měl pustit dogfart.com. ()

-bad-mad-wolf- odpad!

všechny recenze uživatele

Magnusek byl adekvátní v jediném filmu - ve Shokym & Morthym, protože tam hrál debila. Čtvrtí Bastardi mají ovšem potenciál zkultovnět po vzoru Wiseauova The Room. Oba filmy mají lecos společného: otřesnou technickou stránku, herce, jež by vyhodili i od ochotníků, těžkopádně předříkávané bláboly místo dialogů, řádku nepopsatelně bizarních scén (ať už provedením nebo naprostou nesmyslností) a v neposlední řadě ufňukané tvůrce. Na druhou stranu, u The Room jsem se díky afektovanosti a tvůrčí panovačnosti nasmál víc - Magnusek je ve své ukřivděnosti směšně melodramatický a při tlučení prázdné slámy tupě kouká do nostalgického blba. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Řečeno slovy klasika : A komu tím jako prospějete? No byl jsem na pokračování trilogie kde hlavně na trojku nedám dopustit (zastřelte mě), zvědavej a skeptickej zároveň, protože trojka to vesměs celý uzavřela sice nejhůř jak mohla, ale uzavřela a tohle působí dojmem nastavovaný kaše. Je třeba si samozřejmě odmyslet, že už ta premisa s amnestií je totální hovadina děj se pak potlouká odnikud nikam a vzhledem k vývoji ten finální zvrat nedává vůbec smysl. Nemluvě o tom, že Magnusek se hrát nenaučil a patrně ani nenaučí. Na trojku to zvedá gerontofilní pomsta v domově důchodců  a profesionální zabiják s astmatem. To ani člověk jako Magnusek nemůže myslet vážně. Takže pro tentokrát ještě průměr, ale příště už tak shovívavý nebudu.50% ()

Galerie (112)

Zajímavosti (20)

  • Tomáš Magnusek se na plakátě k filmu objevuje v zeleném nátělníku. Jde o odkaz na omilostněného vraha Jiřího Kajínka, který se objevil ve stejném trikotu v den propuštění. (DanteZ)
  • Film v ČR odmítla nasadit řada jednosálových kin včetně jedné z největších sítí multikin. Po distribuci filmu byly předmětem mediální diskuze o pozici kin jako možném subjektu cenzury před divákem. (ugugege)
  • Na české verzi Netflixu byl první tři dny po uvedení tento film tím nejsledovanějším. (ugugege)

Reklama

Reklama