Reklama

Reklama

VOD (1)

Tři marseilleští policajti už mají po krk chytání malých rybek a hodlají rozprášit rozsáhlou drogovou síť. Klíčová informátorka si ale za svoje služby řekne trochu moc. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (127)

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Jooo, Marsejl, tam sem taky nebyl. Tenhle film by mohl největší českej vlastenec Okamůra propagovat před vobama. Esi nechcete, aby to tady vypadalo takle, tak mě zvolte :o). Jako drsný, to co si tam ti kluci vopálení jsou schopný vybudovat. Takový gheto, do kterýho se i 40 ozbrojenejch policajtů bojí chodit, neskutečný. Příběhově celkem v klidu, pár věcí hodně vtipnejch, jako když policajti vabírali hašiš od koncáků :o). Konec po tý přestřelce už byl krapet unuděnej, ale celkově slušný Francouzský kousek. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nedávno jsem s americkou produkcí letmo nakoukl do odpudivých arabsko-negerských čtvrtí Marseille s jejich odpudivými obyvateli (Stilwater), aniž bych tušil, že jsem tam už o rok dřív mohl nakouknout mnohem důkladněji a s mnohem povolanější produkcí domácí, tedy francouzskou. A světe div se, tenhle hustoatmosférický, syrový, rasově těžce nekorektní, testosteronem a adrenalinem napumpovaný kriminální akčňák, který má potenciál vyrobit z leckterého sluníčkáře a voliče Pirátů oddaného člena Ku-Klux-Klanu, se prezentuje pod hlavičkou Netflixu, toho Netflixu, který... no jistě sami všichni dobře víme. Je to hodně neradostná podívaná. I kdyby městská "multikulturní" realita v Západní, Severní, ale i Jižní Evropě byla jen z poloviny tak bezútěšná, jak je zobrazena v tomhle filmu, mám obavy, že tamní společenské struktury jsou během dvou tří generací nenávratně v hajzlu. A vládnoucím "elitám" je to zjevně buřt, nebo je to dokonce jejich záměr. ()

Reklama

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Už mě ta policejní francouzská akční dramata pomalu přestávají bavit, protože i když jsou to do jednoho kvalitní filmy, jsou všechny jeden jako druhý. Bac Nord ovšem pěkně ukazuje, jak si to Francouzi ve své zemi krásně zařídili. A jeden detail - všichni policajti jsou bílí a naprostá většina gangsterů ne. Náhoda? 70% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„JSME K NIČEMU…“ ///    Policejní jednotka vs. přistěhovalci. Ne nelegální…. prostě ti domorodí Arabáči, co maj v Marseille svoje čtvrti atd… Takže drama z francouzský reality. Kurva, kam jste (jsme) se to dopracovali? Jestli se nestane zázrak, tak… tohle totiž už nedá nikdo (normální cestou) dohromady! Ale není to jen vo tomhle - voni z toho udělali ještě větší lidskej humus, než je „návštěva“ vyhlášený Marseillský čtvrti. Líbí se, že se nikdo s ničím nezdržuje ani nesere,  jednoduše vyprávěj o všem, jak to tenkrát bylo. I když asi teda tak nějak přibližně... Poctivý, francouzský, policejní drama.   ///  NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jedu kusy podle skutečnosti. 2.) Chystám se navštívit tetičku v Marseille.  /// Thx za titule „Michal Pokorny“.     /// PŘÍBĚH  *****  HUMOR  ne  AKCE  *  NAPĚTÍ  * ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Prvá hodina je naozaj skvelo atmosfericky natočená podívaná, kde je zobrazené ghetto v plnej svojej "kráse". Zoznámime sa s hlavnou trojkou, ktorej neskôr budete fandiť a na konci prvej hodiny je highlight filmu a to policajný záťah. Ten je natočený dychberúce a o hlavných hrdinov máte celkom aj strach. Zvyšok filmu je potom skôr dráma, kde máte chuť niekomu dať päsťou a len krútite hlavou, že niečo takéto sa môže stať. Osobne som za happyend rád, aj keď bez neho by asi ten film vyznel o čosi lepšie. U mňa silné 4*. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (7)

  • Pôvodne sa malo reálne natáčať na notoricky známom sídlisku la Castellane, od nápadu sa však, logicky, upustilo. (Real Tom Hardy)
  • Skladbou, která tak nadchla mladistvého delikventa v policejním autě, je song „La Bandite“ od rappera s uměleckým jménem JuL. (ČSFD)
  • Film je inspirován skandálem, který se odehrál v roce 2012 v rámci protizločinecké brigády (BAC) v Marseille: osmnáct jejích členů bylo posláno do nápravných zařízení za obchodování s drogami a vydírání. (bianci)

Reklama

Reklama