Reklama

Reklama

VOD (1)

Tři marseilleští policajti už mají po krk chytání malých rybek a hodlají rozprášit rozsáhlou drogovou síť. Klíčová informátorka si ale za svoje služby řekne trochu moc. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (127)

Flego 

všechny recenze uživatele

Súčasná francúzska drsná škola v priamom prenose. Šialenosť policajných zákrokov spočíva predovšetkým v rezignácii štátnych orgánov, ktoré dovolili vytváranie nepriedušných get, ktoré zomelú každého vnútri a budia oprávnené pohoršenie okolia. Sledujeme márny boj troch policajtov, ktorí sa snažia aspoň okresať ak nie zlikvidovať drogové brlohy. Za každý dobrý čin však príde odplata. neviem posúdiť do akej miery je film natočený podľa skutočnej udalosti, ale som presvedčený, že mnohé aktivity polície dopadnú podobne. Snímok je natočený s dôrazom na rýchlosť, dynamiku a atraktivitu, takže sa nudiť nikto nemôže. ()

Deleatur 

všechny recenze uživatele

Poměrně působivé, ale jinak tuctové krimi drama o dobrých zlých policajtech a otrlých kriminálnících. Tvůrci svým hrdinům navíc okatě fandili a ušetřili si práci tím, že divák měl hned informace, které neměl jejich vyšetřovatel kvůli pozdějším obviněním z korupce a zapojení do organizovaného zločinu. Exarchopoulosová to celé prosvětlila. // 73% // P. S.: I kdyby byla v hlavních rolích čtveřice "poturčenců horších Turka" (Civilův otec se aspoň narodil na Francouzi kolonizovaném Tahiti), film byl odrazem pomýlenosti multikulturalismu asi tak, jako byly věrným a úplným zrcadlem prohnilosti kapitalistického Západu o generace starší kriminálky stejné provenience a s bělejšími padouchy, které hojně dovážel minulý režim. A třebaže jsou hlavním problémem drogy, je vizionářství Pirátů aspoň v tom, že se snahou o (vedle alkoholu a tabáku) další dekriminalizaci jejich výroby a držení snaží nabídnout nové řešení dosud i u nás neúspěšného boje bezpečnostních složek s organizovanými gangy. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

začíná se mi pomalu ale jistě stýskat po klasických francouzských kriminálkách s Belmondem,Venturou,Delonem atd.Ty nové jsou sice akční a řádně drsné,ale pomalu začínají být všechny na jedno brdo.Drsní,často zkorumpovaní poldové vs. svoloč nejtěžšího kalibru na kterou by platilo snad jen vybombardování celé čtvrti.Ony vůbec všechny tyhle filmy z jihu Francie ukazují tuhle kdysi "romantickou" zemi jako místo,kde by dobrovolně nechtěl žít vůbec nikdo.Bac Nord neurazí,ale je řada lepších...60% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„JSME K NIČEMU…“ ///    Policejní jednotka vs. přistěhovalci. Ne nelegální…. prostě ti domorodí Arabáči, co maj v Marseille svoje čtvrti atd… Takže drama z francouzský reality. Kurva, kam jste (jsme) se to dopracovali? Jestli se nestane zázrak, tak… tohle totiž už nedá nikdo (normální cestou) dohromady! Ale není to jen vo tomhle - voni z toho udělali ještě větší lidskej humus, než je „návštěva“ vyhlášený Marseillský čtvrti. Líbí se, že se nikdo s ničím nezdržuje ani nesere,  jednoduše vyprávěj o všem, jak to tenkrát bylo. I když asi teda tak nějak přibližně... Poctivý, francouzský, policejní drama.   ///  NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jedu kusy podle skutečnosti. 2.) Chystám se navštívit tetičku v Marseille.  /// Thx za titule „Michal Pokorny“.     /// PŘÍBĚH  *****  HUMOR  ne  AKCE  *  NAPĚTÍ  * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Šikovný Cédric Jimenez po La French servíruje další pravdivý příběh tentokrát z rizikového sektoru v Marseille, které je ovládané drogovými gangy a vysokou kriminalitou. Film je docela podobný Bídníkům nebo Dánské Shortě a já pro podobné filmy mám slabost, takže jsem se skvěle bavil. Není to tak úderné a syrové, ale depresivní atmosféra, zběsilé tempo a výborní herci ( Gilles Lellouche a François Civil jsou už osvědčení Francouzi) z toho dělají nadprůměrnou podívanou, která se v závěru promění z Akčního/Krimi v Drama, ale díky zajímavého rozuzlení určitě zaujme. Je fajn, že Netflix po delší době opět koupil povedenou Francii. Příběh 4/5, Akce 3/5, Humor 0/5, Násilí 2/5, Zábavnost 4/5 Hudba 3/5, Vizuál 3/5, Atmosféra 4/5, Napětí 3/5, Emoce 3/5, Herci 4/5. 7/10. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (7)

  • Skladbou, která tak nadchla mladistvého delikventa v policejním autě, je song „La Bandite“ od rappera s uměleckým jménem JuL. (ČSFD)
  • Na záběrech, které představují ghetto, v němž se odehrává klíčová akce, je vidět sídliště Aigues Douces v přímořské obci Port-de-Bouc, asi 50 kilometrů západně od Marseille. Skutečným ghettem však není. (ČSFD)
  • Natáčení začalo 5. srpna 2019 a trvalo 10 týdnů. Natáčelo se v Marseille a okolí. (bianci)

Reklama

Reklama