Reklama

Reklama

VOD (1)

Tři marseilleští policajti už mají po krk chytání malých rybek a hodlají rozprášit rozsáhlou drogovou síť. Klíčová informátorka si ale za svoje služby řekne trochu moc. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (127)

mira007 

všechny recenze uživatele

Další ze syrových francouzských krimi z prostředí marseillských čtvrtí no-go zón dle skutečného případu policejní jednotky, která byla obviněna z vydírání a ochodu s drogami. Do polovinu filmu to je náhled za jakých podmínek a jak fungují policajti v těch nejnebezpečnějších čtvrtí Francie, kde mají nulovou autoritu a připomíná to Bídníky (2019), kteří jsou v tomto o trošku přesvědčivější, pak je akce zásahu uprostřed té čtvrtě a impozantně to připomíná náháněcí zombie filmy a druhá polovina je lapení prohnilých policajtů a to je nuda až do překvapivého konce. ()

Pawlisman 

všechny recenze uživatele

Ale jo, vlastně tomu nemám co vytktnout. JIž trošku klasická francouzká krimi, kde jsou hrdinové trošku i špatní, ponuří a policie není bílá, ani černobílá. Ale prostě to zas fungovalo navíc s twistem do druhé vězeňské části. Ok,s odřenýma ušima, ale za 5 hvězd ok, sic to nebylo nic s otevřenou pusou a mrazivým zážitkem, ale prostě dobré a dobré. ()

Reklama

klukluka 

všechny recenze uživatele

Začátek rozpačitej, ale pak to nabralo úžasnej švuňk a to strhující tempo už nepolevilo. Ta neexistující pátá hvězda není za ten pozvolnej rozjezd, ale za chybějící informaci o možném motivu šikany těch tří hvězdných policajtů. Závist? Nebo si jejich likvidaci objednal někdo, komu šlápli na kuří oko? Například policajti, kteří byli dobře živi z té zadržené skupiny dealerů? Nebo za tím bylo něco úplně iiného? ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Nooo, toto je jedna z mála ukázek výjimečného filmu z dílny Netflix. A to nechci ukazovat na brutalitu imigrantů, potažmo stálých obyvatel Marseille, nevážících si francouzského občanství a neustále si stěžujících na svůj životní status. Tento film ukazuje jak je práce polišů nevděčná a jak se to ve finále může všechno obrátit proti nim, když tedy budou poslouchat své nadřízené. Samozřejmě, že skutečnost je asi vždy trochu jinde, ale na každém šprochu je pravdy trochu, že?...Takže dělejte svou práci celou svou duší, poslouchejte svého šéfa a nakonec.... skončíte v lepším případě...v prdeli!!! Tak jako všude...Za mě 90% ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Prvá hodina je naozaj skvelo atmosfericky natočená podívaná, kde je zobrazené ghetto v plnej svojej "kráse". Zoznámime sa s hlavnou trojkou, ktorej neskôr budete fandiť a na konci prvej hodiny je highlight filmu a to policajný záťah. Ten je natočený dychberúce a o hlavných hrdinov máte celkom aj strach. Zvyšok filmu je potom skôr dráma, kde máte chuť niekomu dať päsťou a len krútite hlavou, že niečo takéto sa môže stať. Osobne som za happyend rád, aj keď bez neho by asi ten film vyznel o čosi lepšie. U mňa silné 4*. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (7)

  • Počas policajnej razie v dome jedného z hl. hrdinov môžeme počuť policajta kričať na iného policajta menom Emilien. Pravdepodobne sa jedná o odkaz na slávnu francúzsku sériu Taxi, v ktorej Frédéric Diefenthal stvárnil Emiliena, policajta z Marseille. (Real Tom Hardy)
  • Film je inspirován skandálem, který se odehrál v roce 2012 v rámci protizločinecké brigády (BAC) v Marseille: osmnáct jejích členů bylo posláno do nápravných zařízení za obchodování s drogami a vydírání. (bianci)
  • Natáčení začalo 5. srpna 2019 a trvalo 10 týdnů. Natáčelo se v Marseille a okolí. (bianci)

Reklama

Reklama