Reklama

Reklama

VOD (1)

Tři marseilleští policajti už mají po krk chytání malých rybek a hodlají rozprášit rozsáhlou drogovou síť. Klíčová informátorka si ale za svoje služby řekne trochu moc. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (127)

NinonL 

všechny recenze uživatele

Také velmi oceňuji odvahu tvůrců odložit jediný respektovaný multikulti nános a vydat se na cestu pravdy. Příběh tří policajtů, kteří se rozhodnou rozprášit místní drogovou scénu a dostanou se všichni do velmi velkých nesnází. Jednota a dav maskovaný Arabáků a další africké náplavy ve mně vzbuzoval daleko větší hrůzu než všechny filmové triky. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

V době, kdy jsem začal mít pocit, že francouzská kinematografie jde ke dnu, se na Netflixu objevila kriminálka Severní Marseilles. A ano Francie, stále na to máš. Drsná kriminálka mě hned uvede do solidní, živelné a syrové akce, představí partičku, která by za sebe dala ruku do ohně a vy víte, že Váš rodící se vztah s těmi všemi super týpky bude za chvíli mít zádrhel. Zádrhel, kterej Vás serve z duše. Francouzi tu otevřeně otevírají témata no-go zón v Marseilles, dělají to hodně dobře s hodně civilní akcí, kterou jsem u nich pár let nezažil. Jsou tu hodně kritičtí, ale stejně si nakonec k večeři rádi dají tabouleh. Ta jejich kultura už je tak protkaná celým světem, že i Babylon by byl na toto krátký. Jaký je ale v té multi kulti bublině život, to netřeba zdůrazňovat. Stačí se podívat na tento film. Po shlédnutí jsem byl jak rozervaná duše. ()

Reklama

Flego 

všechny recenze uživatele

Súčasná francúzska drsná škola v priamom prenose. Šialenosť policajných zákrokov spočíva predovšetkým v rezignácii štátnych orgánov, ktoré dovolili vytváranie nepriedušných get, ktoré zomelú každého vnútri a budia oprávnené pohoršenie okolia. Sledujeme márny boj troch policajtov, ktorí sa snažia aspoň okresať ak nie zlikvidovať drogové brlohy. Za každý dobrý čin však príde odplata. neviem posúdiť do akej miery je film natočený podľa skutočnej udalosti, ale som presvedčený, že mnohé aktivity polície dopadnú podobne. Snímok je natočený s dôrazom na rýchlosť, dynamiku a atraktivitu, takže sa nudiť nikto nemôže. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Bac Nord je příběh podle skutečné události o policejní jednotce, která spolu s vedením začíná nelegální akci a zátah ve francouzském ghettu, jenže když se nelegalita akce dostane na světlo, začíná zadržování všech aktérů. Hlavní trojice jsou správní badass zkorumpovaní poldové, kteří zákon rozhodně moc nectí, a tímpádem je celkem radost sledovat dění okolo nich. První půlka je výborná, zhruba v půli přijde zátah do ghetta a celá dvacetiminutová akce, kdy zůstane jeden člen jednotky uvěžněný v paneláku sám proti všem je sakra intenzivní highlight filmu a celou dobu jsem snad ani nedýchal. Naopak druhá půlka je spíše dohra případu a uzavření celého příběhu spolu s vybarvením osudů hlavních postav a ačkoliv chápu, že je to "based on true story" a je třeba film zakončit, byl bych daleko radši, kdybychom na závěr dostali další, tentokrát už finální akci. Francie každopádně opět ukazuje, že tyhle ghetto filmy ji jdou a že vybudovat napětí, atmosféru a zobrazit pěkně drsně a nekompromisně prostředí okrsku pro ni není vůbec problém. Na místě je asi srovnání s nedávnými Les Miserables, kteří byli o třídu lepší, akce bylo více a v napětí nepolevili ani na chvíli, a právě proto si Bac Nord zaslouží "jen" lepší trojku, každopádně podívaná to byla luxusní a ikdyž oproti Miserables v některých ohledech mírně zaostává, pořád jim celkem šlape na paty. Pro fanoušky žánru povinnost, pro ostatní solidní doporučení, u kterého by měli být určitě spokojeni. ()

Deleatur 

všechny recenze uživatele

Poměrně působivé, ale jinak tuctové krimi drama o dobrých zlých policajtech a otrlých kriminálnících. Tvůrci svým hrdinům navíc okatě fandili a ušetřili si práci tím, že divák měl hned informace, které neměl jejich vyšetřovatel kvůli pozdějším obviněním z korupce a zapojení do organizovaného zločinu. Exarchopoulosová to celé prosvětlila. // 73% // P. S.: I kdyby byla v hlavních rolích čtveřice "poturčenců horších Turka" (Civilův otec se aspoň narodil na Francouzi kolonizovaném Tahiti), film byl odrazem pomýlenosti multikulturalismu asi tak, jako byly věrným a úplným zrcadlem prohnilosti kapitalistického Západu o generace starší kriminálky stejné provenience a s bělejšími padouchy, které hojně dovážel minulý režim. A třebaže jsou hlavním problémem drogy, je vizionářství Pirátů aspoň v tom, že se snahou o (vedle alkoholu a tabáku) další dekriminalizaci jejich výroby a držení snaží nabídnout nové řešení dosud i u nás neúspěšného boje bezpečnostních složek s organizovanými gangy. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (7)

  • Na záběrech, které představují ghetto, v němž se odehrává klíčová akce, je vidět sídliště Aigues Douces v přímořské obci Port-de-Bouc, asi 50 kilometrů západně od Marseille. Skutečným ghettem však není. (ČSFD)
  • Skladbou, která tak nadchla mladistvého delikventa v policejním autě, je song „La Bandite“ od rappera s uměleckým jménem JuL. (ČSFD)
  • Film je inspirován skandálem, který se odehrál v roce 2012 v rámci protizločinecké brigády (BAC) v Marseille: osmnáct jejích členů bylo posláno do nápravných zařízení za obchodování s drogami a vydírání. (bianci)

Reklama

Reklama