Reklama

Reklama

VOD (1)

Tři marseilleští policajti už mají po krk chytání malých rybek a hodlají rozprášit rozsáhlou drogovou síť. Klíčová informátorka si ale za svoje služby řekne trochu moc. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (127)

Vančura 

všechny recenze uživatele

V bídné nabídce Netflixu po čase něco koukatelného. Není to zas až taková pecka a v některých jednotlivostech mě to otravovalo, ale má to fajn obsazení (Gilles Lellouche je veký sympaťák a na Adèle Exarchopoulos se jako vždy kouká více než dobře, byť se tam mihne jen v pár scénách) a kvalitní námět ze současnosti, který je zpracovaný velmi slušně. Finální rozuzlení je potom hodně silné. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„JSME K NIČEMU…“ ///    Policejní jednotka vs. přistěhovalci. Ne nelegální…. prostě ti domorodí Arabáči, co maj v Marseille svoje čtvrti atd… Takže drama z francouzský reality. Kurva, kam jste (jsme) se to dopracovali? Jestli se nestane zázrak, tak… tohle totiž už nedá nikdo (normální cestou) dohromady! Ale není to jen vo tomhle - voni z toho udělali ještě větší lidskej humus, než je „návštěva“ vyhlášený Marseillský čtvrti. Líbí se, že se nikdo s ničím nezdržuje ani nesere,  jednoduše vyprávěj o všem, jak to tenkrát bylo. I když asi teda tak nějak přibližně... Poctivý, francouzský, policejní drama.   ///  NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jedu kusy podle skutečnosti. 2.) Chystám se navštívit tetičku v Marseille.  /// Thx za titule „Michal Pokorny“.     /// PŘÍBĚH  *****  HUMOR  ne  AKCE  *  NAPĚTÍ  * ()

Reklama

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Jooo, Marsejl, tam sem taky nebyl. Tenhle film by mohl největší českej vlastenec Okamůra propagovat před vobama. Esi nechcete, aby to tady vypadalo takle, tak mě zvolte :o). Jako drsný, to co si tam ti kluci vopálení jsou schopný vybudovat. Takový gheto, do kterýho se i 40 ozbrojenejch policajtů bojí chodit, neskutečný. Příběhově celkem v klidu, pár věcí hodně vtipnejch, jako když policajti vabírali hašiš od koncáků :o). Konec po tý přestřelce už byl krapet unuděnej, ale celkově slušný Francouzský kousek. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Záverečná skladba The Animals: The House of the Rising Sun bola tým najlepším, čo film ponúkol. Novodobá gangsterka v multikulturálnom Marseilles nepriniesla nič nové ani strhujúcu podívanú. Pre mňa ide o síce drsnú, ale bežnú kriminálnu drámu na francúzsky spôsob. A nepriniesla ani nič prekvapivé, možno len fanatický slniečkár sa bude diviť, že to nejako v tých zmiešaných zónach nefunguje a kriminalita je tam najvyššia v celej krajine. Ale slniečkár to bude aj tak považovať za hoax, perspektívy mu totiž blokuje kelímok so sojovým latéčkom v jednej ruke a kartón s fotkou Grety Thunberg na proteste proti ťažbe nerastných surovín v druhej ruke. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Bac Nord je příběh podle skutečné události o policejní jednotce, která spolu s vedením začíná nelegální akci a zátah ve francouzském ghettu, jenže když se nelegalita akce dostane na světlo, začíná zadržování všech aktérů. Hlavní trojice jsou správní badass zkorumpovaní poldové, kteří zákon rozhodně moc nectí, a tímpádem je celkem radost sledovat dění okolo nich. První půlka je výborná, zhruba v půli přijde zátah do ghetta a celá dvacetiminutová akce, kdy zůstane jeden člen jednotky uvěžněný v paneláku sám proti všem je sakra intenzivní highlight filmu a celou dobu jsem snad ani nedýchal. Naopak druhá půlka je spíše dohra případu a uzavření celého příběhu spolu s vybarvením osudů hlavních postav a ačkoliv chápu, že je to "based on true story" a je třeba film zakončit, byl bych daleko radši, kdybychom na závěr dostali další, tentokrát už finální akci. Francie každopádně opět ukazuje, že tyhle ghetto filmy ji jdou a že vybudovat napětí, atmosféru a zobrazit pěkně drsně a nekompromisně prostředí okrsku pro ni není vůbec problém. Na místě je asi srovnání s nedávnými Les Miserables, kteří byli o třídu lepší, akce bylo více a v napětí nepolevili ani na chvíli, a právě proto si Bac Nord zaslouží "jen" lepší trojku, každopádně podívaná to byla luxusní a ikdyž oproti Miserables v některých ohledech mírně zaostává, pořád jim celkem šlape na paty. Pro fanoušky žánru povinnost, pro ostatní solidní doporučení, u kterého by měli být určitě spokojeni. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (7)

  • Počas policajnej razie v dome jedného z hl. hrdinov môžeme počuť policajta kričať na iného policajta menom Emilien. Pravdepodobne sa jedná o odkaz na slávnu francúzsku sériu Taxi, v ktorej Frédéric Diefenthal stvárnil Emiliena, policajta z Marseille. (Real Tom Hardy)
  • Na záběrech, které představují ghetto, v němž se odehrává klíčová akce, je vidět sídliště Aigues Douces v přímořské obci Port-de-Bouc, asi 50 kilometrů západně od Marseille. Skutečným ghettem však není. (ČSFD)
  • Skladbou, která tak nadchla mladistvého delikventa v policejním autě, je song „La Bandite“ od rappera s uměleckým jménem JuL. (ČSFD)

Reklama

Reklama