Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sedm královských dcer proměnila zlá Jezerní královna v sedm labutí. Jedné z nich, princezně Odettě, se podaří z podmořského zámku uprchnout. V podobě labutě je zraněna Štěpánem, přitroublým sluhou prince Viktora. Mladíci místo labutě najdou zraněnou dívku. Princ se do krásné dívky zamiluje, ale pro záchranu své lásky musí podniknout dlouhou a nebezpečnou cestu… Filmovou pohádku pro celou rodinu natočil v roce 1998 režisér Václav Vorlíček podle scénáře Miloše Macourka. Tentokrát se tvůrci inspirovali klasickou pohádkou "Labutí jezero" i legendárním baletem Petra Iljiče Čajkovského. Tragický děj baletního představení však přepracovali do podoby dobrodružné pohádky se šťastným koncem. (Česká televize)

(více)

Recenze (182)

Radiq 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch lepších českejch pohádek. Celkem poutavej a jedinečnej děj zmotanej dokonce s trochou Labutího jezera. Taky dobří a známí a moji oblíbení herci tam hráli, ale hlavně i ti němečtí herci nebyli takoví nesympatičtí, jak každej druhej fašista. Ale hlavně chválím použití jednoduchejch triků, tzn. ne digitálních. A taky výběr lokací. ()

Kajdous 

všechny recenze uživatele

Dobře si pamatuji, že tuto pohádku jsem viděl poprvé, když nás na ni vzali na základní škole do kina. Nepamatuji si přesně, ve kterém ročníku to bylo, ale vím, že nadšený jsem nebyl. Obzvlášť ta pasáž s týranými dětmi přebírajícími perly a obří piraňou se mi vůbec nelíbila a nedivil bych se, kdyby (tehdejší) prvňáčky vyděsila. Tuhle pohádku jsem viděl párkrát i později a nevím proč, ale cítil jsem z ní tu německou spolupráci. Ale abych jen nehanil, Chýlkové s Táborským se dobře daří být zlými :) (20 %) ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Věčná škoda, že hlavni postavy prince a princezny jsou fakt marný, protože Ivanka jako jezerní královna tam luxusně rozdává zlo a díky temnějšímu prostředí v podvodním království, kde se odehrává většina pohádky má Jezerní královna hodně ponurou atmosféru. Nejpohádkověji tady na na mě působila postava vodnice měnící se v kapra, působila v tý ponurosti jako kvalitní odhlečovací prvek. Jak jsem řekl na začátku hrát Odettu a Štěpána někdo z talentem a charismatem, měla by Jezerní královna ještě na vyšší hodnocení. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Jezerní královna má na svou dobu solidní kulisy a trikové záběry a Ivaně Chýlkové záporácké role prostě jdou na výbornou (viz Sedmero krkavců). Zbytek hereckého obsazení byl už takový nijaký - nejvíce mně vadili asi oba Hrušínští, ale i dětské postavy byly otravné. Vedle nadpřirozených prvků jsem v této pohádce postrádal humor, jako například v Kouzelném měšci či Princezně ze mlejna, které jsou z podobné doby ()

ryccoly 

všechny recenze uživatele

Jedna z mých oblíbených pohádek. Moc mě baví ta temná atmosféra, nechybí tu napětí ani zajímavý příběh. Hlavní dvojice je sympatická a má mezi sebou potřebnou chemii. Ivana Chýlková tady herecky exceluje, je vidět, jak si roli jezerní potvory užívá. Zaujal mě tu i vtipný a trochu poťouchlý Jan Hrušínský a záporák Rudovous Miroslava Táborského. K tomu všemu nám film nabídne i překrásnou hudbu, povedené kostýmy a snovou výpravu. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (7)

  • Ve scéně přibližně v 55. minutě, kdy princův sluha Štěpán (Jan Hrušínský) ve společnosti Jezerní královny (Ivana Chýlková) pojídá třešně, trefí peckou velkou mušli, která je na skříni. Pecka letí velmi rychle, při zásahu mušle vydá zvuk a pak spadne na zem. Nic z toho by se ve vodě nemohlo stát. (ČSFD)
  • V záběrech z jeskyně, kde děti sbírají perly, je jasně vidět, že jde lidem pára od pusy, což je pod vodou nelogické. (Timak)

Reklama

Reklama