Reklama

Reklama

Agent W4C je muž s ocelovými nervy a neobyčejným postřehem, který naráz myslí a jedná. Setkáváme se s ním v okamžiku, kdy ho rozkaz Velkého šéfa vytrhuje z vysokohorské idyly, ozvláštněné jen tmavovlasou kráskou a krátkou přestřelkou s nepřátelskými špióny. To vše musí W4C opustit a vydat se do neznámého města Prahy, aby tam „bestiálně krásné“ agentce Alici předal tajný plán na vojenské využití Venuše. Na likvidaci největšího agenta světa, velkého svůdce, sympaťáka a hrdiny však nakonec stačí bezelstně pečlivý obyčejný český účetní Foustka se svým psem Pajdou... Režisér Václav Vorlíček natočil tuto parodii na filmy se špionážní tematikou podle scénáře Oldřicha Daňka v roce 1967. V hlavních rolích diváky potěší Jiří Sovák, Jan Kačer, Květa Fialová, Jan Libíček a další. (Česká televize)

(více)

Recenze (215)

lamps 

všechny recenze uživatele

Kdyby si tento námět vzal do parády Oldřich Lipský, byla by výsledná podoba ještě mnohem zajímavější. Ale i Václav Vorlíček je bezpochyby výborný režisér a jeho pohled na bondovské parodie je stejně bláznivý a roztomilý, jako hlavní postava účetního Foustky, který je opravdu špión, byť mu to nikdy nechce věřit. Slibně rozjetý příběh se sice na půli cesty trochu zasekne, ale díky všudypřítomnému humoru, povedeným narážkám a především vyvrcholení v plaveckém bazénu se jedná pořád o vydatnou porci zábavy, na jakou se nikdo jiný než my prostě nezmůže. ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděl několikrát a musím přiznat, že pokaždé mi přijde lepší. Jiří Sovák v roli účetního, kterému se obrátil život naruby. Tento český trend, postavený na tom, že si někdo někoho s někým splete, se českému filmu velice dařil a byl rozvíjen vždy v dokonale trhlé zápletky a šílené extrémy. Mezi tím vším je tento film gentlemanem a já nemohu jinak, než si jej proto tak cenit. 95% = 5/5 ()

Reklama

Zagros 

všechny recenze uživatele

Jak se mi Vorlíčkovy filmy povětšinou moc líbí, Konec agenta W4C byl výjimka a moc mi nesedl. Hlavním důvodem je to, že moc nemusím různé komedie a parodie vezoucí se na vlně úspěchu určitého žánru. Vlastní invencí tvůrců je pak už „jenom“ vtip a utahovaní si z vybraných předloh. Navíc nejsou mým oblíbeným žánrem ani bondovky a podobné špionážní filmy. Každopádně Konec agenta C4W byl natočen především s úmyslem pobavit a to se u mě nepovedlo. Pár dobrý replik nezachrání jinak vcelku nudný děj a nevýrazné postavy. Je možné, že dalším z důvodů je i to, že jsem film viděl až jako dospělý a neměl jsem u hodnocení nadhodnocovací sentimentální sklony. Chápu, že se někomu dobrodružství agenta Fouska může líbit, ale já to nejsem. ()

Bajda 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelné zklamání. Dva hlavní hrdinové, z nichž ani jeden nemá žádnou hloubku a ani jeden není zajímavý; nudný scénář plný naprosto očividných logických děr (a teď nemluvím o těch, které jsou tam záměrně) a jeden roztomilý pes...ten může za místní vysoké hodnocení? Nechápu... Nápad parodovat bondovky je samozřejmě skvělý, ale provedení pokulhává. Když odfiltrujete nostalgii a pokusíte se na tenhle film podívat střízlivě....5/10. ()

progression 

všechny recenze uživatele

Geniální a nadčasová parodie na špionážní filmy, která stejně jako "Happy end" Oldřicha Lipského předběhla dobu a ani po mnoha letech neztrácí nic ze své působivosti a humorného nadhledu. Není nad rady z příručky "Agentem snadno a rychle" a záplava humorných i absurdních situací může začít. Nevím sice jestli by současní sportovní komisaři schválili Poustkovi jeho "vysoce aerodynamické" plavky, ale plaveckou scénu (a nejenom tu) jsem si i po letech patřičně užil. Je jen veliká škoda, že většina zúčastněných aktérů už není mezi námi, ale toho na co se vzpomíná se slzou v oku i s "poprskanou TV obrazovkou" tu zanechali požehnaně. A vzhledem k tomu, že to u nás v poslední době moc velká sranda není (a pokud ano, tak dost často spíše trapná), možná že se PAN režisér raději přemístil za "Parťákama" , kde si to naladěni na podobnou notu určitě užijí daleko lépe a s úsměvem. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (26)

  • Cez prestávku nakrúcania veľkej bitky oslovil Jan Kačer (W4C) herečku Helenu Růžičkovou (barová dáma) a ponúkol jej osudovú šancu, úlohu hajtmanky v inscenácii Gogoľovho Revízora, ktorú režíroval v Činohernom klube. (Raccoon.city)
  • Pana Foustku (Jiří Sovák) můžeme ve filmu vidět na malém motocyklu Jawa 50 Pionýr typ 555. Ten se poprvé dostal do prodeje v roce 1958, jako nástupce typu 550, známého též jako „Pařez“. Poslední kusy typu 555 byly vyrobeny na začátku r. 1962. Jeho nástupcem se stal typ 05. (J.F.B.)

Reklama

Reklama