Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Třetí posezení u vína, tentokrát s počítačem. Film Mladé víno byl natočen v přímé závislosti na divácky úspěšné předchozí dva: Bouřlivé víno a Zralé víno. V komediálně laděném příběhu je důležitým aktérem počítač, kolem kterého se vlastně točí všechny události. Je spolehlivý, výkonný, ale nevyužitý. Jeho další budoucnost je tedy v rukou těch, kteří s ním zatím neumějí zacházet. Opět s hereckým koncertem Vladimíra Menšíka. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (108)

Dimo 

všechny recenze uživatele

Sódruzi, to by bylo, aby nebylo kvalitního socialistického člověka, co to s náma myslí tak dobře, na všecko dohlédne, sem tam prohodí nějaký ten politicky korektní vtípek, že, přidá konstruktivní kritiku a i na tu lásku, v onom zarputilém budování socialismu zbude. Sice k sobě muž a žena čuchnou až po výměně kopy levicových názorů a schovaní za kytkou šeříku, ale co, na to není čas, když vám pořád někdo hází klacky pod nohy a krade eN Dé na traktora ze skladu. To se pak těžko buduje sódružky! No ale my se nebojíme ničeho a šecko dobře dopadne. ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná rudě podbarvená komedie se zlým Polozskem(proto on potom musel přikládat do kotle!), hodným Ábrhámem(Brubaker českých jezedáků, stane se vrchním aby to očíhl stejně jako Redford v Sing singu) a všemi okolo. Jezedáci z Pálavic přecházejí na počítače, vím o čem mluvím, implementoval jsem informatiku na jaderné elektrárně. Zlatý jezedáci, zlatý.....a chápající, včetně Sováka. Kdyby ještě žil nabídl bych mu flek za 40 litrů jako prduchovi! ()

Reklama

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

No tak vida, kulak Kuna si tehdá ve stodole uklohnil traktor z nakradených dílů. A ten troškař to vrátil do JZD. To novodobá šlechta si ve stodole uklohnila Boeing 747. A nevrací. Ale odlétá. I třetí díl je profesionálně odvedená práce, lehce nadprůměrná díky hereckému obsazení. Tento film je možná poslední příležitost vidět starou gardu pohromadě. 70%. Produkce: FSB ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Třetí díl trilogie z jižní Moravy nám představuje novou nastupující generaci. Ale ta stará garda se nemíní jen tak vzdát.   Tentokrát si budoucí předseda oťukává prostředí jako hospodský a že se dozví spoustu zajímavostí. Poprvé se na scéně objevují počítače, které mají sloužit jak k přehlednějším výplatám, tak počítání dojnic. Z dílen se ztrácí materiál, z hospody tvrdý alkohol, ale vše se brzy vyřeší. Odcházející předseda řeší starosti se svým dospívajícím synem... Zkrátka běžné problémy konce 70. let na moravské vesnici. .-) Disk načíná protipirát, a v bonusech najdeme filmografie, fotogalerii (1:49 - i s fotkami z natáčení) a rozhovory (s CZ titulky). Václav Vorlíček (5:05) vlastně jen popíše děj, Josef Abrhám (4:26) zapřemýšlí, proč se za socialismu točily oddechovky, a Ivana Andrlová (4:13) vzpomíná na hezké chvíle při natáčení.   Publikováno: 20.05.2009 ()

GIK

všechny recenze uživatele

Scénáristicky nejucelenější z trilogie. Práce scénáristy Vaice je patrná. Žel jak sláma z bot kouká z filmu propaganda tentokráte hlavně co se týče výpočetní techniky. Je evidentní, že se na sjezdu KSČ mudrovalo, že soudruzi pracující stále nejsou nadšení z těch kompjůterů. Hledalo se téma, do kterého by se dalo našroubovat, že i důchodci se dokáží snadno a rychle popasovat s počítačem a volba padla na zkušené harcovníky Sováka, Menšíka a černokněžníka Vorlíčka. A tak jsme tímto filmem, soudruzi a soudružky, dokázali, že se opravdu nemusíte vůbec ničeho obávat. 60 % ()

Galerie (9)

Zajímavosti (5)

  • Když místopředseda Janák (Vladimír Menšík) budí opilého Ovečku (Josef Somr) a vylévá mu rum do odpadu, oba si přirozeně tykají. V ostatních scénách, před i po, Ovečka Janákovi vyká. (pjotri)
  • Filmovanie prebiehalo v obci Velké Bílovice. (dyfur)

Reklama

Reklama